Lifestyle / Dieta de vedeta: Regimul Disociat
Regimul disociat are la bază principiul conform căruia fiecare aliment consumat separate nu îngraşă. Regimul disociat are mai multe variante, dar indiferent care este cea pe care o alegeţi, principiul de bază este acelaşi: trebuie consumat un singur grup de alimente fie la o singură masă, fie pe parcursul unei zile.
Se va evita orice amestecare de alimente de genul carne cu cartofi. Pentru că este un regim care nu are la baza înfometarea, este destul de uşor de ţinut. Nu trebuie să cântăreşti alimentele înainte de a le mânca şi nici să rabzi de foame. Singura problemă cu care vă veţi confrunta este monotonia, posibilităţile de combinare a alimentelor fiind inexistente. Este deci necesar deci să vă înarmaţi cu răbdare şi să vă stabiliţi o anumită disciplină alimentară. Pe de altă parte, unul din dezavantajele acestui regim este că este indicată aplicarea lui pe perioade scurte de timp.
Regimul poate fi reluat însă după un anumit interval de timp, preferabil egal cu perioada de regim, până la atingerea greutăţii dorite. Atenţie însă la moderaţie în perioada de pauză a regimului! În timpul regimului aveţi grijă să vă hidrataţi cât mai bine! Este indicat să beţi cât mai multă apă sau suc proaspăt de fructe făcut de dumneavoastră. Sucurile de pe piaţa chiar dacă au menţiunea „suc natural”, conţin deferiţi conservanţi şi adaosuri de zahăr. Nu sunt recomandate sucurile acidulate, apă minerală sau orice altă băutură foarte dulce (ciocolată caldă, cappuccino).
Puteţi alege varianta regimului disociat pe zile sau pe mese. În cazul în care alegeţi variantă pe zile, în fiecare zi trebuie să consumaţi numai alimentele dintr-o anumită categorie de produse.
Un exemplu de meniu: luni – fructe (evitaţi bananele şi fructele uscate care au conţinut crescut de zaharuri), marţi – carne (slabă de pui sau viţel, fiartă sau pe grătar), miercuri – lactate (lapte degresat, iaurt slab, brânzeturi slabe, sana, kefir sau lapte bătut), joi – peste (peştele de apă dulce este mai sărac în calorii; fiert sau pe grătar), vineri – legume (roşii, morcovi, broccoli, conopida, mazăre, fasole verde, gulii, praz; la cuptor sau pe aburi), sâmbătă – orez (pentru cine nu poate ţine această zi, o poate înlocui cu oricare dintre celelalte zile), duminică – zi de răsfăţ moderat!
În cazul în care alegeţi varianta de regim disociat pe mese, este important să nu amestecaţi mai mult feluri de alimente la o masă. Puteţi mânca dimineaţa ouă, la prânz carne sau peşte şi seara fructe sau legume. Orice variantă aţi alege trebuie să ştiţi că dacă combinaţi exerciţiile fizice cu regimul, veţi avea rezultate de două ori mai bune!
Articol de Cristina Saghin
Articol de: Saloane.ro