CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / O chestiune de nuanta!

Rating:5Voturi: 1 Vizualizari: 12793 Publicat la data: 2009-10-23 Autor: Saloane.ro

O chestiune de nuanta!

Inainte de toate, e bine sa stii ca poti spune adio problemelor legate de vopsirea parului: radacini prea vizibile ori cheltuieli mari. Au trecut vremurile in care colorantii agresau si deshidratau parul, transformand ingrijirea lui intr-un cosmar. Cu formulele moderne de vopsea, parul capata volum, devine mai matasos, mai stralucitor si se asaza mai bine.

Asa ca, nu-ti fie frica sa te "joci" putin cu culorile... Te asiguram ca parul tau va fi cu mult mai frumos si mai bine pus in valoare. Daca nu ne crezi, urmeaza ghidul nostru si te vei convinge!

Volum si forma

Prin colorare, parul capata volum si o forma de invidiat.
Un par tuns drept arata fantastic daca e vopsit intr-o singura culoare, iar cel tuns in scari e pus in valoare de tonuri aplicate in suvite, doar pe jumatate din lungime sau pe varfuri.
Specialistii in domeniu sustin ca, folosind produsele adecvate de colorare a parului, poti pune in valoare o coafura buna.
Pentru parul vopsit intr-o singura culoare, este suficienta o simpla spalare cu un sampon pentru stralucire (ideal pentru un par blond, ca al lui Cate Blanchett).
In schimb, un par lung si inchis la culoare, (precum cel al actritei Catherine Zeta Jones), va arata mult mai bine vopsit intr-o varietate de culori, pentru a compensa textura si forma foarte "cuminti".

Blonda, bruneta sau roscata?

Intrebarea este, de fapt: poti sa alegi orice culoare? Nici vorba.
Din pacate, daca te situezi la una dintre extreme (par foarte deschis sau foarte inchis) este imposibil sa te avantajeze o schimbare radicala.
Iti amintesti look-ul gotic al actritei Gwyneth Paltrow?
Sau parul blond al lui Posh Spice (Victoria Adams din Spice Girls)?
Ambele "dezastre" au fost rectificate rapid, dar raman dovezi clare ca nuanta trebuie aleasa cu grija.
O schimbare de culoare nu poate fi pe deplin reusita daca nu afli care e nuanta pielii tale - mai ales cand te vopsesti acasa. Este important sa stii cum ai tenul: intr-o nuanta calda sau rece.
Daca te vopsesti pentru prima data sau nu esti sigura de culoarea aleasa, nu ezita sa ceri sfatul unui specialist.
Acesta iti poate sugera cateva schimbari subtile, care sa fie in ton cu culoarea ochilor si a tenului.
Intotdeauna un expert va gasi mai multe alternative decat tine.

Nu este nevoie sa optezi pentru o transformare majora. De exemplu, daca esti roscata si vrei neaparat sa devii blonda, poti alege o vopsire in mai multe nuante (unele doar cu un ton sau doua mai deschise), iar altele chiar mai mult.
Acestea ar trebui aplicate cu ajutorul foliilor de aluminiu, pentru a obtine o combinatie de suvite aurii si crem, care se armonizeaza perfect cu culoarea naturala. Bineinteles ca aceasta tehnica nu se poate realiza decat intr-un salon de coafura.

Si celebritatile mai gresesc...

Chiar si Madonna, care e renumita pentru desele schimbari de imagine, a ramas totusi fidela blondului.
Gwyneth si-a vopsit parul in negru pentru un rol de film, dar a revenit rapid la culoarea care o prinde cel mai bine.
Blondul nu e o culoare pentru toata lumea, dupa cum ne convinge si look-ul Juliei Roberts, care e o roscata prin definitie.

