CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Tu de unde-ti iei cantitatea zilnica de calciu?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1244 Publicat la data: 2009-04-12 Autor: Saloane.ro

Tu de unde-ti iei cantitatea zilnica de calciu?

Tu de unde-ti iei cantitatea zilnica de calciu?

Ce ne face dintii si oasele puternice? Ce este esential pentru a preveni osteoporoza? Nimic altceva decat calciul! El este unul dintre mineralele esentiale din organismul nostru.
Calciul joaca un rol semnificativ in dezvoltarea sistemului osos si este esential pentru prevenirea mai multor boli degenerative. Cantitatea zilnic necesara de calciu este de 500-1000mg pentru copii si adolescenti si 1300mg pentru adulti.

Importanta calciului

Calciul ajuta la reglementarea secretiei de hormoni, contribuie la functionarea sistemului digestiv si stabilizeaza tensiunea arteriala normala. De asemenea, este un factor important in coagularea sangelui, contractia muschilor si pentru functionarea normala a sistemului nervos.
Calciul ajuta la tratarea si/sau prevenirea a numeroase probleme de sanatate legate de oase, sange si alte organe din corpul nostru si mentine o greutate corporala sanatoasa.

Deficienta de calciu

Deoarece vitamina D joaca un rol important in absorbtia calciului in organism, un deficit al acesteia poate duce la o carenta de calciu. O dieta bogata in proteine, afectiuni ale rinichilor si functionarea anormala a glandelor paratiroide sunt, de asemenea, responsabile pentru deficitul de calciu.
Lipsa calciului din organism creste riscul de osteoporoza, hipertensiune arteriala, ridicarea nivelului de colesterolul, accident vascular celebral, rahitism, hipoparatiroidism, cancer de colon, insomnie si obezitate.

Produse alimentare bogate in calciu

Produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu. Deoarece laptele se gaseste in capul listei, se recomanda consumarea a cel putin un pahar de lapte zilnic.
Diferite forme ale acestuia, precum laptele semidegresat, laptele praf degresat sau milkshake-urile contin, de asemenea, cantitati mari de calciu. Nu uita nici de iaurt, smantana, branza precum parmezanul, mozzarela, Cheddar etc.
Alte alimente bogate in calciu sunt: broccoli, varza, mazare, fasolea, fructele uscate, nucile, migdalele, alunele, semintele de susan si fructe precum portocalele, grepfruitul, smochinele si caisele.
Sardinele in ulei si somonul sunt, la randul lor, alimente bogate in calciu. Poti obtine calciu si din deserturi precum prajiturile cu branza si fructe, inghetata, budinca de orez sau chiar din painea integrala si orez. Alte surse de calciu sunt ouale, soia, branza tofu.

Suplimente de calciu

Calciul poate fi obtinut si din diferite suplimente de calciu: carbonat de calciu, maleat de calciu, citrat de calciu, fosfat de calciu, gluconat de microcristalina. Acestea ajuta la mentinerea unor niveluri adecvate de calciu in organism.
Include alimentele bogate in calciu in dieta ta zilnica pentru a-ti mentine o stare buna de sanatate. De asemenea, asigura-te ca regimul tau alimentar cuprinde si o cantitate corespunzatoare de vitamina D, esentiala pentru absorbtia calciului in organism.

Autor: Mihaela Enache

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....