CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Moda / Little Black Dress – istoria rochiei care te scoate mereu din impas

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3107 Publicat la data: 2010-02-26 Autor: Saloane.ro

Little Black Dress – istoria rochiei care te scoate mereu din impas

Moda se schimbă de la an la an şi de la un sezon la altul. Există însă un element care nu se va demoda niciodată: micuţa rochie neagră, cunoscută mai ales ca Little Black Dress, care a fost ridicată la rangul de must have în anii ‘20, de către Coco Chanel.

Până în 1920, negrul însemna doliu, iar oamenii de atunci considerau că este de-a dreptul indecent să porţi negru în alte situaţii. Lucrurile s-au schimbat însă începând din anul 1926, când Coco Chanel a publicat în revista „Vogue” o fotografie a unei rochii negre drepte, de lungime medie (până la gambe). Respectiva rochie a fost supranumită „Fordul lui Chanel” de către „Vogue”, care a anticipat faptul că mica rochie neagră va deveni un fel de uniformă pentru femei, indiferent de preferinţele lor în materie de modă.

Little Black Dress a câştigat teren în deceniile care au urmat, iar în anii ‘50, o dată cu apariţia colecţiei „New Look”, de la Dior, acest element a devenit un simbol al femeii periculoase. Drept urmare, femeile fatale de la Hollywood pozau adesea în rochii negre îndrăzneţe, şi îşi creau astfel o imagine foarte diferită faţă de celelalte urmaşe ale Evei, care adoptau un stil conservator. În anii ‘40 şi ‘50 materialele sintetice au devenit populare şi astfel paleta de modele a fost diversificată şi tot mai multe femei au început să îşi permită să îşi cumpere astfel de rochii.

Diferenţa dintre generaţii din anii ‘60 a împărţit femeile în două tabere: cele mai tinere preferau fustele mini, aşa că designerii le-au făcut pe plac, iar Little Black Dress a devenit foarte scurtă şi au apărut crăpăturile în partea de jos a rochiei. Pe de altă parte, femeile trecute de 30 de ani vroiau rochii negre simple, lungi, mulate, precum cea purtată de Audrey Hepburn în filmul “Breakfast at Tiffany’s”. În anii ’70 inspiraţia designerilor a luat amploare în ceea ce priveşte rochia neagră. Astfel, au apărut multe modele, de la cele din dantelă, foarte delicate şi feminine, până la cele simple, scurte. Cu toate acestea, în anii ’70 negrul a pierdut teren în favoarea altor culori.

Anii ’80 au readus în prim plan Little Black Dress, care era acum făcută din materiale mai puţin pretenţioase sau chiar tricotată. De asemenea, au apărut rochii negre mult mai îndrăzneţe, precum cele care lăsau umerii dezgoliţi.

În deceniul care a urmat au fost la mare căutare rochiile negre simple, de toate lungimile, indiferent de cantitatea de piele pe care o lăsau la vedere. În noul mileniu a revenit moda anilor ’80 în ceea ce priveşte Little Black Dress, a cărei popularitate a crescut enorm.

Practic, în zilele noastre, rochia neagră a devenit un must have, un element care nu trebuie să lipsească din garderoba nici unei femei. Se ştie: cu Little Black Dress nu ai cum să greşeşti.

Articol de Andreea Gladcov

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....