CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Nu mai vrei pistrui?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3364 Publicat la data: 2008-12-09 Autor: Saloane.ro

Nu mai vrei pistrui?

Nu mai vrei pistrui? 

        Stim foarte bine ca pentru unele dintre noi, pistruii nu reprezinta un "sarm" asa cum vad altii! Multe dintre noi se confrunta cu aparitia pistuilor inca din copilarie si adolescenta si vrem cu orice pret sa scapam de micile pete. De-a dreptul pentru multe femei, pistruii au devenit un adevarat complex si urmeaza tratamente de indepartare a petelor pe timp indelungat.

Cand apar si de ce?

        De regula pistruii apar pe timp de primavara si vara cand razele solare sunt mai puternice si in mod special la persoanele care au tenul foarte deschis si sensibil (blondele si roscatele) si se atenueaza pe timp de iarna. Pistruii pot fi mosteniti si genetic, prin prezenta unei gene (melanocortin 1 receptor MC1R) aceasta determinand aparitia lor; totodata trebuie sa stii ca nu sunt o boala de piele dar reprezinta si un avertisment: ai o piele mai sensibila si esti predispusa arsurilor si cancerului de piele. Tot ce ai de facut este sa folosesti mereu creme cu factor de protectie solara mare, de cel putin 15 SFP. Foarte indicat este sa nu stai deloc la soare intre orele 11-16 si chiar si sub umbrela, sa te faci cu crema protectoare! Zonele in care apar pistruii sunt in special fata (nas, obraji, frunte, decolteu), zona spatelui (umeri), bratele si uneori chiar si pe picioare.

Remedii impotriva pistruilor!

        Pentru indepartarea pistruilor exista o sumedenie de tratamente naturiste dar nu numai. Printre tratamentele naturiste se numara, mastile pe baza de drojdie de bere amestecata cu apa oxigenata; lamaia se spune ca face minuni si este indicat sa te speli cu zeama de lamaie in fiecare zi, evitand zona ochilor (lamaia este indicata in special femeilor cu tenul normal-gras); mastile cu ingrediente lactate cum ar fi laptele si iaurtul au proprietati de albire a petelor, asa ca combina-le cu felii de castraveti sau caise. Daca nu ai de iesit din casa, poti sa iti prepari o masca pe baza de ceapa: tai o ceapa marunt, o amesteci cu 4 lingurite de otet si o pui la frigider cateva ore dupa care o intinzi pe zona cu pete si o lasi sa actioneze timp de 20 de minute. Foloseste mastile naturiste pe un timp mai indelungat pentru a putea vedea efectele pozitive!
        Nu uita si de cremele din comert pentru pistrui si fondul de ten care poate acoperi petele de pa fata. Trebuie sa iti alegi nuanta potrivita, intotdeauna la lumina naturala. Incearca crema pentru pete si pistrui de la Farmec, avand la baza acizi din fructe cu proprietatea de a atenua si de a decolora pistruii si petele de pigmentatie si totodata previne si aparitia lor. Poti incerca si Lotiunea pentru pistrui, Efelidal de la Favisan, care decoloreaza petele brune si ajuta tesuturile sa devina elastic.
         Poti apela si la tratamente chimice sau cu laserul pentru indepartarea pistruilor insa sunt foarte costisitoare si de durata. Inainte de a incepe un astfel de tratament trebuie neaparat sa consulti un medic dermatolog care sa iti prezinte atat aspectele negative cat si cele pozitive. In urma peeling-urilor chimice, pielea ta devine foarte sensibila si iritata, iar expunerea la soare este interzisa si trebuie sa folosesti constant creme impotriva radiatiilor solare, pentru ca risti sa faci arsuri sa suprafata pielii. Aceste tratamente afecteaza doar stratul superior al pielii, insa necesita protectie solara maxima, altfel riscul de aparitie a petelor este marit.

Articol de Ioana Salajeanu

Sursa wwww. forstyle.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....