CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Machiaj & coafura in functie de forma fetei

Rating:5Voturi: Vizualizari: 4801 Publicat la data: 2009-02-10 Autor: Saloane.ro

Machiaj & coafura in functie de forma fetei

Machiaj & coafura in functie de forma fetei

Nu e suficient sa fii la curent cu tendintele in machiaj pentru a-ti pune in valoare trasaturile. Tu tii cont de forma fetei tale atunci cand te machiezi?

FATA OVALA

MACHIAJ In cazul acesta, poti sa te consideri norocoasa, fiindca e vorba de simetrie perfecta.
 Poti aborda orice machiaj iti doresti - nude, intens, contrastant, smokie, etc. -, tinand cont, desigur, de dimensiunea ochilor, buzelor sau nasului (ne-am ocupat si de asta!).
Oricum, e foarte important sa te machiezi astfel incat sa-ti evidentiezi trasaturile, nu sa le ascunzi sau sa le modifici. In afara de simetrizare, trebuie sa stii ca e obligatoriu sa ai la indemana doua nuante de fond de ten, una mai deschisa, pe care sa o aplici pe toata fata, si o alta mai inchisa, pentru tample si jumatatea inferioara a obrajilor, inclusiv barbia, pentru a-ti incadra chipul.
Ai grija ca nuantele sa se intrepatrunda perfect si sa nu se vada diferente!

COAFURA La fel ca in cazul machiajului, acestui tip de fata i se va potrivi orice fel de tunsoare sau coafura: tuns scurt (a la Halle Berry), mediu, lung, indreptat, orientat spre exterior sau interior, bucle, ba chiar si "dreadlocks".
Tine totusi cont de proportiile trasaturilor fetei, pentru ca o tunsoare scurta sau suvitele "linse" ar putea, de exemplu, sa lase impresia unui nas ceva mai mare.

 INSPIRATIE Jessica Alba, Charlize Theron, Halle Berry, Sharon Stone, Britney Spears, Scarlett Johansson sau Beyonce

FORMA PATRATA

MACHIAJ Fruntea are aproape aceeasi lungime cu linia maxilarului, ceea ce inseamna ca incadrarea fetei (cu fond de ten mai inchis sau bronzant) se va face in zona tamplelor si pe maxilare, iar accentul va trebui sa cada pe frunte, barbie si zona de sub ochi.
Totodata, pentru a distrage atentia de la forma fetei, e foarte important sa-ti accentuezi pometii cu ajutorul unui fard de obraz. Astfel vei crea senzatia de extindere a ariei obrajilor, ceea ce va contribui la "ovalizarea" fetei.
Ca sa-ti fie mai usor, stabileste-ti niste linii imaginare care iti impart chipul in trei pe orizontala. Vei adauga umbre pe extremitatile treimii superioare si pe cele ale partii inferioare, iar treimea de pe mijloc va trebui sa fie mai luminoasa.

COAFURA
Daca vrei sa porti parul lung, trebuie ca acesta sa treaca de umeri, si nu conteaza daca e drept sau ondulat. Pentru parul scurt, se recomanda volum la radacina.
De evitat tunsorile care se opresc in zona maxilarelor

.INSPIRATIE Demi Moore, Gwyneth Paltrow, Kim Cattrall, Calista Flockhart, Ashley Judd, Salma Hayek

FATA ROTUNDA

MACHIAJ Nu doar femeile mai plinute au chipul rotund; fata rotunda poate parea chiar mai micuta decat alte tipuri, obrajii par mai plini, iar barbia este aproape rotunjita.
Daca nu exista trasaturi dominante, specialistii recomanda incadrarea din extreme, adica aplicarea unei pudre bronzante sau a unui fond de ten ori a unei creme nuantatoare pe tample si obraji - jumatatea dinspre urechi.
In acelasi timp, e foarte important sa accentuezi centrul fetei aplicand un iluminator pe frunte si pe barbie (intre buza inferioara si linia barbiei), si astfel vei obtine un efect de alungire a fetei.
Nu uita de zona de sub ochi si incearca sa uniformizezi nuanta pielii inainte de a aplica iluminatorul si pudra bronzanta, ele insele fiind doua nuante opuse.

