CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Soarele din umbra

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2216 Publicat la data: 2010-07-01 Autor: Saloane.ro

Soarele din umbra

Tot ce e mai bun in viata ingrasa sau...produce arsuri!Protectia ideala ar fi clasica replica a luptatorului martial: sa nu iesi din casa! Pentru ca stim cu totii...ultravioletele sunt cancerigene!

Mai periculos pentru persoanele aflate sub medicatie si care prezinta anumite afectiuni ale pielii, soarele ravnit ramane cel mai inversunat dusman al pielii nostre.
Cu cat expunerea este mai indelungata riscul aparitiei cancerului de piele este, evident, mai mare. In afara ecranelor de protectie solara, a ochelarilor de soare si a palariilor, aflate pe piata sub cele mai diverse modele si culori, cea mai buna protectie a organismului nostru este ...naturala.

Melanina

Aceasta substanta aflata in interiorul dermei este cea care previne patrunderea radiatiilor in straturile mai profunde, activandu-se sub forma pigmentului aflat in tendinte.Frumoasa si sanatoasa culoare cafenie este,insa, din pacate, primul semn al arsurii solare!
Tenurile mai deschise contin o cantitate mai mica din acest impetuos protector al nostru, acestea fiind mai sensibile sub actiunea radiatiilor UV.

Tot melanina, mai precis lipsa ei, este responsabila si pentru prezenta dragalasilor pistrui, care, dupa cum bine stim apar mai ales pe suprafata tenurilor deschise, acestia activandu-se si capatand o culoare mai intensa in timpul expunerii la soare.
Si totusi "vara la mare" este unul dintre cele mai asteptate momente din viata multora dintre noi. Si la munte, deasemenea.

Vestea proasta este ca apa, ca si zapada, reflecta razele solare, marind riscul de arsura, iar pe masura ce ne apropiem de ecuator numarul de creme cu factorul cel mai ridicat de protectie ar trebui sa se dubleze.

Actiunea razelor UV in emisfera nordica fiind mai puternica in intervalul orar 10-16, cremele de protectie cu cel mai ridicat factor posibil nu trebuie sa lipseasca de pe suprafata pielii nostre si mai ales a copiilor nostri, chiar in timpul activitatilor zilnice, indiferent de exunerea directa sau indirecta.

Si daca este innorat radiatiile patrund si sunt reflectate de apa, nisip...chiar de beton!
Pielea acoperita cu panza de preferinta de bumbac este, evident cea mai protejata.

O alta metoda benefica ar fi folosirea umbrelutelor,mai ales pentru copii. Crema de protectie, aflata sub diferite aspecte, culori si arome trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea la soare,sau mai bine zis la iesirea din casa.


Foarte important este sa nu se omita buzele, gatul,urechile, umerii,mainile,linia slipului. Este necesara aplicarea cu generozitate a cremei de protectie,nici o economie de data aceasta!Iar dupa 2-3 ore crema se aplica din nou, cu mult mai repede daca transpiram abundent sau inotam. In afara de piele, ochii pot fi grav afectati de razele solare, corneea, membrana transparenta,poate suferi arsuri ducand, in decursul vietii, pana la cataracta si apoi la orbire.

Numai ochelarii de soare cu filtre UV pot sa ne protejeze ochii! Pielea odata expusa la soare trebuie "racorita" si hidratata generos cu diferite creme,in special cele pe baza de aloe, chiar gel cat mai concentrat de aloe sau spary-uri care contin ibuprofen. Partea buna este ca acum exista costume SPF, manusi SPF,costume de baie SPF...in tendinte!


Articol de Beatrice Stefanescu.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....