CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Top 10 mituri despre pilula

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1511 Publicat la data: 2009-03-24 Autor: Saloane.ro

Top 10 mituri despre pilula

Top 10 mituri despre pilula

Anticonceptionale orale sau pilulele contraceptive au un renume de poveste. Daca intrebi 10 femei, vei primi cel putin 12 raspunsuri contradictorii. De ce? Pentru ca miturile care circula sunt din cele mai frecvente. De la cancer la ingrasare, pilula contraceptiva le face pe toate.
Care e adevarul? Daca ti-am starnit curiozitatea atunci citeste cele 10 mituri pe care le-am strans noi, si carora le-am oferit varianta cea mai apropiata de adevar.

Mitul 1:Toate pilulele sunt la fel

Verdict: FALS
Sunt multe tipuri de pilule care difera prin componenta lor (combinatii de estrogen si progesteron), dar si prin modul de fabricare. Firmele producatoare folosesc procese si cantitati diferite de produs, pentru a crea o gama cat mai larga de pilule care sa raspunda nevoilor cat mai multor femei. Organismul fiecareia dintre noi are nevoie de un anume tip de pilula. Sunt cazuri in care medicul gionecolog iti poate prescrie un anticonceptional destinat ritmului de viata, problemelor de santate, etc.

Mitul 2:Femeile care au trecut de 35 de ani nu mai pot lua pilule

Verdict: FALS
Femeile sanatoase si care nu fumeaza pot lua pilule pana la menopauza. Interdictia care vizeaza fumatul se datoreaza riscurile pe care acest viciu le induce. Asa ca, daca nu fumezi, poti lua linistita pilule.

Mitul 3:Pilula nu e un mijloc sigur de contraceptie

Verdict: FALS
Ca orice mijloc contraceptiv, pilula este sigura in functie de modul de utilizare. Pilulele sunt cele mai cautate si prescrise medicamente la nivel mondial. Peste 100 de milioane de femei le folosesc, iar studiile arata ca nu exista efecte secundare considerabile. De exemplu, riscul aparitiei cheagurilor de sange este mai sporit in cazul femeile insarcinate decat in cazul femeilor care folosec contraceptive orale. Pilulele vin cu un set de beneficii evidente.

Mitul 4:Pilula provoaca cancer

Verdict: FALS
Studiile nu au demonstrat o legatura evidenta intre aparitia cancerului in cazul femeilor care folosec contraceptive orale. Se pare ca pilulele reduc riscurile pentru unele forme de cancer si cresc usor riscul altor forme de cancer. Cancerul endometrial si cel ovarian este redus cu pana la 50% prin folosirea pilulelor. In schimb, studiile au observat o mica amplificare a riscului cancerului de san. Insa nimeni nu poate spune clar care sunt cauzele cancerului, asa ca, pana la o dovada clara, toate aceste mituri nu sunt decat pure speculatii.

Mitul 5:Trebuie sa iei o pauza din cand in cand

Verdict: FALS
Nu exista niciun motiv pentru care o femeie sanatoasa sa ia o pauza de la administrarea pilulelor. Anticonceptionalele orale sunt printre cele mai eficiente contraceptive de pe piata, iar pauza nu va face decat sa creasca riscul unei sarcini nedorite. In plus, vei trece iar prin perioada de acomodare (uneori greturi, varsaturi, dureri de cap) cand vei relua administrarea lor.

Mitul 6:Ai nevoie de acordul parintilor

Verdict: FALS
Medicul de familie nu are nevoie de acordul parintilor tai pentru a-ti prescrie anticonceptionale, in cazul in care esti inca minora. Insa tratamentul cu anticonceptionale este unul despre care ar trebui sa discuti cu familia ta sau macar cu mama ta. Sanatatea ta este confidentiala, asa ca medicii nu au voie sa divulge astfel de informatii.

Mitul 7:Pilula = Infertilitate

Verdict: FALS
Indiferent de perioada in care o femeie a luat anticonceptionale, nu exista nicio legatura intre pilule si infertilitate. Stadiul de fertilitate revine imediat dupa incetarea tratamentului cu pilule anticonceptionale. Tocmai de aceea este important sa nu uitati de pilula zilnica.

Mitul 8:Pilula te protejeaza impotriva BTS

Verdict: FALS
Pilula anticonceptionala nu ofera nicio protectie impotriva maladiei HIV/SIDA sau impotriva altor Boli cu Transmitere Sexuala. Daca vrei sa fii protejata vei folosi PREZERVATIVUL, insa in cazul in care faci sex cu un singur partener stabil poti opta pentru pilule. Mitul 9: Pilula nu e eficienta Verdict: FALS Conform statisticii, pilula este eficienta in 99,7% din cazuri. E suficient pentru tine? Daca nu, atunci afla ca acesta e cel mai eficient contraceptiv de pe piata! Daca vrei sa fii 100% sigura poti opta pentru un mijloc contraceptiv suplimentar, fie el prezervativ, plasture, injectii, etc.

Mitul 10:Pilula ingrasa

Verdict: FALS
Am pastrat cel mai savuros mit pentru final. Studiile au demonstrat ca nu exista nicio relatie intre pilule si ingrasare. Insa, estrogenul poate creste apetitul. Depinde numai de tine daca mananci sau nu. Pilula in sine nu asigura suficiente calorii pentru luarea in greutate.

Articol de: Alina Ciobotaru

Sursa: www.mayra.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....