Ce sa faci cu parul alb

Cele mai bune nuante de vopsea pentru parul grizonat sunt cele care se potrivesc cu vechea culoare (naturala) a parului.
De exemplu, daca ai fost blonda, alegerea unei nuante prea tari (brunet sau roscat) va fi intotdeauna in dezacord cu culoarea ta naturala si cu cea a tenului.

Daca nu vrei sa-ti vopsesti parul sau, pur si simplu, doresti sa dai intensitate culorii naturale, incearca una dintre nuantele de argintiu din gama Londoren Balsam Nuantator de la Londa.

Ai incredere in profesionisti!

Chiar daca esti foarte priceputa si te vopsesti cu usurinta acasa, orice schimbare majora trebuie facuta in salon.
Incepatoarele in ale vopsitului trebuie sa ceara intotdeauna sfatul unui expert inainte de a alege culoarea - chiar daca e vorba numai de o diferenta de un ton sau doua.

Nu esti sigura in privinta culorii? Atunci, alege pentru inceput vopsirea intr-un salon, cu un colorant semipermanent, care se atenueaza inainte ca radacinile crescute sa fie vizibile. Sau incearca un sampon colorant si apoi, pe masura ce gasesti culoarea potrivita, treci treptat la vopsele semipermanente si ton pe ton.
Iar daca ai experienta unei vopsiri nereusite acasa, nu renunta la idee! Incearca din nou, dar nu uita ca trebuie sa o pornesti incetul cu incetul si, mai ales, nu alege o schimbare radicala.
Cu noile formule de vopsea permanenta vei obtine o culoare frumoasa si stralucitoare, pe care o poti reimprospata si cu ajutorul colorantilor temporari.

Parul proaspat permanentat absoarbe o cantitate mai mare de colorant, timpul de actiune a vopselei fiind mult redus. De aceea, orice vopsire imediata poate avea rezultate neasteptate. in acest caz, sunt ideali colorantii temporari sau cei semipermanenti. Pentru aplicarea unei vopsele ce contine oxidant e bine sa astepti cel putin 14 zile si, mai ales, sa apelezi la un specialist.

Cald sau rece?

Daca iti sta bine cu negru, alb sau culori tari si pielea ta are o tenta roz sau alba, nuanta tenului este, in cele mai multe cazuri, "rece". Femeile avantajate de haine in culori neutre (crem, auriu sau maro), cu un ten crem, ocru sau galbui, au o nuanta "calda".

Vopseste-te bruneta...

Daca nuanta tenului tau este calda, ca a Juliei Roberts, alege mai bine rosul-cald sau caramelul. Daca nuanta tenului tau este rece, ca cea a Angelinei Jolie, incearca maro mai rece sau negrul inchis cu reflexii albastrii.
Expertii iti recomanda...
Blondele naturale arata minunat cu suvite mai inchise de saten sau blond inchis, in timp ce satenelor cu tenul cald li se potriveste o culoare intensa, in nuanta ciocolatei.
Daca ai parul roscat natural, pielea ta este sigur palida, iar o culoare mai inchisa o face sa arate si mai palida.
Ai parul negru inchis? Alege una dintre nuantele de maro, dar s-ar putea ca, inainte, sa ai nevoie de o decolorare.
Pentru parul grizonat cauta tonurile de maro deschis si evita culorile tari, care te imbatranesc si iti dau multa bataie de cap cu vopsirea radacinilor.

Vopseste-te blonda...

Daca nuanta tenului tau este calda, ca a lui Drew Barrymore, foloseste tonuri de aramiu si blond-auriu. Daca nuanta tenului tau este rece, ca a lui Cameron Diaz, mergi pe cenusiu sau bejuri.
Expertii iti recomanda
Blondele naturale au o baza perfecta pentru suvite mai deschise, asa ca e bine sa aleaga culori care se potrivesc cu pielea.
Daca esti satena de la natura, prima regula e: nu te vopsi niciodata acasa. A doua regula: cauta tonuri de blond inchis.
Roscatele ar trebui sa aleaga suvite fine in tonuri calde de blond, in timp ce femeile cu parul negru sunt avantajate de castaniu sau maro-deschis.
Din cauza texturii parului alb, cu cat vopseaua e mai deschisa, cu atat va fi mai greu de obtinut o acoperire perfecta. Mentine-te pe tonuri de blond-inchis sau de maro-deschis.

