CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Discriminarea femeilor la locul de munca

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2820 Publicat la data: 2008-12-19 Autor: Saloane.ro

Discriminarea femeilor la locul de munca

Discriminarea femeilor la locul de munca

Probabil ca orice femeie se va simti la un moment dat mai mult sau mai putin discriminata la locul de munca din cauza simplului fapt ca... e femeie.
Discriminarea impotriva femeii poate pleca de la simple impresii, glume, diferente de salariu, pana la hartuire sexuala.

Care sunt motivele pentru care o femeie este discriminata la locul de munca?


1. Un angajator poate considera o femeie inferioara unui barbat din punct de vedere al eficientei, al rapiditatii si al inteligentei. De aceea, respectivul angajator va prefera sa isi formeze o echipa exclusiv masculina.
2. Unele domenii sunt considerate a fi destinate in special barbatilor. Ma gandesc aici la serviciul militar, politie, munca grea, functii de conducere si altele. Insa femeile au inceput incet incet sa patrunda si in astfel de medii si domenii, astfel incat se incearca o uniformizare a prezentei sexelor in majoritatea domeniilor. Totusi, intr-o echipa preponderent masculina, femeile, minoritare fiind, vor intampina anumite dificultati.
3. Femeia este constransa de multe ori de maternitate in ceea ce priveste locul de munca. Desi este ilegal, inca mai exista firme care concediaza angajatele in momentul in care sunt insarcinate.
Articolul 59, aliniatul c din Codul Muncii precizeaza ca este interzisa concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Mai mult, protectia maternitatii la locul de munca este legiferata prin Ordonanta de Guvern 96/2003.
Potrivit acestui act normativ, orice tratament cu tenta discriminatorie, legat de sarcina sau de concediul de maternitate, constituie o ilegalitate in sensul legii.
 De aceea, este interzis ca la angajare sa i se solicite unei candidate sa prezinte un test de graviditate sau sa semneze un angajament ca nu va ramine insarcinata sau ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca.
 Pentru eliminarea discriminarii, legiferarea consta in Legea nr. 202/ 2002, modificata si completata de Ordonanta nr. 84/ 2004, care are drept scop asigurarea egalitatii de drepturi dintre femei si barbati. Discriminarea femeilor la locul de muncaProblema deja existenta este insa inrautatita tocmai de victime. Astfel, femeile prefera sa taca si sa nu semnaleze nici un fel de abuz in momentul in care se simt si sunt discriminate intr-un mod sau altul. Teama de a nu fi concediate, de a nu mai fi platite, de a avea probleme mai tarziu in cariera si viata personala sau de a fi privite altfel le condamna la tacere.
Mai mult, femeile nu au incredere in aplicarea legii. Intr-adevar, exista firme cu circuit inchis, care isi inchipuie ca isi pot stabili propriile reguli. Insa, atat timp cat lucrezi cu actele in regula si depui o plangere referitoare la o anumita manifestare a discriminarii, autoritatile vor interveni si vor reglementa situatia.
Asa ca, in momentul in care esti supusa unui tratament discriminatoriu pentru simplul fapt ca esti femeie, nu sta pe ganduri si nu face compromisuri. Adreseaza-te cu o plangere sau sesizare Inspectiei Muncii sau Consiliului National Antidiscriminare.
In momentul in care cel acuzat va fi adus in instanta, el risca amenzi de pana la 15.000 de lei sau chiar inchisoare. Asa ca renunta la tacere sau la "solutia" numita demisie. Lucrurile se pot rezolva si in favoarea ta, mai ales ca tu nu ai nici o vina pentru toate cele intamplate.

Articol de Marinela Gheorghe

Sursa: www.stilfeminin.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....