CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Cum luptam impotriva vergeturilor?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1812 Publicat la data: 2009-02-12 Autor: Saloane.ro

Cum luptam impotriva vergeturilor?

Cum luptam impotriva vergeturilor?

Unul dintre cosmarurile oricarei femei.... Fie ca le avem deja, fie ca ne temem de aparitia lor, ne dorim metode eficiente de prevenire sau tratare ale nesuferitelor vergeturi. Hai sa vedem ce putem face in aceasta privinta!

Vergeturile sunt leziuni ale pielii ce apar ca rezultat al deteriorarii si ruperii fibrelor elastice si al reducerii sintezei colagenului pe suprafata tesutului cutanat unde se gasesc. Profunzimea lor atinge, de cele mai multe ori, toate straturile pielii, fapt care explica de ce tratamentul le poate doar ameliora aspectul, insa nu le poate indeparta complet. Zonele cel mai des afectate sunt abdomenul, sanii, fesele, soldurile, gambele si bratele. Vergeturile sunt de doua feluri:
  • vergeturi imature: au, de obicei, pana la 6-12 luni, sunt rosu-violacee si evolueaza in dimensiuni si forma
  • vergeturi mature: cele cu peste 12 luni, sunt alb-sidefii si nu isi mai modifica aspectul Care sunt cauzele aparitiei vergeturilor? Vergeturile reprezinta o forma de cicatrizare a pielii, aparuta in urma oricarei schimbari bruste a volumului corporal intr-o perioada scurta de timp.
De cele mai multe ori, cauzele sunt "fiziologice": schimbarile rapide ale corpului aparute la pubertate (un rol important in aparitia lor avandu-l si modificarile hormonale caracteristice acestei varste), cresterea in greutate din timpul sarcinii (pana la 80% din femeile insarcinate fac vergeturi) sau un regim alimentar drastic.
Si anumite afectiuni pot duce la aparitia vergeturilor: obezitatea, un dezechilibru al glandelor suprarenale (sindrom Cushing) sau boli de piele care presupun folosirea indelungata a cremelor cu corticosteroizi (Fluocinolon, Nidoflor, Dermovate, Elocom etc). Aceste produse duc, in timp, la subtierea pielii si la scaderea elasticitatii acesteia.
Exista persoane predispuse sa faca vergeturi, acestea avand un colagen "mai slab". De exemplu, daca sora sau mama au facut vergeturi in timpul sarcinii, este foarte posibil sa ti se intample si tie.

Cum putem preveni vergeturile?

  1. Evitarea ingrasarii si a slabirii bruste.
  2. Evitarea corticosteroizilor.
  3. Nu exista o legatura directa intre alimentarie si aparitia vergeturilor, insa printr-o alimentatie sanatoasa, bogata in vitaminele si mineralele necesare, ne putem mentine greutatea in anumite limite si, in plus, pielea va fi elastica si capabila sa suporte anumite variatii de volum.
  4. Hidratarea printr-un aport zilnic de lichide corespunzator.
  5. Masajul regulat si mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii prin folosirea unor produse ce contin vitaminele A, E, colagen si elastina, cu rol in refacerea tesuturilor. 6. Exercitiile fizice regulate nu pot inlatura vergeturile deja aparute, insa contribuie la prevenirea aparitiei lor, prin mentinerea tonusului pielii.

Cum le putem trata?

Din pacate, odata aparute, vergeturile pot fi, cel mult, estompate, insa nu putem scapa de ele definitiv. Cele mai bune rezultate sunt obtinute in faza in care leziunile sunt inca roz-rosiatice.
  1. Produsele cosmetice au o eficienta limitata. Ingredientele active sunt, in general, vitaminele A, D, colagenul, elastina si alfa si beta hidroxi-acizii care inlatura straturile superficiale ale pielii si stimuleaza regenerarea celulara. Aceste produse nu dau rezultate in cazul vergeturilor mature.
  2. Tratamentul laser. Principiul este distrugerea tesutului afectat, care se va reface in mod normal. Este o alternativa eficienta in stadiile incipiente, avand rezultate mai slabe in cazul vergeturilor deja albe. Sunt necesare mai multe sedinte.
  3. Peelingurile chimice sau mecanice actioneaza pe acelasi principiu al indepartarii straturilor superioare ale pielii si vindecarea acesteia in mod controlat.
  4. Excizia chirurgicala este indicata atunci cand exista zone intinse cu piele flasca si vergeturi multiple, asa cum se intampla dupa nastere sau dupa o scadere importanta in greutate. Excizia poate fi limitata la abdominoplastie sau extinsa la un lifting corporal total.
  5. Ultrasunetele ajuta intr-o anumita masura refacerea fibrelor conjunctive, cu rol in sustinerea pielii. De asemenea, sunt necesare sedinte multiple.

Articol de: Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....