CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Epilarea - pro si contra

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3644 Publicat la data: 2009-09-17 Autor: Saloane.ro

Epilarea - pro si contra

Crema depilatoare

PRO. Metoda este nedureroasa si foarte usor de realizat acasa. Crema actioneaza chimic asupra structurii firului de par, dizolvand practic firul de la suprafata. Mentine pielea neteda pentru cateva zile, ceva mai mult decat daca folosesti lama de ras. Noile formule ale cremelor depilatoare contin arome de fructe sau flori si ingrediente care sa reduca iritatiile.

CONTRA. Crema depilatoare este contraindicata femeilor cu piele sensibila, deoarece poate produce iritatii si chiar reactii alergice. Daca apar usturimi, mancarimi sau modificari ale aspectului pielii, renunta la procedeu. Daca totul este in regula insa, poti sa o folosesti pe suprafete intinse: fata, picioare, zona inghinala.

SFATURI. Pentru fiecare parte a corpului, sunt necesare formule si concentratii diferite ale produselor depilatoare:

  • pentru subrat si zona inghinala, foloseste crema, pentru ca e mai groasa si nu curge
  • pentru picioare, exista lotiuni sub forma de spray sau spuma si sapunuri depilatoare ce acopera o suprafata mai mare
  • pentru mustata, alege o formula speciala cu ingrediente mai "blande"

Lama de ras

PRO. Este rapid, simplu si ieftin. Nu presupune o indemanare mare si se poate face aproape oriunde, acasa sau in deplasare, cu conditia sa ai apa la dispozitie.

CONTRA. Dupa 24 de ore, suprafata rasa incepe sa se aspreasca si apar varfurile firelor de par. Sub nicio forma nu-ti rade pielea de pe fata, antebrate sau din zona inghinala, caci parul va creste mai des, iar radacinile se intaresc.

SFATURI

  • Foloseste spuma, crema, gel sau ulei de ras hidratante si un aparat cu trei lamele (pentru ca manevrele sa fie eficiente).
  • Opteaza pentru aparatele cu banda hidratanta ce contin aloe vera - astfel lamelele aluneca mai usor deasupra pielii, iar zonele rase nu se usuca.
  • Cu cat lamele sunt mai noi, cu atat scade riscul de a te taia, iar rezultatul e mai bun. Asa ca schimba aparatul sau lama dupa 3-4 utilizari.

Ceara

PRO. Ceara smulge firul de par chiar de la radacina si lasa pielea fina pentru 2-3 saptamani.

CONTRA. Nivelul durerii este relativ ridicat. Sunt situatii cand nu este bine sa apelezi la aceasta metoda: cand pielea este arsa de soare, cu trei zile inainte si dupa menstruatie (organismul retine mai multa apa si pielea este mai sensibila). Daca suferi de varice sau de fragilitate capilara, evita ceara prea fierbinte si apeleaza numai la cea rece, de unica folosinta.

SFATURI. O pastila antialgic (ex: paracetamolul), inghitita cu 20 de minute inainte de "calvar", te ajuta sa treci cu bine peste dureri. Desi pare complicat, poti incerca epilarea si acasa. Firul de par trebuie sa aiba minim 5-6 milimetri ca sa poate fi smuls. Ceara se aplica in sensul de crestere a firului, in fasii inguste si nu foarte lungi, si se desprinde in sensul invers aplicarii, cu o miscare rapida si ferma. Nu aplica nicio crema inainte de epilare, dar dupa e bine sa ungi pielea cu un balsam sau cu ulei dupa ras. Exista si produse speciale pentru calmarea pielii dupa epilat, care indeparteaza si resturile de ceara.

