CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Arta de a face liste

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2247 Publicat la data: 2009-05-04 Autor: Saloane.ro

Arta de a face liste

Arta de a face liste

Este dimineata si ceasul tau desteptator incepe sa sune. Imediat zbarnaie si alarma telefonului mobil. Peste cateva minute, creierul incepe sa se gandeasca la sarcinile zilnice, in timp ce tu deschizi dulapul pentru a-ti alege hainele pentru serviciu.
Dupa ce cauti cinci minute sacoul preferat, iti amintesti ca e dat la curatatorie. Azi iei pranzul cu un agent imobiliar, treci pe la banca sa platesti ratele, seara mergi la doctor, iar cand vii acasa trebuie sa scoti masina din service. Pana atunci insa, te asteapta la birou zecile de emailuri carora trebuie sa le raspunzi. Cum sa le mai tii minte pe toate?
 "Pentru a te debarasa de gandurile care te coplesesc, trece-le pe liste!", te sfatuieste Dominique Loreau, autoarea cartii "Arta listelor". "Acestea sunt un mod eficient, accesibil si amuzant de a te elibera de framantarile interioare", crede autoarea. Inspirandu-se din practica meditativa, ea te sfatuieste sa notezi tot ce iti trece prin cap pentru a atinge linistea interioara.

Stabilirea prioritatilor

Pusa in fata faptului implinit si cu o gramada de griji pe cap, iti va fi foarte greu sa alegi una prioritara, de aceea este bine sa stii dinainte exact ce ai de facut. Site-ul Coupdepouce.com te sfatuieste sa "treci pe hartie tot ceea ce vrei sa faci si apoi sa extragi o lista scurta cu trei elemente, care reprezinta prioritatile tale realiste din ziua respectiva.
Ascunde restul listei. Pentru ca treburile nu se vor rezolva singure, este inutil sa le ai mereu in fata ochilor si sa fii stresata din cauza lor. A doua zi, vei bifa ceea ce a fost facut in ziua precedenta si vei adauga noi sarcini, selectand iar trei noi prioritati".
Exista insa si varianta in care iti fixezi in avans ce ai de facut. Pentru a fi sigura ca nu ai uitat sa faci nimic din ceea ce este important, este bine sa te gandesti cu o zi in avans la aceste lucruri si sa le notezi, in ordinea importantei lor. "Aceasta lista te va face sa constientizezi tot ceea ce ai dus la indeplinire. In caz contrar, vei face o multime de gesturi mici, fara sa ai impresia ca ai avansat", spune Nathalie Bureau, autoarea cartii "Arta organizarii".
"Faptul de a face liste iti poate crea iluzia ca tu controlezi lucrurile. Daca pleci de la premisa ca totul este posibil, vei considera ca, daca nu reusesti sa faci totul, inseamna ca nu esti bine organizata sau nu stii sa iti gestionezi timpul. Astfel, listele sunt un mod de gestionare care se impune pentru a profita, pe cat posibil, de viata, multiplicandu-ti activitatile", sustine site-ul Coupdepouce.com.

Mai mult decat organizare

Post-it-urile ce decoreaza frigiderul si listele pentru cumparaturi sunt ideale pentru a ne simplifica viata.
Insa listele au un rol mult mai important in viata noastra, in afara de cel de bun organizator.
Ele ne ajuta sa ne structuram gandurile, sa ne defulam, sa ne exprimam visele prin cuvinte si sa avem grija de sanatatea noastra, devenind niste ajutoare ale memoriei noastre.
Plecand de la faptul ca, de-a lungul timpului, scriem tot felul de liste - de cumparaturi, de ingrediente, de calatorii, de cheltuieli -, Dominique Loreau a extins aceasta activitate, facand din ea un mod de viata care te face sa traiesti simplu si fara regrete.
"Daca ai probleme care te framanta sau dificultati pe care trebuie sa le rezolvi, fie ca sunt de ordin profesional sau sentimental, trece-le pe hartie. Astfel, nu vor mai avea amploarea pe care tu le-o dai la nivel emotional, ci vor fi concrete, exprimate si clare, devenind controlabile si mai usor de rezolvat", spune Dominique in cartea sa.
Psihoterapeutul Claudiu Ganciu considera ca listele "ne ajuta sa uitam ceea ce am vrea sau putem uita. Prin ele comunicam altora si ne impunem un program".
Specialistul face diferenta dintre liste si ceea ce numim post-it: "Nu poti sa treci pe o lista itemuri cum ar fi: nunta, botez, coafor, dar poti sa iti faci o lista de obiecte din supermarket. Listele sunt in legatura cu ceva din realitate. Rupte de aceasta realitate, ele isi pierd sensul.
Care ar fi logica unei liste cu barbatii cu care te-ai marita? Aceasta tine de ceea ce simti tu, de lumea interioara, de ceea ce vine din tine. Specificul unei liste este de a sugera ca intre liniutele listei nu exista nicio diferenta. Fiecare punct de pe lista este egal cu urmatorul. Ori aceasta situatie este posibila doar in raport cu realitatea. Atunci cand intre 'liniute' sunt diferente, lucrurile se complica, pentru ca intervine simtirea, iar conceptul de lista nu mai are sens".
"Post-it-ul marcheaza, de obicei, o sarcina reala (manifesta), pe care va trebui sa o indeplinim. Sa nu uitam ca, de regula, aceste mici petice de hartie sunt colorate, pot sa fie lipite si poate sa iti faca placere sa le utilizezi. Ele au rostul de a aminti diferite lucruri atunci cand vei avea nevoie de ele. Sunt diferite tipuri de liste", spune Claudiu Ganciu.

Avantajele listelor

  • Te ajuta sa iti stabilesti prioritatile si sa iti structurezi munca pe etape.
  •  Cu ajutorul lor, diferentiezi lucrurile esentiale de cele mai putin importante.
  • Te detaseaza, pentru ca, scriind pe hartie, nu vei mai fi obligata sa tii minte. E suficient sa recitesti notitele.
  • Iti va fi mai usor sa te tii de o dieta daca scrii cu mana ta ce trebuie sa mananci si ce nu, dar mai ales ce iti place din ceea ce este permis.
  • Te asiguri ca nu iti va scapa nimic din graba sau neatentie, totul fiind notat ca la carte.
  •  Iti poti structura mai bine grijile menajere si, astfel, nu vei mai avea sentimentul ca ai uitat sa faci ceva.
  •  Bifand sarcinile realizate, vei avea satisfactia muncii implinite, sentiment excelent pentru moralul tau.
  • Daca tii un caiet in care scrii de cate ori mergi la doctor, notezi simptomele, retetele primite si administrarea medicamentelor, vei avea o viziune foarte clara asupra starii tale de sanatate.

Articol de: Livia Toma

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....