CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Prietenia la locul de munca, un test de profesionalism

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1813 Publicat la data: 2009-03-10 Autor: Saloane.ro

Prietenia la locul de munca, un test de profesionalism

Prietenia la locul de munca, un test de profesionalism

O vorba veche spune ca niciodata nu trebuie sa amesteci partea profesionala cu prietenii si rudele. Din nefericire, in multe situatii s-a dovedit ca aceasta zicala este intemeiata.
Relatii vechi de prietenie, care pareau aproape indestructibile, au fost compromise ca urmare a unor conflicte aparute pe taram profesional, sau din pricina concurentei, sau din alte cauze asemanatoare, dar, cu siguranta, nu mai putin suparatoare.
Pe de alta parte insa, la fel de adevarat este ca prietenia la locul de munca se poate dovedi foarte constructiva, daca exista obiective comune. Adevaratii prieteni se pot sustine si ajuta reciproc si, ceea ce in context este foarte important, se critica onest si in mod constructiv unul pe celalalt.
Asadar, care ar fi solutia de compromis, tinand cont de cele doua extreme? Sau, mai bine zis, exista oare vreo cale de mijloc? Optimistii spun ca intotdeauna exista, conditia fiind ca aceasta sa fie descoperita la timp si toate aspectele sa fie luate in calcul. Prin urmare, sa analizam putin lucrurile...
Sa pornim de la premisa ca te regasesti tu insati intr-o situatie de genul acesta. Tinand cont de actualul context de pe piata muncii, n-ar fi deloc imposibil, de fapt. Ca urmare a procesului de restructurare, unul dintre prietenii tai a ramas fara serviciu, iar la firma unde lucrezi se gaseste un loc vacant. Daca il obtine, el si-a rezolvat o problema foarte delicata; in schimb, foarte probabil, vor aparea altele. Cum le gestionati?

Fiti intelepti

Site-ul karriere.de iti atrage atentia asupra unui fapt important: daca doua persoane se inteleg foarte bine in viata personala, nu este obligatoriu ca acest lucru sa fie valabil si din punct de vedere profesional. Ba uneori, dimpotriva... Cea mai mare greseala ar fi sa porniti de la premisa ca, intre voi, totul va ramane ca inainte.
Nu va fi asa. Prin urmare, pregatiti-va pentru aceasta eventualitate si, daca este necesar, purtati in prealabil o discutie in cadrul careia sa stabiliti cu precizie care sunt asteptarile fiecaruia. In caz contrar, urmarile pot fi cat se poate de neplacute, mai ales pe termen lung.
Consecintele neclarificarii expectatiilor fiecaruia dintre prieteni se vor vedea nu in ziua imediat urmatoare, ci peste doua-trei zile.", noteaza sursa citata. Cu alte cuvinte nu te culca pe ureche, spunandu-ti ca eventualele probleme si neclaritati se vor lamuri de la sine.

Nu trebuie sa speculati relatia de prietenie

Este total incorect si lipsit de etica sa faceti apel la sentimentele ce va leaga pentru a solutiona un diferend profesional. In masura in care acest lucru este posibil, faceti abstractie de faptul ca sunteti prieteni si comportati-va ca niste simpli colegi.
Nu spune nimeni ca este usor. Dar puteti considera acest lucru in egala masura un test pentru prietenia dintre voi si pentru profesionalismul vostru.

Schimbari in ierarhie?

O alta posibila problema ar putea aparea daca, la un moment dat, unul dintre voi ajunge intr-o pozitie ierarhica superioara. Daca tu esti cea care ai devenit sefa - felicitari, dar tine cont in permanenta de faptul ca prietenia cu unul dintre subordonati nu trebuie sa afecteze raporturile de serviciu si cu atat mai putin calitatea muncii acestuia.
Daca situatia este invers, incearca sa-ti tii in frau sentimentele de invidie. Sunt inerente si omenesti; oricat de mult si de sincer te-ai bucura pentru izbanda celuilalt, un "dracusor" nu-ti da pace si te intrebi de ce nu ai fost tu cea aleasa. Cum spuneam, este normal sa simti si asa-ceva, dar nu te lasa prada gandurilor de acest gen. Nu iti vor aduce nimic bun. Site-ul online.wsj.com iti sugereaza ca intr-o astfel de situatie, mai mult decat oricand, trebuie sa iti amintesti de partile bune ale prieteniei voastre.
Pastreaza-ti obiectivitatea, nu incerca sa profiti de situatie si tine cont de faptul ca, fata de multe alte persoane, esti favorizata: cei mai multi au doar o relatie de politete rece cu seful. Ceea ce nu este de bun augur pentru mentinerea unei atmosfere constructive si relaxate la locul de munca. Nu este cazul tau, asa incat incearca sa folosesti acest avantaj pentru a-ti imbunatati performantele.

Articol de: Greta Nita

Sursa: www.eve.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....