CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Un par ingrijit, un par frumos

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2054 Publicat la data: 2008-10-10 Autor: Saloane.ro

Un par ingrijit, un par frumos

Ingrijirea parului trebuie facuta in fiecare sezon, dar mai ales primavara dupa ce frigul din timpul iernii si-a lasat amprenta asupra lui. Parul a devenit mai aspru, fara stralucire. Puteti avea un par frumos asa cum va doriti daca veti acorda mai multa atentie modului in care il spalati, il periati, il vopsiti si coafati. Atunci cand vorbim de curatarea podoabei capilare trebuie sa ne referim la fiecare tip de par in parte. Unele persoane au un par gras, altele un par uscat si lipsit de stralucire iar multe femei se plang ca au un par degradat la varfuri.

 Parul gras

Pentru cele care au un par gras, lucru care se datoreste secretiei excesive de sebum, nu le este recomandata spalarea zilnica a parului. Cel mai bine ar fi sa-l spalati de doua ori pe saptamana, cu toate ca tendinta generala este aceea de a-l spala in fiecare zi.
Folositi un sampon special pentru par gras, si nu aplicati samponul direct pe par ci mai intai dizolvati-l intr-un vas, dupa care efectuati operatiunea obisnuita de spalare. Pentru a reduce secretia de sebum este bine sa va limpeziti cu apa calduta in care ati adaugat zeama de la o jumatate de lamaie.

Parul uscat


 Pentru parul uscat se recomanda spalarea cu sampon cam o data la 4-5 zile. Parul gras/uscat este bine sa fie spalat zilnic insa doar cu apa calduta, fara sampon. Sampoanele in general degradeaza firul de par, iar substantele chimice din compozitia lor pot avea efecte grave asupra parului (caderea lui). Pentru parul uscat, dar si pentru cel deteriorat sunt foarte indicate mastile pe baza de galbenus de ou, precum si cele pe baza de ulei de masline. Sunt hranitoare si parul va capata un luciu deosebit.

Pentru o revigorare a parului ar fi nemaipomenit un masaj, pe care il puteti face foarte bine acasa. Va asezati la o masa, si puneti coatele pe suprafata mesei, iar palmele in cap cu degetele rasfirate. Miscarile vor fi circulare si mai intai se va porni de ceafa spre frunte, apoi de la frunte spre varful capului, iar ultimamiscare se va face de la tample in sus tot spre varful capului.

Periajul


In ceea ce priveste periajul, acesta trebuie facut cel putin o data pe zi pentru a indeparta impuritatile care se pot depune si pentru a aerisi parul. Parul se va pieptana cu o perie de lemn, prin miscari usoare in toate sensurile. Se va evita periajul atunci cand parul este ud, deoarece atunci este fragil si se poate rupe cu mai multa usurinta.

Parul vopsit


 Vopsirea parului, daca nu este facuta corespunzator poate distruge firul de par. De aceea folositi produse de calitate si evitati sa va decolorati de prea multe ori in decursul unui an. Atunci cand nu respectati recomandarile specialistilor riscati, ca dupa o anumita perioada de timp, parul sa devina subtire si lipsit de elesticitate. Pentru tinere, ar fi mai indicat sa foloseasca sampoanele de nuantare sau pigmenterea naturala a parului prin folosirea unei infuzii pe baza de musetel ( pentru blond) sau a unor tincturi din coji de nuci verzi (pentru castaniu inchis).

Sursa:  www.topfeminin.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....