CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Mirosurile si emotiile

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1868 Publicat la data: 2008-12-15 Autor: Saloane.ro

Mirosurile si emotiile

Mirosurile si emotiile

Aromoterapia este o ramura a terapeuticii de factura naturista, urmarind ameliorarea ori vindecarea bolilor cu ajutorul aromelor si al parfumurilor. Actiunea aromoterapiei se bazeaza pe faptul ca centrii mirosului la om sunt situati in partea creierului care raspunde pentru sfera emotionala. Toate mirosurile au o oarecare conotatie emotionala, nefiind mirosuri care sa ne lase indiferenti – ori ne plac, ori ne repugna. Adesea, cauza unei boli este stresul cronic, totul avand originea in sfera emotionala. In timpul aromoterapiei nu trebuie lasat stresul sa se transforme intr-o boala.

Fara efecte secundare

Esentele aromatice actioneaza atat in exteriorul organismului, cat si in interiorul sau. Ele nu produc obisnuinta. Aromoterapia trebuie realizata intr-o camera aerisita, la temperatura de cel putin 20 °C. Se pot pune betisoare parfumate, uleiuri volatile in candele ori se pot face bai in care se pun esente de plante. Pentru un efect sporit, se face dus cu gel de aromoterapie, urmat de o baie in care s-au adaugat esentele dorite, apoi, dupa uscare, se aplica ulei de corp cu extracte de plante.

Folosirea uleiurilor volatile

Uleiurile volatile, fie ca sunt puse in candele sau se pulverizeaza in incaperea in care stam, fie ca sunt adaugate in cada, au acelasi efect benefic. Cantitatea de ulei adaugata in cada trebuie sa fie de 6-8 picaturi la 200 de litri de apa. Baia dureaza intre 5 si 30 de minute si dupa baie nu se face dus. In cazul masajelor articulatiilor ori muschilor, se adauga 2-4 picaturi de ulei volatil intr-o lingura de ulei de masline si se maseaza locul cu probleme. Daca dorim sa masam intregul corp, se pun picaturi de ulei volatil in spirt medicinal. In cazul durerilor de cap sau al problemelor respiratorii, se adauga 2-3 picaturi de ulei volatil in apa fierbinte si se fac inhalatii. Inainte de folosire, e necesara testarea pielii si, pentru aceasta, se picura ulei volatil la incheietura cotului si se observa reactia timp de zece ore. Trebuie sa se retina faptul ca uleiurile volatile neutralizeaza efectul medicamentelor homeopate.

Esentele si efectele lor benefice

Esentele de cimbru, lavanda, eucalipt si pin exercita actiuni antiseptice la nivelul aparatului respirator, digestiv si urinar, iar rozmarinul favorizeaza producerea si evacuarea bilei. Usturoiul, ceapa, lamaia impiedica formarea pietrelor la nivel renal si biliar, iar levantica, magheranul, anasonul si verbina au efecte antispasmodice. Esenta de lamaie ajuta la concentrare si neutralizeaza stafilococul in doar 5 minute, iar bacilul difteric in 20 minute. Mirosul de lamaie stimuleaza sistemul limfatic, scade sensibilitatea la stres, iar aroma cojii de lamaie atenueaza durerea de cap. Herpesul in faza incipienta se retrage daca este uns cu ulei de lamaie.

Rozmarinul revitalizeaza parul si pielea

Esentele de busuioc, salvie, rozmarin si pin au efect stimulant, iar ceapa, usturoiul, cimbrul, mararul, anasonul, lamaia au efect antifermentativ intestinal. Rozmarinul fortifica sistemul nervos, imbunatateste circulatia sangvina, e util in cazuri de artrita si reumatism. Trandafirul are efect calmant, antidepresiv si stimuleaza functionarea sistemului cardio-vascular. Uleiul de trandafir tonifica pielea.

Liniste de levantica, menta si hamei

Levantica imbie la somn si elibereaza caile respiratorii. Mandarina energizeaza, reda buna dispozitie, iar combinata cu menta previne vergeturile. Menta este folositoare in caz de raceala, e un bun expectorant, contribuie la digestie, inlatura durerile de cap si apasarea datorata stresului. Echilibreaza starea emotionala si e eficienta in cazul raului de masina, avion sau mare. Efectul hameiului este de linistire, calmare. O perna umpluta cu un amestec de flori de tei, menta, frunze de dafin si hamei da un somn profund, revigorant.

Aromele montane si marine pentru refacerea organismul

Aroma coniferelor calmeaza sistemul nervos si restabileste functionarea plamanilor. Mirosurile specifice marii (iod, briza sarata) refac organismul afectat de stres. O baie cu sare de mare, la care se adauga camfor, energizeaza organismul si il improspateaza. Salvia este euforica si afrodiziaca. Vanilia stimuleaza activitatea sexuala a femeilor.

Busuiocul si scortisoara, inamicii gripei

Busuiocul e util in tratarea tulburarilor digestive, a stresului, depresiei si insomniei. Uleiul de marar e folositor in cazuri ca: cistita, boli de piele, tulburari digestive, greata. Mirosurile dulci (crin, liliac, iasomie) nu trebuie inhalate mult timp, in caz contrar producand dureri de cap si chiar stari de rau. Pielea poate fi iritata de uleiul de busuioc, fenicul, lamaie, menta, cuisoare sau menta, iar rozmarinul, salvia si cimbrisorul nu trebuie folosite in caz de hipertensiune. Un secret pentru persoanele cu apetit ridicat, care vor sa slabeasca: inainte de a manca, mirositi mancarea. Daca ne saturam cu mirosul mancarii, vom manca mai putin, fara a incarca peste masura organismul. Aromoterapia poate constitui singura metoda de tratament, daca nu exista schimbari drastice in organism, ci doar tulburari ale functiilor lui. Aromoterapia nu trebuie folosita timp indelungat, iar la copii de varste prescolare este contraindicata. Copiii de varste scolare insa tolereaza bine aromoterapia.

Articol de Mirela Andrei

 Sursa: www.blanca.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....