COAFURA
Cauta sa obtii volum la radacina, nu si pe lungimea firului de par (acesta ar trebui sa pastreze conturul fetei). Pentru a alungi fata, trebuie ca lungimea parului sa depaseasca linia barbiei si ar fi ideal sa fie filat incepand din dreptul buzelor.
Evita sa-ti porti parul foarte lung (lateste fata), dar si tunsorile scurte sau volumul la varfuri.

INSPIRATIE
Cameron Diaz, Kyra Sedgwick, Kate Winslet, Lindsay Lohan, Jennifer Aniston sau Penelope Cruz

FATA ALUNGITA

MACHIAJ Fruntea destul de lata si barbia lunga te pot induce in eroare. Machiajul corect al acestui tip de fata presupune doar accentuarea obrajilor cu un blush, pentru a adauga volum in centrul fetei, si reducerea ariei barbiei cu ajutorul unei pudre bronzante.
N-ar trebui sa te extinzi cu fardul de obraz pana pe tample. Si nu exagera cu iluminatorul, pentru ca risti sa obtii un efect de alungire a fetei.

COAFURA
Si in acest caz e foarte important sa alegi o coafura potrivita, care sa "anuleze" figura alungita. In acest sens, stilistii recomanda evitarea coafurilor fara volum: par indreptat ori tuns scurt sau prins in coada sau coc.
Alege bucle voluminoase (dar nu-ti tine parul foarte lung) fara sa-ti tapezi parul. Totodata, pentru a masca fruntea, iti poti face breton.

INSPIRATIE Hilary Swank, Sarah Jessica Parker, Annie Lennox

FIGURA "PARA"

MACHIAJ Mai ingusta la tample si un pic mai lata in zona maxilarului, acest tip de fata are nevoie de iluminarea fruntii (pe centru, pentru a crea impresia de latire), a barbiei si, obligatoriu, a zonei de sub ochi.
In timp ce obrajii vor fi conturati - incepand din dreptul ochilor, pana pe maxilare, vei folosi o pudra mai intunecata pentru a reduce aria obrajilor.
COAFURA In cazul de fata, joaca un rol important coafura: stilistii recomanda tunsori cu volum in partea de sus a capului.
Poti alege o frizura "bob" fara volum la varfuri (tuns in scari pe deasupra pentru a crea volum spre radacini) sau iti poti indrepta parul, dar evita buclele.
INSPIRATIE Minnie Driver

FATA IN FORMA DE INIMA

MACHIAJ Opusul tipului "para", acest gen de figura are nevoie de "lumina" in centrul fruntii si pe barbie, iar tamplele si extremitatile pometilor trebuie umbrite cu ajutorul unei pudre mai inchise.
Desigur, nu uita sa iluminezi zona de sub ochi, fiindca misiunea ta este sa atragi atentia catre centrul figurii.
De asemenea, ar trebui sa renunti sa folosesti rujuri foarte aprinse, intrucat vei atrage atentia asupra jumatatii inferioare a fetei, iar contrastul va face ca brabia sa para mai subtire.
COAFURA Daca vrei sa-ti pastrezi parul lung, coafeaza-l cu bucle lejere care se opresc in zona gatului.
Ajuta foarte tare sa-ti prinzi parul pe jumatate la spate (doar partea de sus), iar restul sa-l lasi pe umeri, drept (dar cu volum) sau ondulat.
Ar fi bine sa eviti tunsorile pana in dreptul barbiei, scurte ori coada la spate.
INSPIRATIE Brittany Murphy, Reese Witherspoon, Scarlett Johannson, Liz Hurley, Cameron Diaz, Keira Knightley, Katie Holmes, Kristen Bell, Tiffani Amber Thiessen.

Articol de: Ana-Maria Prunariu

Sursa: www.cosmopolitan.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....