CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Celulita - chiar poti scapa de ea!

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2537 Publicat la data: 2009-10-23 Autor: Saloane.ro

Celulita - chiar poti scapa de ea!

In jur de 70% dintre femeile care au peste 18 ani sufera, intr-o forma sau alta, de celulita. Iarna putem ascunde celulita, fara nici o problema, sub ciorapi mai grosi sau pantaloni.

Pe timpul verii, in schimb, cand vine vremea mersului la plaja, aceasta chestiune nu se mai limiteaza doar la cei patru pereti ai camerei. Tocmai de aceea, am intrebat cativa barbati ce parere au despre celulita. Raspunsul a fost, intr-o unanimitate covarsitoare, acelasi: privirile li se opresc mai degraba asupra sanilor, nu a coapselor - fie ele cu celulita sau nu! Un motiv in plus pentru ca celulita sa nu devina o obsesie pentru tine.

Ce este?

Celulita este formata din celulele grase care isi modifica forma din cauza drenajului limfatic si a circulatiei sangvine necorespunzatoare. Fibrele de colagen inconjoara celulele grase care cresc in volum, fortandu-le sa se stranga in mici "buzunare" si impiedicand astfel drenajul de lichid limfatic, bogat in toxine. Aceste mici "buzunare" cu grasime imping suprafata pielii, careia ii dau aspectul de coaja de portocala.

Celulita nu face deosebire intre femeile tinere sau mature, cele slabe sau grase, intre vedete sau casnice. Asta, deoarece chiar si un strat subtire de grasime, intalnit la femeile slabe, isi poate schimba structura. La unele femei, celulita se observa pe coapse numai atunci cand stau in picioare in fata oglinzii, iar la altele devine vizibila doar daca strang pielea cu degetele, avand picioarele indoite. Lumina necrutatoare a zilei este inamicul numarul 1 atunci cand vrei sa ascunzi imperfectiunile pielii. Daca tot a venit vorba de inamici, trebuie sa amintim si de aliati - unul dintre ei fiind bronzul, deoarece uniformizeaza aspectul pielii.

Si barbatii pot avea celulita - chiar daca acest lucru este mai putin obisnuit. La ei, grasimea se poate depune in partea superioara a corpului (pe stomac, piept sau la subrat), numai ca structura celulelor grase difera. Grasimea transformata celulita nu are acelasi aspect si datorita faptului ca pielea barbatilor este mai groasa.

Cauzele aparitiei celulitei


1. Estrogenul

  • Hormonul sexual feminin, estrogenul, este principalul responsabil de cresterea in volum a celulelor grase din partea inferioara a corpului.
  • "Motivatia" ar fi pregatirea organismului pentru perioada maternitatii si a alaptarii. Tot din cauza estrogenului, pielea arata mai rau inainte de ciclu.
  • Problema poate fi agravata si de pastilele anticonceptionale sau de tratamentul hormonal de substitutie, asa ca cere sfatul medicului de familie in privinta unor solutii alternative pentru contraceptie si menopauza.

2. Alimentatia proasta

  • Dietele bogate in cereale rafinate si zahar favorizeaza depunerile de grasime, de aceea multi nutritionisti recomanda eliminarea lor din alimentatie.
  • Alti specialisti sunt de parere ca trebuie evitati si carbohidratii in exces, care duc la producerea insulinei (bananele, sfecla, morcovii, cerealele, cartofii si stafidele), pentru ca acestea determina retinerea grasimilor in tesuturi.
  • Legumele cu frunze verzi, citricele, fructele de padure, precum si apa in cantitati mari te pot ajuta sa invingi celulita.

3. Sedentarismul

  • Intrucat exercitiile aerobice imbunatatesc drenajul limfatic si circulatia sangvina, cu cat faci mai putina miscare, cu atat vei fi mai predispusa sa faci celulita.
  • Mersul pe jos este un bun exercitiu - fa pasi mari si calca apasat, miscand bratele.
  • La fel de eficiente sunt si alte tipuri de miscare: dansul, urcatul scarilor sau mersul pe bicicleta.

4. Cura de slabire

  • La femei, grasimea se localizeaza de sase ori mai rapid in partea inferioara a corpului - zona care este, din pacate, mai predispusa (decat partea superioara) sa retina grasimea.
  • Asadar, daca te-ai ingrasat cu trei kilograme, acestea se vor localiza in intregime pe fese si solduri. Daca, in schimb, ai scapat de trei kilograme si jumatate, din zona soldurilor si a coapselor pierzi doar jumatate de kilogram, iar restul - din zona superioara a corpului.
  • Imagineaza-ti ce se va intampla in cazul in care continui cura. Renunta la regimul de slabire si fa mai multa miscare!

5. Stresul

  • Ai un ritm de viata foarte stresant? Atunci sunt sanse destul de mari ca sa faci celulita, deoarece stresul cotidian iti afecteaza atat alimentatia, cat si conditia fizica.
  • De asemenea, stresul poate schimba metabolismul organismului, favorizand, la fel de mult ca si estrogenul, depunerea grasimilor.


Sursa: www. avantaje.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....