CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / 10 dileme de make-up rezolvate

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1308 Publicat la data: 2009-02-03 Autor: Saloane.ro

10 dileme de make-up rezolvate

10 dileme de make-up rezolvate

Multe intrebari isi cauta raspunsurile, mai ales in ceea ce priveste machiajul. Si trebuie sa recunoastem ca daca nu ne informam corect si complet in aceasta privinta riscam sa dam gres iar scopul machiajului de a ne face sa ne simtim bine in pielea noastra, sa se inverseze. Iata cateva din cele mai arzatoare intrebari de make-up si raspunsul aferent lor:

1. Care este machiajul potrivit de zi si care de seara?

Machiajul de zi trebuie sa fie curat, clasic si cat mai natural. Fardul de ochi trebuie sa fie in culori naturale, mate sau cu o textura cremoasa si un singur strat de mascara. Acorda o atentie deosebita sprancenelor, care la lumina zilei vor iesi in evidenta. Pentru buze alege un gloss transparent in nuante cat mai apropiate de nuanta naturala a buzelor tale. Machiajul de seara permite mai multa drama. Pentru ochi alege un machiaj smoky, insista pe gene cu un mascara de calitate, cu ondulator de gene sau adauga gene false. Culorile fardurilor de ochi pot fi in nuante intense, cu textura cremoasa sau pudra si cu particule stralucitoare. Pentru buze poti opta pentru nuante aprinse de rosu. Nu uita! Alege o singura trasatura pe care sa o evidentiezi: ochii sau buzele. Niciodata amandoua!

 2. Merita sa achizitionezi perii speciale pentru machiaj?

Da, merita. Periile de make-up de calitate fac diferenta. Fardul de ochi este mult mai bine aplicat cu o perie de calitate si rezista pe pleoape mai mult. De asemenea, cand amesteci nuantele fardurilor de ochi o perie de calitate va ajuta foarte mult. Pentru intretinerea corecta a periilor, spala periile cu sampon pentru copii.

3. Care este diferenta intre produsele de machiaj crema si cele pudra?

Produsele pudra ofera un aspect mai finisat si sunt recomandate pentru persoanele cu un ten gras. De asemenea, sunt mai usor de amestecat si sunt optiunea perfecta atunci cand doresti sa folosesti mai multe nuante in machiaj. Produsele crema ofera o stralucire aparte, putin mai artificiala si sunt recomandate persoanelor cu ten uscat. Pentru machiajul ochilor pot fi folosite numai intr-o singura nuanta, deoarece nu pot fi amestecate. Acestea au o consistenta groasa si sunt usor de aplicat. Pentru a evita strangerea fardului in pliul pleoapei, aplica inainte un strat de fond de ten.
 

4. Cum poti face rujul sa reziste pe buze mai mult?

Aplica un strat usor de pudra pentru un ruj mat sau un strat de fond de ten pentru gloss sau un ruj cremos. Apoi aplica un liner de buze in nuante nude cat mai apropiate de nuanta naturala a buzelor tale. Astfel rujul va face un transfer mai scazut atat cu buzele cat si cu mediul inconjurator.

5. Este in regula sa fii machiata cand faci efort fizic la sala?

Este normal sa iti doresti sa arati excelent la sala printre atatea corpuri bine sculptate. Nu este nimic in neregula in machiajul la sala, dar nu trebuie sa exagerezi. Alege un fond de ten usor, un mascara rezistent la apa, un gloss in nuante neutre. Ai grija daca transpiri mult si te stergi des sa eviti farduri de ochi stralucitoare care contin mici particule taioase ce pot leza pielea.
 

6. Cum facem diferenta intre nuantele de ten calde si reci?

Fiecare dintre noi are in piele subtonuri calde sau reci. Nuantele reci au subtonuri de albastru si roz. Culorile calde au subtonuri de galben, specifice tenului masliniu sau creol. Pune in dreptul fetei o bijuterie de aur apoi una de argint. Cea care se potriveste mai bine cu tenul tau va indica subtonurile: bijuteria de aur pentru culori calde si bijuteria de argint pentru culori reci.

7. Nuantele fardurilor de ochi trebuie sa se asorteze culorii hainelor sau a ochilor?

Optiunile coloristice ale fardurilor de ochi trebuie sa se potriveasca in primul rand cu nuantele tenului si ale ochilor, apoi cu cele ale hainelor. Cea mai buna optiune este sa alegi culori opuse nuantei ochilor tai pentru a-i evidentia. Bineinteles ca poti reusi un make-up care sa se potriveasca in nuante atat cu ochii cati si cu hainele, daca respecti regula de mai sus.

8. Care este durata de viata de pe raft a produselor cosmetice?

Nedeschise, toate produsele de make-up (cu exceptia mascara si ojei) au o durata de viata de aproximativ 3 ani, mascara un an iar oja 2 ani. Produsele lichide, precum eyelinerul sau glossul expira dupa 6 luni. Dupa deschidere, data de expirare inscrisa pe ambalaj poate sa dea gres, de aceea acorda atentie modificarilor produsului atunci cand il folosesti, observa daca acesta curge, se intinde sau se usuca prea repede. Pentru a prelungi durata de viata a produselor de make-up depoziteaza-le intr-un loc uscat, ferit de lumina. Nu uita sa inchizi bine recipientul dupa fiecare folosire.

9. Este adevarat ca fondul de ten si pudra pot sufoca tenul?

Nu. Noile produse nu sufoca porii, dimpotriva protejeaza tenul de conditiile atmosferice si de razele UV. De asemenea, hidrateaza si hranesc pielea iar unele pot lupta contra imbatranirii. Astfel, fondul de ten si pudra pot avea un efect benefic asupra tenului.

10. Cand, de ce si de catre cine a fost inventat machiajul?

O data exacta cand a fost inventat machiajul este dificil de indicat. Machiajul modern are radacinile Egiptul Antic, fiind folosit de clasele sociale superioare in urma cu mii de ani. Creionul dermatograf si fardurile de ochi sunt alocate egiptenilor. Erau folosite pentru a sublinia bunastarea celui ce le purta. Rujul se crede ca a fost inventat de Cleopatra. Oja provine de acum 3000 de ani din China, cand era folosita pentru a sublinia roialitatea celui ce o purta. Gloss-ul si concelear-ul fost inventat de Max Factor in 1932. Inventarea mascarei este atribuita lui Eugene Rimmel in secolul al XIX-lea produsul fiind cunoscut cu numele de rimel atat in limba noastra cat si in portugheza, turca, daneza sau persana.

Articol de: Gabriela David

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....