CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Cosmetice preparate in casa

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2526 Publicat la data: 2009-06-16 Autor: Saloane.ro

Cosmetice preparate in casa

Cosmetice preparate in casa

Daca vrei sa eviti chimicalele, aditivii si conservantii care, din pacate, intra in compozitia cosmeticelor pe care le folosesti, prepara chiar la tine acasa produsele de frumusete, din ingrediente simple. Este o formula economica si ecologica in acelasi timp.

Iata ce retete am selectat pentru tine:

Apa de roze

Este un tonic excelent, si intra in compozitia altor preparate pe care le poti face tu singura. Ai nevoie de un litru de apa distilata (o gasesti in farmacie) si 500 grame petale de trandafiri. Important este sa folosesti doar petalele, nu si mijlocul trandafirului, unde exista polen care te poate irita.
Spala petalele de trandafiri in apa rece, curata. Lasa-le pe un prosop foarte curat sa se scurga bine de apa. Pune apa distilata la fiert si, cand clocoteste, adauga petalele. Lasa apa sa ajunga din nou la temperatura de fierbere, da imediat deoparte si acopera etans. Lasa infuzia, la rece, trei-patru zile. Filtreaz-o apoi si o poti pastra tot la rece.
Este un tonic pentru tenul sensibil. O poti folosi dimineata si seara, dintr-un pulverizator, pe fata, gat, decolteu si umeri.
Poti adauga in apa de roze cateva picaturi de ulei de portocale si ai o formula de tonic potrivita pentru tenul normal si gras. Ideal ar fi sa folosesti flori de portocal, dar sunt greu de procurat.

Ulei fortifiant pentru unghii

Excelent pentru unghii casante si afectate de oja este uleiul de masline (cinci linguri) la care adaugi cinci picaturi de ulei de lavanda (il gasesti in farmacie).
Pentru unghii care se exfoliaza, amesteca cinci linguri de ulei de masline si sucul proaspat de la o jumatate de portocala sau o fiola de vitamina C (nu miroase foarte placut!). Sursa: www.embellys.com
Uleiul de masline hraneste si protejeaza, in timp ce uleiul de lavanda si vitamina C, din sucul de portocala, intareste.

Tratament soc anti-cosuri

Pot aparea oricand, dar mereu cand isi aleg cel mai prost moment. Arati perfect si in mijlocul fruntii a aparut o minunatie de cos. Ce faci? Ai nevoie de un mar si o cana de apa care a clocotit cinci minute inainte. Taie marul in felii si pune-le peste apa fierbinte.
Lasa-le doua-trei minute in apa fierbinte, apoi scoate merele si asaza-le pe un servet de hartie. Pune bucatelele de mar ca o compresa peste cos. Lasa sa actioneze 20 de minute. Repeta procedura dupa o pauza de 30 de minute, timp in care nu trebuie sa atingi cosul!
Va da inapoi sau se va curata! Marul are efect antiseptic si antibacterian. Este bogat in vitamina C si A, care ajuta la vindecarea leziunii. Sursa: „Ghid de frumusete naturala”, editura Marabout.

Tonic pentru picioare obosite

Este adaosul-minune pentru o baie la picioare. Ai nevoie de 250 ml lapte gras, o legatura de menta proaspata, cateva crengute de rozmarin proaspat (este bun si cel uscat, dar trebuie sa dublezi cantitatea), sase picaturi de ulei de menta (se gaseste in farmacie sau plafar). Incalzeste laptele si adauga toate ierburile, rupte in bucati, cu mana.
Lasa totul sa fiarba 15 minute la foc foarte mic. Varsa tonicul intr-un lighean sau in cada (preparatul este bun doar pentru picioare pana la genunchi, nu mai sus), adauga un litru de apa rece si cele sase picaturi de esenta de menta. Tine picioarele in acest preparat cel putin 20 de minute. Este miraculos! Sursa: „Ghid de frumusete”, editura Marabout

Balsam pentru pielea uscata sau crapata

Ca sa poti masura exact cantitatile, foloseste o seringa gradata. Pune 2 cl de apa de roze si 2 cl de miere. Amesteca cele doua cantitati si pastreaza crema, la rece, intr-o cutie mica. O vei putea utiliza cand ai nevoie, timp de doua luni.
Actiunea cremei este dubla. Mierea este un antiseptic natural foarte puternic, iar apa de roze este o binefacere pentru pielea uscata. 

Masca de fructe si fibre pentru par uscat

Ai nevoie de doua caise sau o piersica, un fruct de mango, doua linguri de ulei de masline, un borcan de iaurt gras, o mana de ovaz cereale simple. Pune fructele bucati intr-un blender, apoi iaurtul si cerealele. Adauga uleiul de masline. Aplica pe parul umed si proaspat spalat si lasa sa actioneze cel putin o jumatate de ora. Clateste din abundenta si lasa-ti parul sa se usuce in aer liber.
Fructul de mango si caisa sunt foarte hranitoare si in plus, hidrateaza firul de par. Uleiul de masline este bogat in acizi grasi de foarte buna calitate si in vitaminele A,C, B si mai ales E.

Gomaj pentru piele sesibila

Pentru acest preparat ai nevoie de trei lingurite de pudra de migdale crude, trei lingurite de iaurt gras si trei lingurite de miere.
Pudra de migdale o poti prepara singura, in masina de macinat cafea, dupa ce ai curatat foarte bine aparatul, l-ai sters cu un tampon de vata inmuiat in alcool si l-ai lasat sa se ususce perfect. Amesteca toate ingredientele energic.
Poti adauga si doua picaturi de ulei de portocale sau de lamaie, daca ai tenul gras, sau ulei de trandafiri (toate uleiurile se gasec la farmacie sau in plafar), daca ai tenul uscat. C
rema se aplica pe frunte nas, obraji, barbie, gat si decolteu, din abundenta. Evita zona ochilor. Lasa crema sa actioneze 15-20 de minute, apoi spala-te cu apa calduta din abundenta. La finalul tratamentului trece peste fata un cub de gheata facut din apa minerala. Masca se prepara inainte de a fi folosita si nu se pastreaza.

Masca purificatoare

Pentru a o prepara ai nevoie de o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de apa distilata, o jumatate de borcan de iaurt, o lingurita de argila verde (o gasesti la plafar), o lingurita de miere lichida (incalzita putin).
Lasa drojdia sa se umfle in apa, adauga mierea, iaurtul si, la final, argila verde. Amesteca bine si aplica pe piele cu degetele. Evita zona ochilor si intinde masca si pe gat si pe decolteu. Lasa sa actioneze, maxim 10 minute. Spala-te din abundenta cu apa calduta si foloseste si un disc de bumbac ca sa cureti bine porii.
Argila are proprietati purificatoare, iar mierea este un antiseptic minunat. In plus, drojdia este un nutrient excelent pentru piele. Masca se prepara inainte de a fi folosita si nu se pastreaza.

Articol de: de Otilia Ignat

Sursa: www.objectifbeaute.com

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....