CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Ai spirit de echipa?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1936 Publicat la data: 2009-08-03 Autor: Saloane.ro

Ai spirit de echipa?

    De curand am citit pe net ceva interesant. Gastele sa

lbatice zboara in stoluri in forma de V. Gasca din varful V-ului deschide o bresa in aer care face ca stolul sa se deplaseze cu 70% mai repede decat daca fiecare gasca ar zbura separat. Cand gasca din fruntea stolului oboseste, se retrage in formatie si o alta ii ia locul. Se pare ca gastele din formatie gagaie ca sa o incurajeze pe cea din fata sa mentina viteza. Iar daca una dintre ele se imbolnaveste sau e ranita, doua gaste raman cu ea pana se face bine sau moare si isi continua drumul apoi cu un alt stol. Ce parere ai despre asa un spirit de echipa? Sa fie niste gaste cu creierul cat o mingiuta de ping-pong mai destepte decat oamenii cand vine vorba de „teamwork”?
Tu cum te descurci cu spiritul de echipa? Cu siguranta ti l-ai trecut la CV printre calitati. Dar cat de des in folosesti? Cand ai pus ultima oara interesul grupului mai presus de al tau personal? Te incrunti cand seful te pune sa lucrezi impreuna cu altcineva? Sau cand ai fost alaturi de un coleg la necaz?

Golden team

    Se spune ca valoarea echipei e mai mare decat suma valorii partilor. Adica 1+1+1 este mai mult decat 3. Poate fi 5 sau chiar mai mult. Asta, evident, daca fiecare dintre acei 1 stie ce are de facut si se intergreaza armonios in „organismul” echipei. Daca unul trage „hais” si altul „cea”, suma lor s-ar putea sa dea chiar mai putin de 3!
    Ce presupune, deci, spiritul de echipa?

1. Incredere

Nu se poate vorbi de spirit de echipa daca fiecare membru il priveste suspicios pe celalalt, se barfesc sau se sapa pe la spate, evident! Daca ti se pare ca traim intr-o epoca in care „nu merita sa ai incredere in nimeni” inseama ca ai ucis din start posibilitatea de a face parte dintr-o echipa de succes. Fiecare membru al echipei (care n-ar trebui sa depaseasca 10, maxim 12 persoane) ar trebui sa se poate baza, fara rezerve, pe ceilalti, exact ca in vechea zicala „toti pentru unul si unul pentru toti”. Daca vrei sa verifici gradul de incredere pe care il aveti unii in ceilalti, incercati acest joc simplu: fiecare sa inchida ochii si sa se „arunce” in gol, cu spatele, de pe un scaun, ceilalti fiind „la prindere”. Daca eziti, inseamna ca incredera nu e inca deplina.

2. Comunicarea

Este extrem de importanta. Daca fiecare sta cu nasul in calculatorul propriu si abia mormaiti un salut unul spre celalalt de dimineata, despre ce spirit de echipa poate fi vorba? Din pacate, ceea ce vrei sa spui, cu ceea ce ai spus de fapt si cu ceea ce inteleg ceilalti din ce-ai spus sunt lucruri foarte diferite! Nu ma crezi? Incercati acest joc, iarasi foarte simplu: impartiti-va in doua grupe, unii afara si altii inauntru. Unul dintre cei „dinauntru” sa povesteasca ceva, cu mai multe personaje, o intriga complexa si inflorituri. Apoi altcineva sa repovesteasca acelasi lucru unuia venit „de-afara”. Acesta, la randul lui sa spuna povestea altcuiva care va veni de-afara dupa el si tot asa. Cand ultimul de-afara va veni in incapere, povestea va suna cu totul altfel, vei vedea!

3. Idealul comun

Ce diferenta este intre o echipa si o gasca? Simplu! Gasca se formeaza pe baza de afinitati. Tu poate nu ti-ai ales colegii, te-ai trezit cu ei si n-ai ce face. Insa ceea ce va uneste ar trebui sa fie mult mai puternic decat la o banala gasca de prieteni: idealul sau telul comun. Ceea ce urmaiti sa realizati impreuna este un mobil suficient de puternic ca sa va uneasca. Iar mai presus de obiectivele concrete, si mai importante sunt valorile unei echipe. Cu cat liderul ei este mai priceput in exprimarea acelor valori si mai dibaci in a-i motiva pe ceilalti, cu atat echipa va avea mai mult succes!

4. Prietenia

Multi experti occidentani au ajuns la concluzia ca nu se poate neglija factorul uman intr-o intreprindere de succes. Au incercat ei, si oricat de bine organizata si de bine gandita era activitatea, ii lipsea ceva... Pentru ca oamenilor nu le place sa fie rotite dintr-un ceas. Chiar daca este unul elvetian, de aur, care merge perfect. Oamenii au nevoie sa se simta... oameni. Sa stie ca cuiva le pasa de ei, independent de salariile sau bonusurile pe care le primesc. Si atunci cand fiecare „pune suflet”, echipa va capata un „suflet” al ei, foarte puternic, care ii va sustine pe fiecare dintre membrii la momentul necesar.

Autor: Corina Buhagiar

Sursa: www.unica.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....