CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Sfaturi pentru o masa fara carne

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1584 Publicat la data: 2009-02-11 Autor: Saloane.ro

Sfaturi pentru o masa fara carne

Sfaturi pentru o masa fara carne

Tot mai multe persoane cauta beneficiile sanatoase ale unei diete bogate in alimente bazate pe plante. Si desi multe dintre noi nici nu ne inchipuim renuntand la meniurile cu carne, poate ca din cand in cand ar trebui sa incercam si fara. Specialistii spun ca poate face minuni!

Dietele vegetariene sunt considerate uneori ca lipsite de anumite substante hranitoare. Insa expertii spun ca planificandu-si mesele, vegetarienii isi pot satisface toate nevoile nutritionale.

Intr-adevar, poate fi ceva mai dificil sa-ti asiguri aportul necesar de vitamina B12, acizi grasi Omega3, proteine, zinc, vitamina D si calciu. Dar, cu ajutorul unui dietetician iti poti concepe un plan adecvat de alimentatie.
Un regim alimentar planificat poate contine multe vitamine, minerale, fibre, proteine si tinde sa fie scazut in grasimi si calorii, adica o combinatie perfecta pentru a pierde in greutate si pentru a-ti pastra sanatatea.
Astfel, pentru asigurarea unei nutritii adecvate, incearca sa consumi o varietate de alimente, inclusiv cereale neprelucrate, fructe, legume, nuci, seminte, fasole, soia.

Tipurile de diete vegetariene:

  • vegetarian. Foarte stricta, se consuma numai alimente vegetale;
  • lacto-vegetarian. Se consuma produse lactate impreuna cu dieta bazata pe plante;
  • ovo-vegetarian.Pe langa alimentele vegetale se consuma si oua;
  • lacto-ovo-vegetarian (cel mai comun tip).Se consuma atat produse lactate, cat si oua, impreuna cu dieta pe baza de plante;
  • pesco-vegetarian.Impreuna cu dieta pe baza de plante se consuma peste;
  • flexitarian.
Desi nu exista o definitie oficiala, in general, acest tip se refera la o persoana cu o dieta ovo-lacto-vegetarian ce consuma ocazional si carne de peste sau pui. Uneori este numit si semi-vegetarian.

Beneficiile dietei vegetariene

Studiile arata ca vegetarienii au in general mai putine cronice, inclusiv obezitate. Ei sunt mai putin susceptibili sa aiba hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat. In plus, stilul lor de viata ii ajuta sa impiedice dezvoltarea diabetului de tip 2, bolilor cardiace si unele tipuri de cancer.

Cercetari recente arata ca, in general, vegetarienii au indici mai mici de masa corporala, procente mai mici de grasime corporala si raporturi mai mici talie-solduri.

Dietele vegetariene tind sa fie mai bogate in fibre si, prin urmare, este mai usor sa mananci mai putin si astfel sa pierzi din greutate.

Dar nu toate dietele vegetariene duc la pierderi in greutate. Daca iti umpli farfuria cu produse bogate in calorii, cum ar fi cartofii prajiti, planul tau de slabit se poate transforma intr-unul de ingrasat.
Daca vrei sa devii “cateodata” vegetariana sau doar sa te bucuri de o masa fara carne o data pe zi, exista metode prin care s-o faci fara sa inveti sa gatesti intr-un nou fel. Pentru inceput, inlocuieste carnea cu produse care arata si au gust asemanator, dar sunt realizate din plante (soia).
Incearca sa folosesti alimente cu arome puternice, dulci, acre sau chiar marinate. Pasul doi ar fi sa te orientezi atunci cand esti la supermarket catre produsele pentru vegetarieni si sa gasesti unele care iti plac.

Iata cateva sfaturi in plus despre cum poti sa-ti pregatesti mai multe mese bogate nutritional, fara carne:

  • cauta alimentele imbogatite cu elemente nutritive suplimentare. Alege produsele din soia, fortificate cu calciu, vitamina D si B12;
  • incearca branza tofu, care este usoara si absoarbe condimentele cu care gatesti; - consuma plante cu frunze verde inchis, bogate in fier si calciu;
  • consuma salate, supe, omlete, fasole, nuci si seminte pentru un aport de proteine; - ia o data pe zi suplimente de multivitamine sau minerale pentru a-ti asigura nutrientii necesari. Consulta un doctor sau un dietetician daca esti insarcinata sau ai alte afectiuni ce necesita atentie; - alege produse lactate fara grasimi;
  • consuma peste bogat in acizii grasi Omega3 sau oua, nuci, seminte. Vegetarianismul este un stil de viata sanatos, dar pentru a te bucura de beneficiile lui nutritionale trebuie sa ai grija sa iti asiguri portii moderate.

Autor: Mihaela Enache

Sursa: www. csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....