CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Mezelurile ne pun viata in pericol

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1299 Publicat la data: 2009-03-25 Autor: Saloane.ro

Mezelurile ne pun viata in pericol

Mezelurile ne pun viata in pericol

Noi dovezi stiintifice atesta faptul ca mortalitatea este mai mare in randul persoanelor amatoare de carne rosie si carne procesata comparativ cu cele care prefera carnea alba. Principalii factori care conduc la deces in aceste cazuri sunt bolile de inima si cancerul, insa paleta afectiunilor este extrem de larga.
Ultimele concluzii privind consumul de carne rosie au fost trase de oamenii de stiinta de la National Cancer Institute din Statele Unite, care l-au asociat cu un risc sporit de deces in randul persoanelor trecute de 50 de ani.
Cercetarea, inceputa in 1995 si incheiata in zilele noastre, arata ca 62,5 grame de carne rosie la fiecare 1.000 calorii consumate zilnic comporta cel mai mare risc de deces cauzat de cancer si boli de inima.
Pericolul persista chiar si la cei care consuma zilnic doar 9,8 grame de carne rosie la fiecare 1.000 calorii. Situatia nu este mai roz nici in privinta celor carora le pace carnea procesata: intre 22,6 si 1,6 grame pe zi, la fiecare 1000 de calorii consumate, reprezinta un real pericol pentru sanatate.
Chiar daca riscul de deces este semnificativ mai mare in randul persoanelor care consuma cantitati mari de carne rosie si procesata, el nu este inexistent nici printre cei care isi “otravesc” organismul cu cantitatile minime amintite.

De ce nu e buna carnea rosie?

Exista mai multe mecanisme prin care carnea rosie poate afecta sanatatea. In primul rand, atunci cand este gatita la temperaturi inalte elibereaza anumiti compusi chimici despre care se spune ca sunt cancerigeni. In plus, carnea rosie este o sursa importanta de grasimi saturate, care sunt asociate cu cancerul de san si cel colorectal.
Consumul moderat intensifica cu pana la 60% circulatia sangelui in inima si reduce aritmia. In cantitati mari, favorizeaza ateroscleroza, guta, litiaza urica si poate favoriza aparitia unor infectii cu paraziti (trichineloza, teniaza), iar in cazuri mai rare poate reprezenta mediul prielnic pentru microorganisme (antrax, tuberculoza, bruceloza).
Si nu in ultimul rand, consumul scazut de carne, implicit rosie, reduce riscul de boli de inima si de afectiuni generate de tensiunea arteriala si colesterol.

Ce intelegem prin carne rosie?

Aceasta categorie nu si-a primit denumirea datorita coloritului, ci ca urmare a compozitiei. Astfel, carne rosie este cea de vita, porc, miel, oaie, cal, vanat. Si carnatii, mezelurile, toba, sunca etc., intra tot la categoria carne rosie, chiar daca sunt produse procesate.

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....