CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Scapa de crapaturile calcaielor!

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1597 Publicat la data: 2009-10-20 Autor: Saloane.ro

Scapa de crapaturile calcaielor!

Crapaturile si calusurile din calcaie, chiar daca nu iti ameninta sanatatea, sunt inestetice si neplacute, iar, odata aparute, se trateaza greu. Totusi nu sunt imposibil de vindecat. Principalul tratament in acest caz este eliminarea cauzelor pentru ca o crema sau o pomada te ajuta doar in parte.

Crapaturile apar pe pielea uscata si afectata de calusuri. Daca sunt mari, dau si dureri in momentul cand te sprijini pe picior. Uneori ajung chiar pana la sange si fac mersul foarte dificil si dureros.

De ce crapa pielea calcaielor? In primul rand, pentru ca este foarte uscata. Calusurile sunt portiuni de piele ingrosata si uscata care se formeaza sub influenta factorilor mecanici (presiunea exercitata de incaltaminte). Dar la crapaturi ajung cei care prezinta si alti factori: stau mult in picioare, mai ales pe suprafete dure sau in pantofi cu talpa dura si sunt supraponderali, deci calcaiele suporta o greutate mai mare. La acestea se adauga si tipul incaltamintei. Cand porti incaltaminte decupata la spate (pantosi, sandale, saboti) tesuturile de pe talpa se extind in parti din cauza greutatii, apoi se crapa. Este ca si cum ai aseza o rosie pe o suprafata dura; cand apesi pe ea se turteste pana la un punct, apoi se crapa.

Avand in vedere cauzele, cele care sufera de pe urma calcaielor crapate trebuie sa evite calusurile. Daca esti nevoita sa stai mult in picioare sau nu gasesti pantofii potriviti, va trebui sa tratezi aceste portiuni de piele intarita imediat ce apar. Pentru asta, ai nevoie de o pila de picioare sau o piatra ponce pe care sa o folosesti zilnic, dupa baie. Din cand in cand, stai cu picioarele in apa calda timp de 15 minute ca sa se inmoaie pielea moarta, apoi freaca bine calcaiele cu pila. Chiar daca e mai eficient sa tai calusurile cu o foarfeca, nu este intotdeauna indicat pentru ca pot sa apara infectii, mai ales intr-o zona cum este calcaiul.

Cand trebuie sa stai mult in picioare, alege incaltaminte potrivita, fara decupaj la calcai, dintr-un material tare ("tenisii" din material textil nu sunt buni pentru asta) si cu talpa groasa si moale. Pe cat posibil mentine-ti greutatea corporala in limite normale.

Daca elimini cauzele crapaturilor, ajuti la vindecarea celor existente si previi formarea altora. Este cel mai bun tratament posibil. Intre timp, te va ajuta o crema intens hidratanta, eventual chiar una de calitate destinata calcaielor si folosirea zilnica a pilei. Dupa baie sau dus, freaca bine calcaiele cu pila, apoi aplica din abundenta un produs foarte gras si pune-ti o pereche de sosete din bumbac.

Daca iei toate masurile preventive si nu scapi de crapaturile calcaielor, probabil ca e timpul sa mergi la medic. Exista bandaje speciale pentru picioare, care impidica departarea marginilor unei crapaturi, lipici chirugical si "cupe" pentru calcai care tin piciorul strans, chiar si cand porti papuci. Iar daca mersul tau este gresit (o posibila cauza a calusurilor) medicul iti poate gasi o pereche de branturi potrivite.

 


Sursa: www. flu.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....