Vopseste-te roscata...

Daca nuanta tenului tau este calda, ca a lui Nicole Kidman, alege nuante de rosu cu tenta portocalie (tonurile intense de rosu sau aramiu). Daca nuanta tenului tau este rece, ca a actritei Winona Ryder, alege tonuri de rosu-albastriu (culoarea mahonului, prunei sau roscat-cafeniu).
Expertii iti recomanda
Blondele naturale pot incerca fara probleme suvite fine de culoarea caisei, in timp ce satenele pot da intensitate parului vopsindu-l intr-o singura culoare sau, din loc in loc, pot adauga suvite roscate.
Daca esti roscata, scoate in evidenta culoarea naturala a parului cu ajutorul vopselelor din plante. Parul foarte inchis sau negru arata foarte bine cu suvite de rosu-deschis sau in nuanta prunei, iar pentru o schimbare subtila, il poti vopsi intr-o singura culoare, un pic mai deschisa.
Daca ai parul grizonat, la transformarea lui in roscat apar aceleasi probleme ca si in cazul vopsirii in negru: radacinile devin foarte vizibile la fiecare sase saptamani, ceea ce il face greu de intretinut si cam costisitor. In locul unui aramiu-aprins, incearca mai bine un blond cu tenta zmeurie.

Formule de culoare

Cat de mult rezista diversele tipuri de vopsea?
Coloranti temporari
Acestia dureaza intre 1-5 spalari. Moleculele de pigment sunt prea mari pentru a patrunde in firul de par si atunci ele il imbraca pe exterior.
Disponibili in mai multe variante (spray, spuma sau sampon), sunt ideali pentru intensificarea nuantei naturale a parului, dar nu pot acoperi firele albe.
Alege spuma coloranta Viva One Night Mousse de la Wella, in 6 nuante tari, ideale pentru petreceri, sau Londatrend spuma coloranta fixatoare de la Londa, in 8 nuante.
Vopsele semipermanente
Acestea contin molecule mai mici, care patrund sub cuticule (solzii foarte fini ai fibrei capilare) si sunt mai greu de indepartat (rezista pana la 6-8 spalari).
De asemenea, dau parului culori stralucitoare, foarte intense, care dispar treptat; nu contin insa peroxid sau amoniac si nu pot deschide parul.
Incearca Londoren balsam nuantator de la Londa, sau lotiunea nuantatoare Palette Instant Color de la Schwarzkopf.

Nuantatori ton pe ton

Se mai numesc si vopsele demipermanente si includ in formula lor putin peroxid, pentru a deschide cuticulele, lasand astfel moleculele mici de pigment sa patrunda in interiorul firului de par.
Rezista aproximativ 24 de spalari si acopera mai mult de 70% dintre firele albe; nu au o cantitate indeajuns de mare de peroxid pentru a deschide nuanta parului.
Radacinile sunt foarte putin vizibile cand culoarea incepe sa se atenueze.
Alege Casting ColourSource de la L'Oreal sau crema nuantatoare intensiva Londeston de la Londa, cu o formula ce contine extracte din plante.

Vopsele permanente

Formulele acestora contin amoniac si peroxid, care, prin amestecare, produc o reactie ce permite cuticulelor sa se deschida, lasand loc moleculelor de pigment sa patrunda in interior.
Marindu-si volumul, nu mai pot iesi, ceea ce face ca vopseaua sa reziste in timp.
Acesti coloranti pot deschide sau inchide nuanta parului, acoperind in intregime firele albe.
De aceea, radacinile trebuie vopsite la fiecare 4-6 saptamani.
Iti recomandam Londacolor Magic Colors de la Londa, Excellence Creme de la L'Oreal, sau Wellaton de la Wella, pentru o schimbare intensa si de lunga durata.

