CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Obiceiuri care agraveaza acneeade

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1665 Publicat la data: 2009-05-14 Autor: Saloane.ro

Obiceiuri care agraveaza acneeade

Obiceiuri care agraveaza acneeade

Primul pas in vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agraveaza aceasta afectiune. Este important sa avem rabdare, pentru ca procesul este unul destul de lung si perseverenta este secretul reusitei. Sa incercam sa acordam un pic de atentie celor mai frecvente 10 obiceiuri nefavorabile in tratarea acneei.

1.Igiena excesiva

In incercarea de a mentine o igiena corespunzatoare, multe persoane ajung sa exagereze cu curatarea tenului, folosind produse cosmetice agresive sau cu frecventa prea mare, rezultatul fiind uscarea si sensibilizarea pielii. Pielea trebuie curatata de doua ori pe zi, cu un sapun bland, special formulat pentru tenul cu tendinta acneica.

2. "Maltratarea" leziunilor

Poate cel mai important sfat este acela ca leziunile de acnee nu trebuie maltratate! Cosurile nu trebuie stoarse din cel putin doua motive: in primul rand, prin incercarea de a scoate continutului la suprafata infectia se poate extinde, in al doilea rand acest obicei nesanatos duce la formarea de cicatrici, extrem de greu de inlaturat.

3. Cosmetice neadecvate

Exista persoane care au neinspiratul obicei de a cumpara si testa toate produsele anti-acneice pe care le gasesc pe piata, in speranta ca vor gasi produsul minune care sa le rezolve problema. Daca esti una din acele persoane, trebuie sa stii ca poti face mai mult rau decat bine aplicand pe fata, fara discernamant, produse cosmetice nerecomandate de un medic dermatolog. Ca si in multe alte situatii, si in acest caz, mai putin inseamna mai mult!

4. Atingerea fetei cu mainile

Obiceiul de a-ti cerceta fata tot timpul cu ajutorul mainilor este unul din obiceiurile cele mai greu de indepartat, din cauza ca de cele mai multe ori gestul este unul reflex, de care nu esti constienta. Insa bacteriile si mainile murdare sunt factori care intretin si pot agrava leziunile de pe fata.

5.Soarele

Desi soarele in cantitati mici are un efect pozitiv asupra pacientilor cu acnee, expunerea prelungita la soare nu va face decat sa stimuleze excesiv glandele sebacee, blocand porii si accentuand inflamatia.

6. Coafura nepotrivita

Multe persoane nu realizeaza ca parul incarcat de sebum si praf care atinge fata in mod repetat are un efect iritant asupra pielii, ducand la obstructia porilor si ingrasarea suplimentara a tenului. De exemplu o persoana cu acnee la nivelul fruntii ar trebui sa evite purtarea bretonului, care camufleaza leziunile, insa in acelasi timp le si intretine.

7.Piscina

Substantele dezinfectante si bacteriile prezente in apa din piscine vor irita si vor suprainfecta tenul, si asa sensibil, al unei persoane cu acnee.

8.Stresul

Stresul conduce la eliberarea unor hormoni care au ca rezultat aparitia cosurilor.

9.Aport insuficient de lichide

Dezvolta-ti un obicei din a consuma cel putin opt pahare de apa pe zi. Pe langa hidratare, apa ajuta la eliminarea toxinelor, contribuind la curatarea pielii.

10.Alimentatia nepotrivita

Nu exista dovezi fara echivoc ca anumite alimente ar contribui la declansarea sau intretinerea acneei, dar o dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume, si evitarea alimentelor bogate in grasimi se va reflecta cu siguranta si la nivelul aspectului si sanatatii pielii!

Inca te mai intrebi de ce toate tratamentele anterioare n-au dat rezultate? Probabil ca motivele principale au devenit evidente. Sper ca sfaturile de mai sus sa fie un pas inainte in grabirea vindecarii de acnee!

Articol de: Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....