CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Endometrita, responsabila de infertilitate

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2707 Publicat la data: 2009-03-10 Autor: Saloane.ro

Endometrita, responsabila de infertilitate

Endometrita, responsabila de infertilitate

Acesta afectiune se caracterizeaza printr-o inflamatie a endometrului (mucoasa uterina), provocata de o infectie. Endometrita, acuta sau cronica, este cauzata de diferiti germeni, adeseori de cei ce se stau la originea bolilor cu transmitere sexuala. Ea poate sa apara in urma unei nasteri sau unui avort (retentia resturilor placentare) sau chiar sa rezulte din prezenta unui sterilet.

Cat de comuna este endometrita?

Prin folosirea scanarii cu ultrasunetele s-a constatat ca endometrita este mult mai comuna decat s-a estimat initial. In plus, aceasta afectiune este transmisibila genetic.
Mai mult de o zecime dintre femei au endometrita. Orice tanara femeie ce se plange de dureri severe in timpul menstruatiei cel mai probabil sufera de aceasta afectiune. Endometrita este si cauza infertilitatii pentru cel putin o treime dintre femei.

Simptomele endometritei

Menstrele dureroase sunt, asadar, cel mai tipic simptom. Durerea resimtita in cavitatea pelviana poate aparea inainte sau in ultimele zile ale menstruatiei. Ea apare, de asemenea, in timpul ovulatiei sau in timpul relatiilor sexuale, in timpul digestiei sau al urinarii.
Alte simptome ale endometritei sunt sangerarile severe, metroragiile (sangerari care survin in afara scurgerilor menstruale) si uneori febra. Endometrita este cel mai adesea descoperita cu ocazia diagnosticarii sterilitatii, tulburarilor menstruale sau a infectiilor pelviene.

Tratament pentru endometrita

Hormonii sunt cei care influenteaza dezvoltarea endometritei. Dar medicamentele hormonale, cum sunt anticonceptionalele, derivati ai hormonilor masculini fara efecte sexuale distinctive, hormonul sarcinii precum si progesteronul nu fac decat sa imbunatateasca temporar afectiunea. Endometrita poate sa reaparae in cazul in care tratamentul de acest gen este intrerupt.
 Astfel, eliminarea tesutului excesiv este cea mai eficienta terapie. Aceasta procedura poate fi efectuata prin chiuretaj sau printr-o incizie de dimensiuni mici.
Uneori este insa necesara o taietura mai mare daca medicul chirurg stabileste in timpul operatiei laparoscopice ca procedura nu este suficienta. Daca interventiile chirurgicale nu provoaca leziuni asupra sistemului de reproducere, acestea isi pot reintra in rol, indiferent de stadiul bolii.
Astfel, 60% dintre femeile care si-au indepartat cu succes endometrita pot ramane insarcinate intr-un an sau doi de la operatie.

De ce endometrita duce la infertilitate?

Jumatate din femeile cu endometrita nu au probleme de fertilitate.
Nu cu foarte mult timp in urma femeilor cu endometrita li se indeparta uterul, ceea ce insemna ca acestea nu mai puteau avea copii.
Astazi, indepartarea uterului si a ovarelor este in continuare o solutie pentru pacientele cu cea mai grava forma a afectiunii, dar ginecologii spun ca aceasta este ultima solutia la endometrita.
Si totusi, endometrita este detectata la 30% dintre femeile infertile, din cauza ca tesutul mucoasei uterine obstrueaza (astupa) drumul parcurs de un ovul in mod normal.
Doctorii recomanda femeilor afectate sa se decida cat mai curand posibil asupra eventualitatii unei sarcini pentru ca endometrita se poate agrava si astfel sansele de conceptie se reduc.

Autor: Mihaela Enache

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....