CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Relatii & Sex / Cine este Dragobete?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2470 Publicat la data: 2010-02-23 Autor: Saloane.ro

Cine este Dragobete?

Până acum 6 - 7 ani, ziua de 14 februarie era una ca oricare alta, dar în ultima vreme această zi devine din ce în ce mai importantă. De ce? Pentru că este Valentine’s Day, o sărbătoare preluată de la americani, de unde am preluat şi multe alte sărbători nesemnificative pentru tradiţia noastră. Toată lumea ştie că există o sărbătoare a dragostei, însă puşi să o numească, majoritatea dau ca exemplu Valentine’s Day. Ciudat este că, o simplă strategie de marketing îi convinge pe o mulţime de oameni să adopte o sărbătoare care nu este a lor.

În fiecare an, în preajma sărbătorii de Valentine’s, kitschurile împânzesc oraşele: peste tot apar diferite tarabe improvizate cu fel şi fel de inimioare: breloc inimioară, perna inimioară, ceas inimioară, cana inimioara şi lista poate continua. A nu se înţelege că avem ceva împotriva acestei sărbători! Ci suntem doar de părere că ar fi mai frumos să ne sărbătorim propriile tradiţii, decât să împrumutăm ceva ce nu ne caracterizează. Tradiţia românească este extrem de apreciată peste hotare. Singura problemă este că nu ştim să o promovăm. Americanii promovează sărbătoarea de Valentine’s Day. Şi nu o fac doar de dragul de a o face.

În spatele acestei tradiţii, se afla o întreagă industrie creatoare de figurine în formă de inimioare. Ceea ce mulţi nu ştiu este că sărbătoarea iubirii este întâlnită în majoritatea ţărilor. Marea Britanie, Franţa, Ţara Galilor, Danemarca, Norvegia, Suedia, Slovenia, Turcia, Iran, Egipt, Brazilia, Columbia, Mexic, Japonia, Coreea şi China au şi ele câte un echivalent pentru Valentine’s Day în tradiţia lor.

Ei bine pentru cei care nu ştiau, şi noi romanii avem o sărbătoare a dragostei. Ea se numeşte Dragobete şi se sărbătoreşte pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete are o strânsă legătură cu natură: în acea zi păsările încep să-şi facă noi cuiburi şi să îşi caute pereche. Pentru că marchează începutul primăverii, sărbătoarea de Dragobete mai este cunoscută şi sub denumirea de Cap de primăvară. Şi asta nu este tot! Având în vedere că cuvântul grecesc pentru „pasăre” poate fi tradus şi că „mesaj din cer”, putem spune că sărbătoarea de Dragobete are şi o puternică semnificaţie spirituală. Dragobete este o sărbătoare de bun augur, deoarece se crede că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate.

Dar cine este Dragobete? Dragobete este fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, se găseşte şi în cuvântul dragoste. Bărbat frumos şi dornic de petreceri, Dragobete reprezintă iubire şi bucurie. Conform tradiţiei romaneşti, cine ia parte la festivităţile de Dragobete este ferit de boala şi necaz pe tot parcursul anului. Dragobetele se sărbătoreşte prin diferite jocuri de iubire şi logodne simbolice. Conform tradiţiei, băieţii îmbrăcaţi de sărbătoare se strângeau în mijlocul satului sau în fata bisericii şi plecau prin pădure la adunat de ghiocei pentru alesele lor. Fetele strângeau apa rezultată din topirea zăpezii, pentru că aceasta era considerată drept o poţiune magică a iubirii.

Un alt obicei este cel al zburătoritului. Fetele începeau să coboare în fugă spre sat, fiind urmărite de flăcăii îndrăgostiţi. Dacă băiatul era suficient de rapid şi prindea fata, era răsplătit cu un sărut. Acesta era de fapt un fel de angajament pe care şi-l luau cei doi ca iubirea lor va dura cel puţin un an. De asemenea, se spunea că cine nu participa la sărbătoarea Dragobetelor, sau nu vedea în ziua de Dragobete o persoană de sex opus, nu îşi va putea găsi jumătatea în acel an.

În concluzie, Dragobetele este o sărbătoare a iubirii. O sărbătoare a culorii, a superstiţiilor şi a ritualurilor. Dacă avem o sărbătoare atât de frumoasă, de ce alegem să nu o sărbătorim?

Articol de Cristina Saghin

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....