CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Cum stai cu sanatatea

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1690 Publicat la data: 2009-01-27 Autor: Saloane.ro

Cum stai cu sanatatea

Cum stai cu sanatatea

Am intrat in noul an cu o gramada de planuri si ganduri de viitor pentru urmatoarele 12 luni. Sa speram ca le vom realiza pe toate cu brio. Ca sa fim siguri ca vom face fata la tot ce ne-am propus si cele care vor mai aparea pe parcurs, e nevoie sa stim concret cum stam cu sanatatea. 
Daca suntem sanatosi putem face de toate, iar anul 2009 ni se va parea mai usor. Altfel, daca apar diverse probleme, afectiuni, atunci planurile noastre se pot duce pe apa sambetei. Apar tot felul de complicatii, de la reactiile corpului, starea psihica, pana la cheltuielile pe care le implica tratamentul.

Sa iti faci analizele medicale o data pe an

Acum ca ne-am reluat programul obisnuit si ne-am intrat in ritm dupa Sarbatori, e momentul sa iti faci o programare pentru un control medical general si o serie de analize. Asa vei stii in ce stare te afli si vei putea identifica din timp anumite afectiuni care pot fi astfel tratate mai repede si mai usor. De atatea ori am insistat pe ideea ca e mai bine sa previi decat sa tratezi... E indicat ca cel putin o data pe an sa iti faci analizele de baza si sa mergi la un control. Daca doctorul considera ca este necesar, iti va da trimitere si catre un medic specialist, recomandat in functie de problemele depistate. Medicul va tine cont de varsta pacientului cand propune anumite analize.
De obicei, este indicat ca analizele sa fie efectuate dimineata. Printre analizele care ar trebui facute de fiecare dintre noi macar o data pe an se numara urmatoarele:

Hemograma (hemoleucograma)

- se poate observa nivelul globulelor rosii si albe Este o analiza completa care releva numarul de hematii (globule rosii, denumite si eritrocite), numarul de leucocite (globule albe),hematocritul (hct - concentratia de hematii), hemoglobina (hb - ea face ca sangele sa aiba culoarea rosie, contine fier, asa ca daca nivelul este scazut este semn de anemie), trombocitele, volumul eritrocitar mediu (vem), etc.

Glicemia

- se verifica nivelul glucozei din sange

VSH-ul

- se constata viteza de sedimentare a sangelui Daca nivelul este marit, se pot banui boli de natura inflamatorie sau infectioasa.

Trigliceridele

- arata nivelul de grasimi din sange Valorile obisnuite trebuie sa se situeze intre 30 -135 mg/dl, maxim 150 mg/dl. Daca sunt mai mari, e posibil ca nivelul colesterolului sa fie ridicat sau exista alte suspiciuni precum diabetul zaharat, afectiuni ale ficatului, boli de inima, prea multe medicamente, etc.

Creatinina

- indica insuficienta renala daca are nivelul crescut Valorile normale se situeaza intre 0,6-1,1 mg/100 mL.

Colesterolul

- nivelul total trebuie sa fie sub 200 mg/dl Colesterolul rau (LDL) trebuie sa fie sub 130 mg/dl. Colesterolul bun (HDL) trebuie sa fie mai mare de 40 mg/dl, altfel sunt semne ca ar putea exista o boala cardiovasculara.

TGP si TGO TGP

- transaminaza glutamil piruvica TGO - transaminaza glutamil oxaloacetica serica Cand oricare din cele doua este peste limitele normale, poate pune semne de intrebare legate de hepatita, ciroza, alte afectiuni hepatice, pancreatita, miocardita, etc.

Fibrinogenul

- are rol in coagulare Este sintetizat in ficat. Valorile sub normal pot duce la suspiciuni legate de boli hepatice, iar cresterea nivelului fibrinogenului peste maxima admisa indica probleme de natura pulmonara.

Acidul uric

Ureea

Pe langa aceste analize mai sunt recomandate o data pe an:

  • Un control oftalmologic
  • Un control la medicul stomatolog
  • Un control la medicul ginecolog Orice femeie care are viata sexuala activa trebuie sa faca testul Papanicolau.
  • O mamografie si testul de osteoporoza (densitate osoasa - osteodensitometria) Mamografia este indicata dupa 30, 35 de ani, iar dupa varsta de 40 trebuie repetata anual. Testul de osteoporoza nu trebuie sa lipseasca daca femeia a intrat la menopauza; in general, se recomanda dupa varsta de 60 de ani.
  • Un control pulmonar (mai ales daca fumezi)
  • Un control la un medic specialist interne In functie de starea de sanatate si antecedentele medicale ale familiei, parinti, bunici, strabunici sau alte rude, se pot efectua si alte teste in scop preventiv.
  • De asemenea, trebuie sa stii si ce tensiune arteriala ai.

Analizele prezentate in articol reprezinta recomandari, medicul fiind cel care stie cel mai bine ce analize trebuie sa iti faci. Mentionez ca in cazul copiilor doctorul indica des efectuarea examenului copro-parazitologic si, bineinteles, hemograma.

Articol de de Simona Esanu

sursa: www.121.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....