CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Freelancing - un vis posibil si in Romania

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1749 Publicat la data: 2008-10-14 Autor: Saloane.ro

Freelancing - un vis posibil si in Romania

Sunt frumoase legendele despre consultanti in general si despre cei independenti in special. Alina Popovici a decis, de curand, sa paraseasca postul de HR Manager pe care il avea in cadrul firmei Germanos, pentru a lucra pe cont propriu. Alina nu este numai o profesionista in domeniul sau ci are si un talent innascut al scrisului. Te vei convinge citind cele de mai jos.

Nu mi s-a intamplat numai mie. Proaspat absolventa de facultate, cautam de lucru fara sa stiu de fapt ce vreau. Am inceput sa merg la interviuri si, la cel mai profesionist dintre ele, am fost intrebata unde ma vad peste cinci ani. Am raspuns (nu as recomanda nici unuia dintre candidatii recomandati de mine sa faca asta) "facand ceea ce faceti dumneavoastra acum - luand interviuri". Ca nu am obtinut postul de Reprezentant Medical am stiut in clipa urmatoare, desi cel din fata mea si-a pastrat profesionalismul pana la sfarsit. Dar tot in clipa urmatoare am stiut ceea ce caut.

 Fara studii de specialitate si fara pic de experienta, peste o luna am candidat pentru postul de recrutator intr-o firma de consultanta. Si am obtinut postul pentru ca asta imi doream cu adevarat. Peste vreo doi ani, angajata de data asta intr-o mare multinationala renumita pentru scoala sa de resurse umane, am cunoscut cativa consultanti independenti. M-a "furat" imaginea lor: siguri pe ei, cu experiente fascinante, multe din ele traite in tari pana la care abia masuram distanta pe harta, avand ca birou laptop-ul si telefonul mobil. Stiam ca "fee"-ul pentru o zi de consultanta insemna salariul meu (deloc mic, de altfel) pe cateva luni, uneori pe un an. Am avut aceeasi senzatie: vreau sa fiu ca ei. I-am provocat la discutii, asteptand sa ascult povesti de succes, in care iti stii programul cu trei luni inainte, petreci vacante in locuri exotice si descoperi solutii miraculoase in timp ce te uiti la filme de arta. Mai mult ca orice, vroiam sa ascult povestea omului care este PROPRIUL LUI SEF. Din nou, am avut noroc.

Inainte chiar de a-mi imagina ca voi fi consultant, am aflat ca spontaneitatea multora este bine pregatita dinainte si ca solicitarile de la clienti vin daca iti petreci jumatate din timp facand "networking". Ca "fee"-ul nu se calculeaza pornind de la costul unei vacante in Bahamas, ci pentru ca - uneori - reprezinta un anumit procent din implementand solutia propusa de consultant. Vorbeam cu oameni normali: obositi de atatea calatorii si schimbari de fus orar, cu esecuri si succese, ducand dorul unor familii impartite pe trei continente si asteptand Craciunul pentru ca sa doarma acasa. Am invatat ca atunci cand esti propriul sef devii mai dur cu tine decat oricine altcineva: clientii iti impun un ritm pe care nici un sef nebun nu ti l-ar propune.

Am ajuns consultant independent. Nu este deloc usor, dar este fascinant. Nu te poti plictisi: mereu alte proiecte, alti clienti, alte situatii. Inveti intr-o luna cat altii intr-un an (si incep sa inteleg cum se ajunge la acele "fee"-uri de care vorbeam mai sus). Muncind pentru tine, dispui de o energie pe care rareori ai gasit-o pe cand erai angajat. Iti impui singur constrangeri, ceea ce iti da un sentiment de libertate euforizant. Si orice esec este al tau, dupa cum orice succes este tot al tau. Esti mereu "conectat".

Probabil ca piata din Romania nu este gata pentru consultanti independenti, cel putin nu in resurse umane. Firmele de consultanta apeleaza la freelanceri doar atunci cand obtin proiecte pentru care resursele lor sunt total depasite. Altfel, evita sa faca scoala "gratuita" pentru o posibila concurenta. Cat despre firmele-client, acestea fie sunt constranse de contracte de consultanta la nivel international, fie sunt reticente fata de o carte de vizita cu un nume si un numar de telefon mobil. Este de inteles. Dar pe piata incep sa isi faca loc specialisti care, in timp, au demonstrat ca au, pe de o parte, principii solide si, pe de alta parte, rezultate adevarate. Oameni pentru care numele lor este o garantie in sine, care nu se cere a fi sustinuta de sedii opulente si de capital social impresionant. Nicioda piata nu a fost matura de la inceput pentru un produs nou sau pentru un serviciu nou. A venit oferta si piata s-a "educat". De cele mai multe ori in Romania, au fost arse etape. Si inca ceva: un consultant independent este caracterizat printr-un optimism incurabil.

Articol de Alina Popovici, consultant independent

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....