CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / 10 solutii pentru parul uscat

Rating:5Voturi: Vizualizari: 6045 Publicat la data: 2010-02-04 Autor: Saloane.ro

10 solutii pentru parul uscat

Dacă părul tău este uscat, fără luciu şi se rupe uşor nu intra în panică! Îngrijirea cu produse homeopatice şi uleiuri esenţiale îţi poate rezolva problema. Sunt 15 soluţii uşoare care te vor ajuta să ai părul sănătos şi strălucitor:

1. Evită şampoanele care fac multă spumă. Şampoanele care fac multă spumă sunt cele mai agresive producând modificări ale cheratinei (principală substanţa care dă rezistenta şi supleţe părului) şi transformă părul în păr uscat şi cu rezistenţa mică la rupere. Şampoanele care fac puţină spumă se îndepărtează la clătirea cu apă, fără a rămâne pe păr şi a-l degrada.

2. Spălarea: apă caldă şi puţin oţet în apa de clătit. Lupta împotriva uscării părului începe de la spălare. Este foarte important ca spălarea să se facă cu apă călduţă, şi nu fierbinte. Apa fierbinte are un efect decapant asupra sebumului care protejeaza firul de păr. Clătirea se va face cu 500 gr apă în care se pun 1 - 2 lunguri de oţet. Oţetul este un agent care neutralizează calcarul din apă, calcar care se depune pe firul de păr şi atacă lipidele din cuticula (teaca exterioară a firului de păr), având un efect de uscare a firului de păr.

3. Produsele folosite la modelarea părului. Dacă aveţi părul uscat ar trebui să evitaţi folosirea de spumă, fixativ, gel, ceară sau alte produse de acest gen dacă acestea conţin alcool. Alcoolul dizolvă acizii graşi din învelişul exterior al firului de păr şi astfel părul devine uscat şi se rupe uşor. Ce este de făcut? Puteţi folosi produse fără alcool care au menţiunea „par fragil” sau „par deteriorat”.

4. Măşti regeneratoare. Pentru a împiedica distrugerea părului prin periere şi coafare este necesară aplicarea unei măşti care să refacă firul de păr şi să îl protejeze. Se obţin rezultate foarte bune prin aplicarea măştilor făcute cu un gălbenuş de ouă frecat cu puţin ulei de măsline şi câteva picături de vitamina A+E. Acestea ajută la regenerarea firului de păr şi a pielii capului.

5. Folosiţi vitaminele B. Dacă aţi folosit şamponul şi masca corectă şi starea părului nu s-a îmbunătăţit, încercaţi vitaminele B5, B6 şi B8. Ele regenerează şi întăresc părul deteriorat. Tratamentul trebuie făcut 3-4 luni pe an în dozele prescrise de farmacist.

6. Ce vopsea de păr să alegem? Părul devine fragil dacă este supus la colorări şi decolorări consecutive. Vopseaua şi substanţele folosite la decolorare adera la exteriorul firului de păr degradându-l. Pentru a evita acest lucru folosiţi produsele care produc colorarea temporară a părului şi au menţiunea „pentru păr fragil”. Evitaţi amoniacul care favorizează uscarea firului de păr. Cele mai potrivite sunt produsele naturale de origine vegetală pe bază de henna. Atenţie vopseaua în culori închise (negru în special) pe bază de henna conţin plumb şi sunt toxice pentru păr.

7. Aveţi grijă ce mâncaţi! Unele alimente ajută în lupta împotriva părului uscat. Sunt alimentele bogate în siliciu, fier şi vitaminele din grupul B. E bine să mâncaţi ficat, germeni de grâu, linte, cereale şi drojdie de bere. Mai mult decât atât, este bine să consumaţi alimente bogate în acizi graşi nesaturaţi care formează o barieră împotriva uscării părului prin refacerea secreţiei de sebum în limite normele. Consumaţi din abundenţă peşte gras (somon, sardine, macrou), ulei de măsline sau de nuci şi fructe în coajă lemnoasă (nuci, alune, arahide).

8. Uleiuri esenţiale. Părul uscat este părul căruia îi lipseşte cantitatea normală de grăsime. Uleiurile esenţiale pot rezolva această problemă: - Reţetă de mască pentru părul uscat: se amestecă 5 picături de ulei de Ylang Ylang (denumirea botanică Cananga Odorata) nu mai multe (are efect foarte puternic) cu 20 picături ulei de ricin. Aceasta masca se aplică seara la culcare de 2 ori pe săptămână.

- Reţetă pentru şampon pentru păr uscat: într-un flacon de 200 ml de şampon cu aloe vera se adaugă 30 picături de ulei de Rozmarin, 10 picături de Cinnamomum Camphora, 10 picături de ulei Ylang Ylang şi 10 picături ulei de levănţică. Cu acest şampon trebuie să vă spalaţi pe cap cel puţin de 2 ori pe săptămână.

9. Uscarea părului: Atenţie! Uscătorul de păr trebuie folosit doar în cazul extreme, deoarece căldura excesivă distruge stratul protector al părului uscându-l excesiv. Dacă folosiţi uscătorul, fixaţi o temperatură medie (mai mult rece) şi ţineţi uscătorul la 10-15 cm de păr. Răsfiraţi părul cu ajutorul degetelor in timpul uscării pentru ca jetul de aer cald să fie distribuit pe o suprafaţă mai mare.

10. Când pielea este uscată este deshidratată. Acelas lucru este valabil şi pentru păr? Ei bine, nu! Uscăciunea părului este datorată fragilităţii tijei capilare ce apare din cauza secreţiei defectuoase a sebumului sau a agresiunii exterioare părului (folosirea exagerată a uscătorului de păr, acţiunea soarelui, vopseaua). Cu toate astea, un studiu arată că oamenii care beau puţină apă sunt cei care se alimentează defectuos, nu consuma produse care ajută creşterii părului şi au un păr uscat.

Articol de Cristina Saghin

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....