CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Blonde, brunete sau roscate. Care au mai mult succes?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2415 Publicat la data: 2009-04-12 Autor: Saloane.ro

Blonde, brunete sau roscate. Care au mai mult succes?

Blonde, brunete sau roscate. Care au mai mult succes?

Cele mai multe dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, iau marea decizie de a-si schimba culoarea parului. Dar acesta nu este deloc un fenomen nou, pentru ca femeile isi vopsesc parul inca de acum cateva secole. Egiptenii isi vopseau podoaba capilara cu henna, considerand ca astfel vor fi mai plini de farmec si mai seducatori.
Noi de ce o facem? Pentru ca vrem sa schimbam ceva in viata noastra, pentru ca vrem sa aratam altfel, pentru ca... da, oricat ne-am ascunde, si noi vrem exact acelasi lucru, vrem sa fim mai seducatoare! In plus, stim ca prima impresie se formeaza in doar cateva secunde.
Si, de multe ori, atributele fizice precum greutatea, culoarea parului, a ochilor sunt cele mai importante elemente care ne reprezinta.
Astfel ca de la prima impresie si pana la stereotipuri nu e deloc cale lunga. Sa recunoastem, ne-am obisnuit sa clasificam blondele ca fiind excentrice, prostute, sexy, brunetele ca fiind sofisticate, inteligente, iar depre roscate presupunem ca sunt temperamentale si complexe.
De unde au aparut aceste stereotipuri si cat de adevarate sunt ele? Hai sa vedem!

Blondele

Hollywood-ul trebuie sa-si asume vina pentru crearea stereotipului “blonda prostuta”. In anii ’40, multe starlete au incercat sa iasa in evidenta vopsindu-si parul blond . Iar tehnica lor chiar a avut succes, ele reusind sa intre in gratiile directorilor de filme.
Problema este ca multe dintre acestea au fost distribuite in roluri mici, aproape insignifiante. Chiar daca ulterior au primit roluri mai importante, un lucru a ramas neschimbat - un soi de nevinovatie care cumva s-a tradus pentru totdeauna intr-un coeficient de inteligenta scazut.
In mod ironic, vopsirea parului in blond a fost o miscare desteapta pentru multe dintre aceste actrite. Marilyn Monroe aproape ca-si datoreaza monumentala cariera ambitiei ei blonde, ramanand chiar si astazi o sursa de inspiratie pentru debutantele cinematografiei si nu numai.
De asemenea, nu exista nimic “prostut” la Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Rene Zellwegger, Scarlett Johannsen sau Madonna.
Daca stereotipul potrivit caruia blondele sunt mai putin inteligente nu are nici un suport stiintific, atunci nu poate fi spus nimic nici in cazul celuilalt cliseu, care sustine ca blondele se distreaza mai mult.
Daca am intreba barbatii din jurul nostru, am descoperi ca peste 50% dintre acestia ar declara cu mana pe inima ca prefera blondele cu ochii albastri. De ce? Teoria care ar putea explica aceast lucru indica faptul ca parul blond si ochii albastri sunt corelati cu tineretea, iar barbatii sunt atrasi de aceasta stare, asociata cu fertilitatea.

Brunetele

Deci, daca blondele sunt prostute, brunetele sunt mai inteligente? Desi la nivel individual nu exista nici o legatura intre inteligenta si culoarea parului, intr-adevar, exista mai multe brunete decat blonde destepte in lume. Ghici de ce!
Din simplul motiv ca in general sunt mai multe fete brunete. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca genele blonde sunt recesive.
Brunetele se confrunta cu o crestere a popularitatii lor in momentul de fata. Totusi, multe dintre blondele de la Hollywood s-au aratat pana la urma adepte ale abanosului: Charlize Theron, Cameron Diaz, Jessica Simpson, Sienna Miller.
Desi unele dintre ele si-au schimbat initial culoarea parului pentru un anumit rol, altele au incercat sa se transforme intr-o noua persoana, sperand ca asa vor obtine mai multe roluri.

Roscatele

Cei mai multi barbati echivaleaza roscatele cu femeile temperamentale. Cu toate acestea, cea mai renumita roscata din toate timpurile, Lucille Ball, a fost cunoscuta de fapt pentru dispozitia ei temperata.
Chiar si roscatele de la Hollywood precum Julianne Moore, Rene Russo, Debra Messing si Julia Roberts au o reputatie mai cuminte decat surorilor lor blonde sau brunete.
Roscatele se bucura insa atat de imaginea sexy a blondelor, cat si de inteligenta brunetelor. In plus, avantajul de a fi in minoritate le face ceva mai cautate si le da o anumita aura misterioasa.

Autor: Mihaela Enache

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....