CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Esti sigura ca vrei un piercing?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1903 Publicat la data: 2009-04-13 Autor: Saloane.ro

Esti sigura ca vrei un piercing?

Esti sigura ca vrei un piercing?

Din diverse motive, tot mai multe persoane, in special adolescenti, aleg sa isi faca un piercing. O astfel de hotarare nu trebuie luata peste noapte. Este necesar sa te gandesti la toate aspectele problemei, incepand cu partea corpului pe care doresti sa o "infrumusetezi", salonul in care va fi realizat, riscurile la care te supui si chiar si la reactiile celor din jur.
"Am un pierce in buric de 2 ani. Nu imi pare deloc rau ca l-am facut si chiar ma mandresc mult cu el pentru ca arata foarte bine, mai ales vara", spune Didi, o adolescenta de 16 ani.
Daca esti foarte sigura ca vrei un piercing, este necesar sa te gandesti foarte bine inainte de a alege locul in care il vei avea. Cel mai des, piercing-urile se fac in nas, buze, urechi, buric, sprancene. Dar asta nu ii impiedica pe cei excentrici sa aleaga locuri mai putin potrivite.
Pe langa piercing-urile in limba, care sunt in prezent destul de comune, unele persoane aleg zone extrem de sensibile precum sfacuri, clitoris, obraji si diverse alte parti ale corpului care pot suporta cu greu o astfel de procedura.
Un lucru foarte important este acela ca nu poti alege orice zona a corpului, aceasta problema fiind reglementata de o lege intrata in vigoare in anul 2007. "Piercing-urile in zona labiilor mici si a labiilor mari sunt interzise prin lege. O femeie nu isi poate face un piercing in aceste locuri nici prin declaratie pe proprie raspundere. Aceste zone sunt foarte intens vascularizate, iar diversele interventii pot fi foarte periculoase", ne spune Dan Fotescu, managerul Tattoo Sfinx Salon, una dintre persoanele care au contribuit la definitivarea acestei legi .
Pentru femei, piercing-ul in sfarc nu este tocmai o idee buna. Poate cauza infectii si alte probleme dupa mult timp de la realizarea lui, in cazul in care femeia alapteaza, aflam de pe site-ul eohu.ca. Este posibil ca problemele sa apara si in timpul sarcinii, pentru ca sanii se inflameaza.
Popularitatea piercing-ului in limba este in plina crestere, desi limba este un organ deosebit de sensibil, predispus infectiilor. Vorbitul si in special mestecatul impiedica o vindecare rapida, motiv pentru care este si dureros.
Urechile sunt "locurile ideale" pentru piercing-uri. Sunt subtiri si putin vascularizate, ceea ce face ca durerea sa fie de intensitate mai mica in timpul procedurii, in comparatie cu alte parti ale corpului. Dar chiar si in cazul urechilor, pot aparea probleme. Daca piercing-ul este facut gresit, cartilagiul poate fi afectat, ceea ce provoaca deformarea temporara sau chiar permanenta a acestuia.
Aici intervine una dintre cele mai importante reguli in ceea ce priveste piercing-ul - alegerea cu cea mai mare grija a salonului si a persoanei care urmeaza sa il realizeze. Alege un salon cu prestigiu, despre care stii suficient de multe lucruri. Chiar si asa, inainte de "marele eveniment", mergi in salon pentru o mica investigatie. Inspecteaza modul in care se lucreaza si vorbeste cu oamenii care au apelat la serviciile aceluiasi salon.
Din cauza neglijentei, te poti supune unor riscuri uriase, precum contactarea virusurilor hepatitei B si C, sau chiar si a virusului HIV/SIDA. Acorda o importanta deosebit de mare alegerii salonului potrivit.
Chiar daca un piercing nu este permanent, spre deosebire de un tatuaj, trebuie sa ai in vedere faptul ca este posibil sa ramana o cicatrice in urma indepartarii bijuterie.
Si motivul pentru care alegi sa iti faci un piercing este foarte important. Daca vrei pentru ca au si prietenii tai... ar trebui sa te mai gandesti putin inainte de a recurge la un astfel de gest.
Nu oricine poate lua hotararea de a-si face un piercing... "Copiii intre 14 si 16 ani ani isi pot face un piercing corporal numai cu acordul parintilor, care trebuie sa ii insoteasca la salon si sa semneze o declaratie de accept. Un copil care are mai putin de 14 ani isi poate face un piercing numai pe baza unei declaratii notariale a parintilor si insotiti de acestia", ne spune Dan Fotescu.
De asemenea, este foarte important sa ai in vedere si reactiile celor din jur. Chiar daca persoanele cunoscute nu vor avea nicio problema cu noua ta "achizitie", trebuie sa fii pregatita sa faci fata reactiilor negative. Mentalitatea difera de la persoana la persoana in ceea ce priveste diferitele forme de body art (tatuaje sau piercing-uri) si din aceasta cauza, se poate intampla sa fii privita cu reticenta de unele persoane.
Un exemplu foarte bun este Drew Barrymore. Intr-un show de televiziune gazduit de Ellen Degeneres, Drew a declarat la inceputul acestei luni ca nu mai are noroc in dragoste dupa ce si-a facut un piercing in limba. Actrita este de parere ca barbatii sunt respinsi de bijuteria plasata in limba ei.
"Il am de noua luni si tot de atata timp sunt singura. Nu inteleg care este problema...", a declarat aceasta in show-ul de televiziune, citata de thesun.co.uk.
Drew a mai spus ca din cauza durerii a fost nevoita sa tina o dieta "fortata" pentru ca nu putea manca. "Nu am putut manca sau bea normal timp de doua saptamani. Este o dieta 'grozava', intr-un mod foarte ciudat, este o dieta sadica", glumeste aceasta.

Articol de: Georgiana Dorobantu

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....