CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Ghidul complet de vopsire a parului

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3439 Publicat la data: 2009-02-25 Autor: Saloane.ro

Ghidul complet de vopsire a parului

Ghidul complet de vopsire a parului

In privinta culorii parului, lucururile nu stau chiar atat de simplu, adica nu poti decide ca e alba sau neagra. Sau, ma rog... blonda sau bruneta!
Nuantele de vopsea existente pe piata depasesc imaginatia, cat despre tipurile de solutii pentru colorarea parului... si ele sunt diverse. In functie de acestea, look-ul tau se va transforma radical (da, da, chiar si diferentele de o nuanta sau doua te schimba!), iar parul tau, de fapt aspectul sanatos al firului de par depinde exclusiv de optiunea pentru o anumita vopsea, dar si de modul in care iti intretii podoaba capilara de la o colorare la alta.

Sa zicem ca de mult te bate gandul sa faci o schimbare la 180 de grade. Dar oare ti s-ar potrivi culoarea? Ce "parere" are pielea ta de trecerea asta si, mai ales, cat de mult ar suferi parul tau ca urmare a acestei decizii? Apoi... daca nu-ti place si vrei sa revii la culoarea anterioara?
Cu siguranta te-ai gandit si tu la asta de fiecare data cand ai calcat pragul coaforului cu gandul de a-l parasi complet schimbata sau ai cugetat indelung in baie, in fata oglinzii, cu teama de a-ti asuma un risc. Dar n-ai cutezat sa mergi mai departe... Vopseaua permanenta

AVANTAJE

Din cauza continutului sau de peroxid, aceasta permite deschiderea sau inchiderea culorii naturale a parului tau. Mai mult decat atat, pigmentii din aceste solutii patrund adanc in firul de par, nu actioneaza doar la suprafata. Multe femei sustin ca peroxidul le arde ori subtiaza firul de par (in general, parul deschis de culoare), insa la fel de multe spun ca, imediat dupa vopsirea parului, acesta este mult mai stralucitor si mai "ascultator" la coafat si, cel mai surprinzator, cade tot mai putin in primele zile dupa colorare.

RISCURI

Partea mai putin buna este ca acest tip de vopsire are nevoie de o ingrijire ulterioara mult mai intensa - masti nutritive, regeneratoare sau de intretinere/intensificare a culorii - deoarece parul tratat cu peroxid are tendinta de a se deshidrata, iar culoarea devine mai trista. Apoi, in cazul in care culoarea aleasa e destul de diferita de cea de dinainte, va fi necesara o noua vopsire, fiindca parul creste repede si radacinile vor fi vizibile.

Alege culoarea permanenta numai daca:
  • Esti absolut convinsa ca ai ales nuanta potrivita (vei afla in cele ce urmeaza care iti e culoarea pereche).
  • In cazul in care iti inchizi culoarea parului, nu vei dori deschiderea radicala a nuantei.
  • Ai absoluta nevoie sa acoperi multitudinea de fire albe si esti destul de ocupata ca sa repeti actiunea mai des, cu o vopsea semi-permanenta.
  • Te angajezi sa nu-ti neglijezi parul dupa vopsire si sa-l supui unor tratamente de hranire a scalpului si firului de par si sa-l revopsesti dupa minim sase saptamani. Folosirea unui balsam pentru regenerare sau pentru par vopsit este obligatorie dupa fiecare spalare.

Pont: Nu-ti vopsi parul imediat dupa ce a fost spalat, asteapta doua zile pentru ca vopseaua sa iti coloreze parul mai "aprig" fara sa atace firul, dar si pentru a evita arderea scalpului (uleiurile naturale produse de scalp te vor proteja). Nu in ultimul rand, dat fiind ca vopseaua pateaza pielea si iti poate vopsi "puful" de pe frunte, urechi si gat, nu uita sa protejezi zonele cu crema hidratanta. Vopseaua semi-premanenta

AVANTAJE

Cantitatea redusa de peroxid sau chiar lipsa totala a acestui ingredient nu ataca deloc firul, iar daca vrei doar sa-ti inchizi nuanta parului, e cea mai buna solutie. De asemenea, e indicat sa alegi aceasta varianta daca nu esti sigura ca iti va sta bine cu nuanta rezultata. Nu in ultimul rand, compozitia acestor solutii da parului o stralucire aparte, fara sa-l deshidrateze.

RISCURI

Nu le putem numi chiar riscuri, pentru ca acest tip de vopsea nu patrunde in profunzimea firului de par, nu pateaza si nici nu usuca scalpul. Dar exista cateva mici dezavantaje.
Primul ar fi ca nu poti sa-ti deschizi nuanta parului deloc, iar vopseaua nu rezista mai mult de 12-14 spalari. Nu in ultimul rand, lasi urme pe prosop si pe fata de perna.

Alege culoarea semi-permanenta numai daca:
  • Nu vrei o schimbare drastica de culoare.
  • Iti doresti un look nou doar pentru o vreme.
  • Ai vrea sa te vopsesti fara sa-ti pui parul in vreun pericol si nu esti sigura ca nu vei dori vreodata o nuanta mai deschisa.

Pont: E foarte important ca parul sa fie foarte curat (fara urma de produs pentru coafat) pentru ca nuanta sa prinda. Daca vrei ca parul tau sa aiba volum, cumpara doua nuante foarte putin diferite, imparte parul in doua si vopseste partea de sus cu nuanta mai inchisa, iar pe cea de dedesubt o idee mai deschisa.

Text: Ana-Maria Prunariu

Sursa: www.cosmopolitan.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....