Lifestyle / Apa plata sau apa minerala carbogazoasa?
Apa carbogazoasa
In ultimul timp, apa plata castiga teren in fata apei minerale carbogazoase. Motivul? Se crede ca apa carbogazoasa produce aciditate gastrica si anumite perturbari digestive si nervoase. Insa apele minerale carbogazoase, prin proprietatile lor, pot fi benefice organismului.Apa carbogazoasa obtinuta din apa de izvor imbogatita cu dioxid de carbon revigoreaza sistemul nervos si digestia, dar produce si diverse perturbari in organism. Apa minerala proaspata, imbogatita in mod natural cu dioxid de carbon este cea mai buna si mai sanatoasa, avand in compozitie substante minerale si microelemente esentiale pentru organism. Este recomandata in cazul digestiei lente si a indigestiei, deoarece creste aciditatea sucului gastric si a bilei. Stimuleaza diureza, are rol benefic in colite si afectiuni biliare si diminueaza pofta de mancare.
Apa plata
Este tot o apa minerala, dar nu atat de bogata in dioxid de carbon. Contine magneziu si calciu si alte substante, in functie de tip: sulfurata, iodata, alcalina etc. Desi uneori gustul unora poate fi mai greu suportat, toate aceste tipuri de apa au proprietati terapeutice extraordinare, dovedindu-si eficienta in boli ale tractului digestiv, indigestie, probleme de asimilare a calciului, astm, bronsita, litiaza renala. Cea mai buna sursa de a acoperi nevoile organismului este apa plata sau apa minerala carbogazoasa. Este foarte important ca aceasta cantitate sa fie impartita pe tot parcursul zilei. Persoanele supraponderale trebuie sa consume mai multa apa. Pentru fiecare 10 Kg in plus trebuie sa adaugati un pahar cu apa.Dietele si apa
Daca vreti sa slabiti si sunteti la dieta, nu eliminati apa de pe lista cu alimente, pentru ca fara apa suficienta organismul nu poate metaboliza grasimea si va retine lichide. Rezultatul? O slabire lenta sau o stagnare. Consumul insuficient de apa duce la scaderea tensiunii arteriale, senzatie de oboseala, probleme cardiace, uscarea pielii, crampe, balonari, scaderea puterii de concentrare.Articol de Diana Acozmei
Articol de: Saloane.ro