CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Ingrediente cu efecte miraculoase pentru pentru parul tau

Rating:5Voturi: Vizualizari: 8053 Publicat la data: 2009-05-08 Autor: Saloane.ro

Ingrediente cu efecte miraculoase pentru pentru parul tau

Ingrediente cu efecte miraculoase pentru pentru parul tau

Cheratina este factorul principal de care depinde rezistenta radacinilor si a firului de par. Ea se formeaza prin combinarea mai multor elemente precum aminoacizi, saruri minerale, vitamina B6 si B3.
Stresul, factorii fizici precum poluarea, soarele intens sau anumite carente din organism provoaca o dereglare a producerii de cheratina, cu efecte negative asupra podoabei noastre capilare: varfuri despicate, par gras, casant, greu de pieptanat.
De asemenea, foarte importanta in formarea de cheratina si o buna ingrijire a radacinilor firului de par este irigarea sangvina a scalpului obtinuta prin masaje la nivelul pielii capului, procedeu ce se poate realiza prin periaj sau dusuri scotiene(alternari de apa calda/apa rece).
Si cum fiecare dintre noi isi doreste un par frumos, dar mai ales sanatos, hai sa vedem ce putem face pentru a-i da o mana de ajutor, fara prea mare bataie de cap si drumuri inutile la saloane.

  1. Contra caderii parului, masati scalpul cu ceai negru concentrat(poate fi atat chinezesc, indian sau rusesc).
  2. Pentru suplete si stralucire, se spala parul cu decoct de: brustur, cimbrisor, cimbru, coaja de stejar si infuzie de frunze de mesteacan, urzica, hamei, nuc, salvie, musetel sau daca se poate plante proaspete: frunze de nuc (imprima parului reflexe brune) + mesteacan + soc + 1 tulpina de rostopasca - infuzie.
  3. Pentru brunete, foarte bun este rozmarinul, deoarece improspateaza culoarea. Rozmarinul este o planta foarte folosita la prepararea produselor cosmetice de astazi. Ceaiul de rozmarin era folosit dupa spalare la clatire pentru a-i conferi parului un aspect lucios si a intari firul de par. De asemenea, ceaiurile concentrate de salvie au rol in inchiderea parului la culoare sau pentru a ascunde firele de par albe. Se ia o jumatate de ceasca de frunze proaspete de salvie acestea se taie si se lasa sa fiarba in apa clocotita timp de aproximativ 20 de minute. Dupa fierbere, se strecoara ceaiul si se lasa sa se raceasca iar lichidul astfel obtinut se tine pe par aproximativ un sfert de ora.Tot in acelasi scop se foloseste si ceaiul din coji de nuca.
  4. Pentru parul blond cel mai indicat este musetelul. Parul blond decolorat de soare sau subtiat de vanturi isi recapata imediat stralucirea in urma unei clatiri cu ceai de musetel. De asemenea, pentru parul blond mierea face minuni, il hidtrateaza si ii confera stralucire. Mai mult, pentru a crea un ceai nuantator foarte bune sunt si frunzele de galbenele.
  5. Un alt ingredient din bucatariile noastre foarte bun pentru par este otetul de mere. Acesta impiedica formarea matretii si caderea parului. Folosit cu regularitate de catre persoanele cu parul moale, acesta va intari firul de par si va conferi mai mult volum. Aplicati cateva lingurite de otet concentrat de mere in apa de clatire si lasati apoi parul sa se usuce la temperatura camerei.
  6. Daca glandele sebacee de la radacina firului de par sunt hiperactive, puteti masa pielea capului cu suc de ardei verde. Va diminua secretia de sebum, folosit cu regularitate ajungand chiar sa inhibe productia acestora.

Pe langa toate acestea, nu uitati de un regim de viata sanatos, ceea ce consumati se reflecta in sanatatea si starea organismului vostru. Incercati sa beti cat mai multe lichide si ceaiuri, nu abuzati de produsele de ingrijire, va pot face mai mult rau sau agrava anumite probleme. Mergeti pe produse natuale, organice, se gasesc in diferite sortimente si preturi accesibile la plafare si magazine naturiste sau, daca sunteti mai sceptice in ceea ce le priveste, optati pentru produse home-made; stabiliti un ritual de ingrjire mai amplu cel putin o data pe saptamana si rasfatati-va parul cu masti, masaj si uleiuri naturale. Parul vostru va va multumi ulterior.

 Autor: Anca Dumitrescu

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....