CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Hernia de disc

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2171 Publicat la data: 2009-04-08 Autor: Saloane.ro

Hernia de disc

Hernia de disc

Terapii de top In ultima vreme, vorbim din ce in ce mai mult despre hernia de disc la tineri. Pana acum cativa ani, auzeam de asa numita „ruptura” a discului intervertebral mai mult la oameni varstnici, trecuti de 45-50 de ani. Sa privim insa si jumatatea plina a paharului -interventia chirurgicala a momentului chiar face minuni.
Hernia este o afectiune prin care o parte din discul intervertebral apasa elementele anatomice din canalul spinal (radacinile nervoase si maduva spinarii). Se intampla atunci cand inelul fibros care mentine discul pe loc se rupe, permitand nucleului central sa alunece in afara.
Rezultatul este hernierea nucleului pulpos in canalul spinal.
Protruzia discala este o alunecare unilaterala a discului spre canalul spinal si radacina nervoasa, cauzand durere, amorteala si slabiciune musculara pe acea radacina nervoasa pe care o afecteaza. Durerea este prezenta in mod constant si este localizata in stransa relatie cu discul intervertebral herniat.

Hernia de disc cervicala

In cazul herniei lombare, durerea este numita si sciatica, ea se extinde din spate spre coapsa pe portiunea pos­te­rioara, pana la nivelul gambei si picio­rului, uneori numai unilateral.
Hernia de disc cervicala este cel mai adesea o afectiune degenerativa care afecteaza in principal discul intervertebral, dar si ligamentele vertebrale. Poate fi aso­cia­ta cu prezenta osteofitelor (ciocuri) ce comprima radacinile nervoase si ma­du­va cervicala.
Semnele clinice sunt re­pre­zentate de durere cervicala cu ira­diere in omoplat, umar si brat.
Durerea se accentueaza progresiv, initial la efort, apoi permanent, cu exacerbari nocturne. Examinarea coloanei ver­te­brale arata scaderea amplitudinii lordozei lombare, scaderea gradului de mobilitate din cauza musculaturii con­tractate.
Testarea grupelor mus­culare izolate poate arata deficit motor. Re­fle­xele rotuliene si achiliene pot fi modi­fi­cate. Diagnosticul de certitudine se pu­ne prin examinarea cu rezonanta mag­netica (IRM), ce arata in detaliu gradul de suferinta al maduvei cervicale ca ur­mare a compresiunii exercitate de leziu­ne.
Cand aceasta nu este disponibila, se poate efectua examen computer-to­mo­graf (CT) lombar sau mielografie - CT. De altfel, modificarile osoase sunt cel mai bine puse in evidenta prin tomo­grafie computerizata a coloanei cervicale.

Tratament conservator & terapie manuala

Tratamentul initial presupune admi­nis­trarea de medicamente antiin­fla­ma­toa­re nesteroidiene si repaus la pat. In faze incipiente, hernia de disc cervicala poa­te beneficia de tratament con­ser­vator, medicamentos, fizioterapic.
Uneori, re­pausul cu guler poate ameliora tem­po­rar simptomele. O parte din medici pre­scriu tratament fizioterapeutic, tractiuni musculare, aplicatii de ultrasunete, sti­mulare musculara pentru combaterea contracturilor, precum si gimnastica medicala pentru intarirea musculaturii spatelui si a abdomenului.
Acestea au rolul de a preveni recurentele sciaticii in aceasta boala.

Interventia chirurgicala

Cand tratamentul conservator si medicamentos nu dau rezultate sau cand apare deficitul motor, interventia chirurgicala este absolut necesara. Discul este rezecat atat cat sa permita radacinii sa aiba un traseu liber si sa nu mai fie comprimata. Interventia se numeste discectomie lombara.

Autor: Oana Cuzino

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....