Aparatul de epilat

PRO. Epilarea cu aparatul electric este cea mai buna metoda in afara epilarii definitive. Durerea este mai mica decat cea cauzata de ceara, dar depinde atat de toleranta pielii, cat si de tipul de aparat (unele au sisteme de anesteziere usoara prin inghetare sau prin presare, altele functioneaza cu spuma etc.). Principiul e smulgerea firului din radacina, prin pensarea cu un dispozitiv cu discuri rotative sau cu arc. Firele de par se regenereaza pe rand, asa ca urmatoarea manevra de epilare (care poate fi si la o saptamana) este mai putin dureroasa.

CONTRA. Nu toate epilatoarele sunt la fel, unele provoaca mai mult disconfort decat altele. La inceput, ti se va parea destul de dureros, dar senzatia dispare rapid, iar cu timpul te obisnuiesti. Noile modele sunt dotate cu atenuatoare de durere, prin efect termic sau mecanic.

SFATURI. Asigura-te ca pielea este curata, fara urme de crema sau de ulei. Este bine ca inainte de epilat sa faci o baie calda pentru ca porii sa se deschida; smulgerea va fi mai rapida si mai putin dureroasa.

Electroliza

PRO. Indiferent de tipul de piele, electroliza este singura metoda de indepartare definitiva a parului. Tehnica: se introduce un ac foarte fin in interiorul foliculului firului de par si o mica descarcare electrica va cauteriza vasul de sange care il hraneste. In felul acesta, radacina e distrusa pentru totdeauna. Senzatia este similara unui minisoc electrostatic.

CONTRA. Vanatoarea de par fir cu fir implica o mare disponibilitate de timp si bani, de aceea electroliza nu este recomandata pentru zone foarte intinse, cum ar fi picioarele. Ar fi nevoie de vreo 50 de ore doar pentru o singura gamba, ca sa nu mai punem la socoteala pretul la care s-ar ridica! Iar durerea nu este deloc neglijabila, ba dimpotriva, e cea mai dureroasa procedura dintre toate.

SFATURI. Electroliza nu e recomandata pentru sprancene; daca te razgandesti asupra formei, nu mai poti (re)face nimic. Pentru a distruge definitiv foliculii, sunt necesare vizite lunare la cabinet timp de cel putin jumatate de an. Daca suporti cu greu durerea, mergi inainte de sedintele de epilare la un dermatolog, pentru a ti se prescrie o crema cu efect anesteziant. In general, electroliza este recomandata persoanelor care au firele de par foarte deschise la culoare sau au doar zone mici de par de care vor sa scape.

Laser/ Lumina Intens Pulsata

PRO. Odata ce laserul a parcurs suprafata pielii de 5-6 ori, pana la 80% din par dispare pentru o 1-10 ani. E o metoda foarte rapida: se "arde" cu fasciculul luminos o suprafata de 8-10 cm2 in numai 7 secunde. Spre deosebire de laser, Lumina Intens Pulsata (IPL) foloseste o serie de filtre de lumina care fac posibila indepartarea parului de pe majoritatea tipurilor de piele, de la alb portelan, pana la creol, in orice zona doresti.

CONTRA. Cu cat contrastul dintre culoarea tenului si a firului de par e mai mic, cu atat e mai dificil pentru fasciculul luminos sa depisteze si sa distruga foliculul. Adica blondele cu tenul alb si brunetele cu ten si par inchis la culoare au nevoie de mai multe sedinte pentru a opri definitiv cresterea firelor de par. Pentru rezultate optime sunt necesare pauze de 4-5 saptamani intre sedinte, pentru ca parul creste in cicluri lunare. Este nevoie de cel putin cinci sedinte pentru a scapa de tot parul nedorit.

SFATURI. O sa fie dificil sa stai paroasa pana la urmatoarea sedinta de epilat cu laser. Optiunile sunt fie sa te razi, fie sa folosesti o crema depilatoare, pentru a mentine radacina (pe care ceara ar "goli-o" si, deci, la urmatorul tratament, laserul nu ar mai gasi foliculul). O sesiune dureaza intre 15-20 minute - pentru zona inghinala sau subrat, si 30-40 minute pentru gambe.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....