Dar daca nu e ce ti-ai dorit?

Daca raul produs este minor, incearca sa-l repari cu o vopsea temporara, fara amoniac sau peroxid.
Culoarea nu dispare in intregime, dar isi pierde din intensitate. Daca insa este vorba de un "dezastru", mergi la salon. Indiferent cat de grava e problema, un specialist o poate indrepta.

Limbaj de expert

Nu intelegi termenii prea tehnici pe care ii auzi in saloanele de coafura? Afla sensul lor si vei sti exact ce sa-i ceri stilistului!

  • Vopseaua intensa
    Coloreaza permanent si poate deschide nuanta parului mai mult decat vopselele permanente obisnuite. Are un continut mare de amoniac si un procent mai mare de peroxid.
  • Decolorantul
    Este o sursa pura de amoniac si peroxid, fara colorant. Are un efect mai puternic decat vopsirea intensa, dar protejeaza mai putin parul.
  • Nuantatorul ton pe ton
    Face parte din categoria colorantilor semipermanenti, cu o rezistenta mai mare in timp.
  • Tehnica wave ("crosetare")
    Se obtine cu ajutorul unei casti din folie (de unica folosinta) si al unui carlig asemanator crosetei. Se trag prin casca suvite subtiri de par, dupa care se vopsesc.
  • Tehnica slice ("feliere")
    Presupune vopsirea cu folii de aluminiu a sectiunilor mai mari de par, nu a suvitelor fine. Se pot folosi pana la trei nuante, mai inchis la radacini si deschis spre varfuri, creandu-se un efect cromatic spectaculos.
  • Vopsirea in stea
    Creeaza reflexii in culori contrastante, dispuse in straturi. Cand parul se misca, nuanta diferita devine vizibila in straturile de dedesubt.
  • Glasarea
    Este un procedeu de decolorare a parului, aplicat doar pe varfuri. Prinde cel mai bine pe tunsorile scurte, filate.

Vopsirea acasa

Asa da

  • Inainte de toate, incearca vopseaua pe partea interioara a bratului, pentru a fi sigura ca pielea nu se irita. Lasa sa treaca 24 de ore si de-abia apoi vopseste-te.
  • Citeste cu atentie instructiunile - e foarte important sa stii cu exactitate ce ai de facut.
  • Aplica putina crema sau vaselina cosmetica de-a lungul liniei de crestere a parului si pe urechi, pentru ca pielea sa nu se pateze.
  • Foloseste doua oglinzi, pentru a acoperi uniform in spate si in partile laterale, sau aplica vopseaua folosind Philips Color Precise. Cu acest dispozitiv sub forma de perie, totul dureaza mai putin, iar aplicarea este uniforma.
  • Majoritatea vopselelor au proprietati de spumare, ajutand la indepartarea petelor de pe scalp. inainte de limpezire maseaza bine.

Asa nu

  • Nu lua drept litera de lege culoarea de par a modelului de pe cutie - foloseste catalogul din magazin sau graficul de nuante de pe spatele cutiei.
  • Nu incerca sa te vopsesti acasa daca ai parul foarte uscat, permanent sau decolorat. Rezultatul poate fi total imprevizibil.
  • E important sa nu iti vopsesti tot parul daca numai radacinile au nevoie de o "reimprospatare". Culoarea nu va mai fi uniforma, iar parul se va degrada.
  • Nu fi 100% sigura ca iti ajunge o singura cutie de vopsea; daca parul este des, prea uscat sau foarte lung, ai nevoie de doua.
  • Nu masa foarte tare scalpul in momentul aplicarii - te poti trezi cu pete de vopsea pe piele.


Sursa: www. avantaje.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....