CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Alege dieta mediteraneana pentru o viata lunga si sanatoasa!

Rating:3Voturi: 1 Vizualizari: 1316 Publicat la data: 2009-04-13 Autor: Saloane.ro

Alege dieta mediteraneana pentru o viata lunga si sanatoasa!

Alege dieta mediteraneana pentru o viata lunga si sanatoasa!

Dieta mediteraneana isi are radacinile adanc infipte in timp, mai exact pe undeva prin anii 1960-1970. Totul a pornit cu un studiu mondial asupra sanatatii in care s-a descoperit ca italienii si grecii au o durata de viata mai lunga decat celelalte popoare si asta deoarece incidenta obezitatii si a bolilor de inima este mult mai mica. S-a cautat atunci explicatia pentru acest fapt, iar raspunsul nu a intarziat sa apara - uleiul de masline.
Se pare ca studiile de la acea vreme au aratat initial ca un procent semnificativ din caloriile pe care le consumam zilnic provin din grasimi. Acelasi procent il aveau si italienii si grecii numai ca ei nu se imbolnaveau.
In urma unor analize amanuntite s-a demonstrat atunci ca uleiul de masline era cel care ii apara pe acestia impotriva bolilor de inima, diabetului si a altor maladii.
Se stie despre uleiul de masline ca are in compozitia sa vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, acizi grasi saturati 15% si multe alte elemente nutritive. Nu este de mirare ca el ne protejeaza organismul. In plus, consumul de ulei de masline, in defavoarea grasimilor de origine animala va tine departe de durerile de cap, starile de oboseala sau insomnii.

In ce consta dieta mediteraneana?

Schimbati-va stilul de a manca si odata cu el si stilul de viata! Mancati produse proaspete, mai ales in acest sezon in care fructele si legumele sunt peste tot prin piete si supermarketuri. Alegeti salatele, branza proaspata, pestele, carnea de pui si beti multa apa. Mancati cereale integrale cu iaurt sau lapte dimineata, pentru ca acestea sunt o sursa importanta de fibre, de care organismul nostru are nevoie... si, cel mai important, renuntati de tot la grasimile de origine animala.
Folositi uleiul de masline atat in salate, cat si la prepararea diferitelor feluri de mancare. Daca vreti neaparat sa faceti o prajitura, faceti-o, dar alegeti uleiul de masline! La greci nu exista masa fara acest elixir al tineretii si sanatatii...si pentru a va da un exemplu incredibil de rapid de preparat si foarte gustos si sanatos, va propun tartinele de rosii cu branza si oregano. Daca urmati o dieta stiti foarte bine ca atunci cand vine vorba de gustari sunt interzisi biscuitii, stixurile sau alte astfel de alimente.

O gustare rapida si sanatoasa o puteti prepara din felii de rosii, stropite cu ulei de masline pe deasupra, cu putina branza asezata peste si un praf de oregano pentru mai mult gust. Aceasta gustare se incadreaza perfect intr-un regim mediteranean, are foarte putine calorii si este delicioasa. Fiti creative, mancati sanatos si numai asa va veti bucura de o viata lunga si cu adevarat frumoasa!

Autor: Andreea Catrina

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....