CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Afla aici cum si unde sa-ti dezvolti talentul de fotograf

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3303 Publicat la data: 2010-07-01 Autor: Saloane.ro

Afla aici cum si unde sa-ti dezvolti talentul de fotograf

Cele mai importante lucruri in realizarea unei fotografii grozave sunt pasiunea si curiozitatea. Nu trebuie sa ai neaparat un aparat profesionist, ci trebuie sa iti placa ceea ce faci, sa te dedici intru totul subiectului tau.

La inceput poate parea greu, dar cu cat faci mai multe poze cu atat ti se pare ca e din ce in ce mai usor. Daca ti-ai ales subiectul poti sa incepi sa exersezi.
Nu e de ajuns sa faci o poza, doua, ci sute de poze pentru a putea alege fotografiile cele mai bune. Atunci cand ajungi sa te decizi foarte greu asupra celor mai reusite poze inseamna ca ai facut o treaba buna. Cand nu esti multumita de fotografiile pe care le-ai facut nu trebuie sa dai vina pe aparatul tau. Daca nu iti pasa de subiectul pe care il pozezi atunci rezultatul va fi mediocru.

Pasiunea trebuie sa primeze in arta fotografiei.

Valoarea fotografiei nu consta in ceea ce stie sa faca aparatul, ci mai degraba consta in ceea ce poate sa faca fotograful. El controleaza aparatul, face setarile necesare, fotografiaza subiectul din propria perspectiva.

Si daca totusi te decizi sa achizitionezi un aparat performant e bine ca mai intai sa te acomodezi cu el, sa inveti sa setezi timpul de expunere, profunzimea, luminozitatea si apoi sa faci cat mai multe poze pentru a observa diferentele.

 Pentru un bun fotograf, curiozitatea este si ea o calitate necesara.

Nu poti sa faci poze daca nu esti curios, daca nu arde in tine dorinta de a afla cat mai multe lucruri despre subiectul pe care ti l-ai ales si de a le imortaliza.

Dupa cum spune si celebra zicala, “o fotografie face cat o mie de cuvinte”, asadar pentru ca fotografia ta sa fie una reusita trebuie ca persoana care se uita la ea sa nu aiba nevoie de explicatii, trebuie pur si simplu sa inteleaga singura despre ce e vorba.
Intr-o fotografie nu trebuie sa apara elemente care distrag atentia de la subiectul principal. Asadar, in momentul in care te pregatesti sa faci fotografii este bine sa ai in vedere doar elementele care dau valoare subiectului principal si sa nu incarci pozele cu detalii nesemnificative.

Primii pasi in arta fotografiei

Asa cum am mentionat si mai sus, un aparat performant nu scoate poze originale. De tine depinde cat de reusite sunt fotografiile. Daca vrei sa-ti dezvolti pasiunea pentru fotografie poti lua cateva lectii de arta sau desen. Ambele te invata sa vezi in profunzime, sa iti dezvolti latura creativa. Sau poti, de asemenea, sa citesti cateva carti despre fotografie, precum “Manualul fotografului amator” de Alexandru Dicu, “Fotografia in culori” de Scheerer Gareis sau “Evitarea greselilor la fotografiere” de Sylviu Comanescu. Pentru partea tehnica poti sa citesti “Expunerea corecta” de Reinhard Vogel sau “ Fotografia- de la teorie la practica” de Iuliu Pogany.

Si cursurile de fotografie te pot ajuta sa acumulezi cat mai mute cunostinte despre arta fotografiei. Pe internet poti gasi destule oferte avantajoase, insa axeaza-te pe un curs care iti ofera mai multa practica decat teorie. Realizeaza cat mai multe fotografii, dupa care arata-le unui specialist, cere-i parerea si cateva sugestii pentru a-ti imbunatati tehnica.
Analizeaza cat mai multe fotografii realizate de mari artisti, incearca sa iti dai seama de felul in care au fost facute, ce timp de expunere au folosit, cata luminozitate pentru a-ti educa talentul.

Nu te sfii sa participi la concursuri de fotografie
, e un pas bun de a vedea in ce stadiu te afli, poti invata din experienta celorlalti si te poti alege si cu cateva sfaturi utile. Fotopedia.ro organizeaza lunar un concurs de fotografie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa trimiti cel putin o fotografie reprezentativa pentru tema lunii in care te decizi sa participi.

Ori de cate ori poti, e bine sa iei parte la orice activitate legata de fotografie, fie workshop-uri, seminarii foto, cursuri sau concursuri. Toate aceste activitati te vor ajuta sa iti dezvolti simturile necesare realizarii celor mai bune fotografii.

Articol de Ela Dia

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....