CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Secretele unei manichiuri acasa

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3266 Publicat la data: 2009-10-16 Autor: Saloane.ro

Secretele unei manichiuri acasa

Vei stii cum sa iti ingrijesti cuticulele, cum sa scapi de asprimea mainilor, de petele de pe unghii. Va fi nevoie de o pregatire a mainilor, nu doar a unghiilor, inaintea aplicarii lacului. Poti sa aduci salonul la tine acasa, facand baie cu parafina mainilor tale si dand culoare unghiilor.

Ai la indemana cateva solutii pe care le poti utiliza pentru a avea niste unghii de invidiat. Pentru indepartarea cuticulelor exista nenumarate produse cosmetice care ajuta la inmuierea cuticulelor si pot contine 2-5% hidroxid de sodiu sau potasiu si glicerine. Aplica in zona cuticulelor inainte de a introduce mainile intr-un vas cu apa. Pentru curatarea unghiilor se foloseste un fel de detergent lichid pe care il adaugi in apa pentru a ajuta si la inmuiere.

Acorda multa atentie cuticulelor si maseaza-le din plin cu creme si lotiuni. E buna orice combinatie de uleiuri esentiale care inmoaie si lubrifiaza pielea si unghiile.

Te plangi de pete pe unghii? Te ajuta inalbitorii pentru unghii. Contin peroxid de hidrogen sau acizi organici si se aplica pe si/sau sub muchia libera a unghiei pentru a inlatura petele. Trebuie sa ii incerci!

Pentru o manichiura frumoasa alege o baza pentru lacul de unghii, lac colorat la alegere si nu uita de stratul de lac incolor pentru final.

Stiu deja ce ai sa spui: nu ai timp de o manichiura complicata si mereu esti mai rapida decat timpul de uscare al lacului tau. Sunt rezolvari si la problema asta: acceleratorii de uscare. Aceste produse pot fi spray-uri sau lacuri de finalizare si sunt create special pentru a usca rapid lacul de unghii. Solventii din lacul de unghii trebuie sa se evapore pentru ca lacul sa se usuce. Daca ai pielea uscata si intarita nu ezita sa o tratezi cu lotiuni exfoliante.

Pentru hidratarea si reconditionarea pielii este indicata baia cu parafina. Parafina deschide porii si permite lotiunile sa patrunda mai adanc in piele.

Cand incepi sa-ti faci manichiura e indicat sa ai langa tine tot ce-ti trebuie. Foloseste un prosop ca sa nu murdaresti mobila. Inlatura toate eventualele urme de lac cu ajutorul unui tampon demachiant inmuiat in dizolvant. Tine tamponul apasat pe unghie timp de cateva secunde, apoi sterge in sensul cresterii unghiei. Lacurile de unghii inchise la culoare sunt cel mai greu de indepartat si pot lasa urme pe piele. Daca se intampla acest lucru, foloseste un betisor cu varful acoperit cu vata, inmuiat in dizolvant pentru a sterge lacul de sub unghie.

Foloseste o pila de unghii pentru a scurta sau a da forma unghiilor dinspre colturi inspre centru. Sa nu pilesti decat intr-o singura directie, pentru ca exista pericolul sa detasezi straturile unghiei si s-o exfoliezi. Un secret pentru obtinerea formei ideale este ca ar trebui ca forma sa o urmareasca pe cea a cuticulelor. Prin urmare, daca ai cuticule ovale, adopta o forma ovala.

Pentru muchia libera, foloseste pila cu trei suprafete: negru pentru a defini, alb pentru a da luciu si gri pentru a finisa. Acestea vor inchide straturile muchiei, pentru a preveni despicarea acesteia. Daca suprafata unghiei este ridata sau "inegala", foloseste pila a o uniformiza. Atunci cand pilesti suprafata unghiei, trebuie sa o faci in sensul de crestere. Pileste usor cu partea inchisa la culoare a pilei, apoi cu cea alba si in cele din urma cu cea gri. Folosind cele trei suprafete veti oferi un aspect de gloss si veti "sigila" suprafata unghiei, evitand eventualele pete si deshidratarea.

Urmatorul pas consta in aplicarea unei substante pentru inlaturarea cuticulelor: ulei sau lotiune pe toata portiunea din jurul cuticulelor, apoi introdu unghiile in vasul cu apa, nu mai mult de trei minute. Atentie! Daca depasesti aceasta perioada, patul unghial se va umfla, iar atunci cand revine la forma initiala, lacul de unghii va crapa.

Scoate degetele din vas si, tinand betisorul pentru impingerea cuticulelor ca pe un stilou, "impinge" pielea invizibila a cuticulelor spre tesutul de la baza unghiei. Nu forta, deoarece ati putea afecta matricea. Retine ca trebuie doar sa inlaturi partea transparenta a cuticulei de pe unghie - nu vrei sa afectezi tesutul care separa unghia de invelis. Pielea in exces poate fi indepartata prin frecarea usoara cu betisorul pentru cuticule.

Tinand intr-o mana clestisorul sau forfecuta de cuticule, taie orice exces de piele pe care nu l-ai putut indeparta. Nu taiati niciodata pielea "vie"! Ai grija sa tai doar piele moarta. Daca nu ramane piele in exces nu este nevoie sa tai nimic.

Cu ajutorul betisorului de cuticule sau capul curbat de metal al instrumentului de indepartat cuticulele, curata sub muchia libera a unghiei. Nu apasa, pentru a preveni ruperea tesutului de sub unghie. Orice ruptura sau zgarietura a acestuia prezinta un risc de infectie.

Acum poti exfolia mainile, aplicand o cantitate mica de lotiune exfolianta in palma. Distribuie in mod egal o cantitate de lotiune pe palme, maseaza timp de cateva minute, apoi clateste mainile sau sterge-le cu un prosop curat. Aplica, in continuare, o lotiune hidratanta, masand pana cand patrunde in piele.

Acum poti face tratamentul cu parafina, pe care o gasesti in farmacii sau la plafar. Este indicata in cazul in care ai pielea uscata, crapata. Inainte de a incepe procedura, aplica pe maini si pe incheieturi o substanta dezinfectanta, pentru a te asigura ca toate bacteriile au fost indepartate. Maseaza cu ulei esential la alegere mainile, degetele si unghiile.

Introdu incet fiecare mana in parafina, tine-o un moment, apoi indeparteaz-o. Permite parafinei sa se stabilizeze, apoi introdu din nou fiecare mana. Repeta de cateva ori, inveleste fiecare mana in folie de plastic, apoi introdu-le in manusile speciale. Lasa mainile astfel acoperite timp de 5 minute, apoi scoate manusile si indeparteaza parafina folosindu-te de folia de plastic. Arunca parafina dupa folosire.

Dupa terminarea tuturor etapelor descrise mai sus, spala, clateste si usca-ti mainile si unghiile, pentru a inlatura urmele de ulei sau lotiune. Lacul nu va adera la o suprafata uleioasa. Pentru a te asigura ca a fost indepartata orice urma de ulei, sterge suprafata unghiei cu un tampon demachiant.

Incepe aplicarea lacului cu un strat subtire de baza. Asteapta un minut sa se usuce, apoi aplica doua straturi subtiri de lac de unghii, cu pauza de un minut intre aplicari, apoi continua cu lacul final. Foloseste intotdeauna baza pentru lac de unghii. Aceasta este creata pentru a adera la unghie, pentru a face legatura intre unghie si lacul colorat. Lacul de final va sigila suprafata si din cauza tariei va pastra oja proaspata mai mult timp.

Sursa: www. lady4ever.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....