CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Ritual de ingrijire pentru fiecare tip de par

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1663 Publicat la data: 2009-05-03 Autor: Saloane.ro

Ritual de ingrijire pentru fiecare tip de par

Ritual de ingrijire pentru fiecare tip de par

Glandele sebacee sunt responsabile, in mare parte, de sanatatea parului nostru. In functie de activitatea lor, parul nostru poate fi uscat, normal sau gras. In acest sens, mentinerea unei functii normale a acestor glande, prin ingrijirea speciala a pielii capului , este foarte importanta in obtinerea unui par asa cum fiecare ne dorim: sanatos, stralucitor, usor de pieptanat si coafat.

Parul gras

Parul gras sufera de exces de sebum, din aceasta cauza nu trebuie spalat prea des. Cu cat spalatul este mai frecvent, cu atat glandele sebacee devin mai active, producand o cantitate si mai mare de sebum. Incearca sa-ti obisnuiesti parul sa fie spalat o singura data pe saptamana, in nicun caz cu sampon destinat parului gras. Acest tip de sampon este destul de puternic atat cu firul de par, cat si cu pielea capului, provocand o degradare puternica a parului. Nu folosi apa fierbinte deoarece afecteaza textura firului si il deshidrateaza. Opteaza mai bine pentru un sampon de bebelusi, va fi mult mai bland cu parul tau si il va hidrata corect. Dupa ce ai samponat si clatit foarte bine parul, aplica un sampon home-made din galbenus de ou si rom sau suc de lamaie, dupa care clateste-te cu apa amestecata cu cateva lingurite de otet natural. Nu usca parul cu foenul setat la maxim deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul. Cel mai potrivit pentru par e sa te usuci la temperatura camerei.

Parul uscat

Nici parul uscat nu necesita spalari dese, data fiind lipsa sebumului. O data pe saptamana este suficient, astfel incat sa nu iriti pielea capului. Ai nevoie de masti hidratante destinate parului degradat, sampon si balsam adecvat. Dupa spalarea, aplica o pasta formata dintr-un galbenus de ou cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi zeama de lamaie. Din cand in cand, poti masa parul cu putin gaz + ulei de masline + galbenus, lasand amestecul sa actioneze cam 15 minute. De asemenea, un rol foarte mare in hidratarea parului uscat il are apa. Incearca sa consumi peste 2 litri de apa pe zi sau ceaiuri. Apa curata organismul de toxine si asigura transportul substantelor hranitoare in corp.

Parul normal

Daca natura te-a inzestrat cu un par normal, te poti considera norocoasa, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-ti cureti si hranesti in profunzime podoaba capilara. Masajul si periatul parului au un rol foarte important pentru buna circulatie a sangelui si indepartarea impuritatilor. Parul normal are ca trasaturi o structura rezistenta a firului si un luciu natural. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa mentii aceste insusiri ale parului tau, astfel incat efectul sa fie de o cat mai lunga durata. Daca vrei sa-ti deschizi culoarea in mod natural, te poti clati cu ceai de musetel la care sa adaugi zeama de lamaie. Mai mult, clatitul cu infuzie de mesteacan inchide culoarea parului, il face moale si lucios. De asemenea, fructele bogate in acid folic (alunele, catina, visinele, portocalele) au un anumit rol in pigmentarea parului.

Autor: Anca Dumitrescu

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....