CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Refluxul gastroesofagian: cauze si tratamente naturale

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1431 Publicat la data: 2009-03-10 Autor: Saloane.ro

Refluxul gastroesofagian: cauze si tratamente naturale

Refluxul gastroesofagian: cauze si tratamente naturale

Acidul natural din stomac exista pentru un motiv. El ne ajuta la dizolvarea produselor alimentare pe care le consumam si le “sorteaza” pentru departamentele corespunzatoare. O digestie buna depinde in primul rand de prezenta acestui acid in stomac.
Cand mancam, mancarea trece din cavitatea bucala in esofag si apoi in stomac pentru a fi digerata. La capatul esofagului exista o grupare de muschi care se deschid si permit alimentelor sa intre in stomac. Apoi, acest grup de muschi se inchide pentru a impiedica iesirea acidului si intoarcerea alimentelor inapoi in esofag.
Astfel, refluxul gastroesofagian apare cand alimentele si sucurile digestive scapa din stomac si se intorc prin esofag.

Gustari nu foarte dese

Pentru a te asigura ca stomacul tau are suficient acid, este indicat sa mesteci bine tot ceea ce consumi. Combinand produsele alimentare cu saliva, sistemul tau digestiv va functiona mult mai eficient. Gustarile dese de pe parcursul zilei duc la consumarea acidului, in schimbul pastrarii si folosirii acestuia in timpul meselor principale, cand este cea mai mare nevoie de el. Cel mai indicat este sa mananci la un interval de trei ore. Spre exemplu, daca iei micul dejun la 7 dimineata si pranzul la ora 1, poti sa iei o gustare in jur de ora 10.

Nu consuma apa in timpul mesei

Apoi, asigura-te ca nu bei foarte multe lichide in timpul mesei. Prea mult lichid dilueaza acidul necesar digestiei din stomac. Bea un pahar cu apa cu 30 de minute sau cu o ora inainte sau dupa masa si numai cateva inghitituri in timp ce mananci. Dupa o ora sau doua dupa masa poti sa bei oricat de multa apa doresti.

Ai grija la mesele bogate

O alta cauza a refluxului gastroesofagian o reprezinta mesele bogate. Acestea cresc presiunea asupra stomacului, determinand fortarea golirii lui, acest lucru realizandu-se chiar si prin esofag.

Fa miscare

In aceasta situatie, trebuie sa ii dai organismului tau cel putin doua ore pentru a digera alimentele in mod corespunzator. In plus, incearca sa nu te intinzi niciodata imediat dupa ce ai consumat o masa bogata. Putina miscare iti va usura digestia.
Pentru a evita supraproductia de acid, mananca portii mici de alimente la fiecare masa. De asemenea, incearca sa elimini din dieta ta alimentele prajite si pe cele care contin zahar rafinat sau cafeina.
Obezitatea poate creste la randul ei presiunea abdominala si riscul aparitiei refluxului gastroesofagian. Daca esti supraponderala, incearca sa micsorezi portiile pe care le consumi si fa exercitii in fiecare zi. Acest regim ar trebui sa te aduca pe calea cea buna si chiar sa slabesti cateva kilograme.

Slabirea muschiului inelar

Refluxul gastroesofagian este cauzat la unele persoane si de slabirea sau neinchiderea corecta a sfincterului (muschiul inelar). Anumite medicamente, alimente, alcoolul sau fumatul sunt factori cunoscuti care slabesc sfincterul.

Incearca sa nu folosesti medicamente care distrug acidul necesar. Fara suficient acid, stomacul tau nu este in masura sa isi faca treaba in mod corespunzator si sa dizolve mancarea in diferite componente nutritive.
In plus, digestia inadecvata a proteinelor poate face ca ficatul sa creasca productia de colesterol rau care dauneaza organismului.

Care sunt remediile naturale pentru refluxul gastroesofagian?

Daca stomacul tau are prea mult acid chiar si intre mese, incearca sa consumi ceva care il linisteste, cum ar fi, de exemplu, varza acra. In urma consumului de varza acra, stomacul tau ar trebui sa se linisteasca in 5-10 minute.
Beneficiile solutiilor naturale sunt intotdeauna o alternativa mai sanatoasa. In plus, ele reduc posibilitatea de a deveni dependenta de medicamente. . Exista trei plante aromatice renumite pentru linistirea muschilor stomacului: musetelul, gentiana si ghimbirul.
Totusi, daca problema ta nu raspunde pozitiv la remediile naturale in cateva zile, cel mai bine ar fi sa consulti un medic.

Autor: Mihaela Enache

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....