CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Minighid al celor mai practicate tratamente anticelulitice

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2318 Publicat la data: 2008-08-12 Autor: Saloane.ro

Minighid al celor mai practicate tratamente anticelulitice

Celulita? De ce ne dorim sa nu fi auzit niciodata de odiosul cuvant sau sa nu fi fost nevoite sa ne confruntam cu aceasta problema? Pentru ca aspectul coajei de portocale este inestetic si reprezinta un adevarat pericol pentru frumusetea si elasticitatea pielii. Boala din ce in ce mai frecventa a timpurilor moderne, celulita este cauzata de alimentatia deficitara, de dereglarile hormonale, de un stil de viata sedentar, de o hidratare insuficienta, de stres, etc. 

Organismul uman a fost creat astfel incat 60% din energia sa fie stocata sub forma tesuturilor adipoase, iar cand acest proces se deregleaza apare celulita. Tesutul conjunctiv se ingrasa, toxinele se depoziteaza in organism, circulatia sanguina este incetinita, iar “coaja de portocala” se instaureaza pe coapse, fese, solduri, brate sau chiar pe abdomen. Si oricat ar incerca altii sa ne convinga de contrariu, nu exista metoda perfecta (eficienta si de lunga durata) care sa ne scape de nedorita problema. Intr-adevar, dietele anticelulitice pot reduce stratul adipos, insa nu definitv. Masajul anticelulitic poate avea rezultate vizibile, insa pentru cat timp?

Pentru a scapa definitiv de acest inamic al frumusetii, trebuie mai intai eliminate cauzele. Ca sa-ti redobandesti pielea catifelata si neteda si pentru a-i mentine supletea pentru o perioada cat mai indelungata de timp, alege o metoda de tratament adecvata starii tale de sanatate (recomandata de un specialist endocrinolog sau nutritionist) sau incearca sa combini tratamente diverse. Mai mult ca sigur ca te intereseaza sa afli cat mai multe despre metodele de indepartare ale celulitei, asa ca am pregatit pentru tine un minighid al celor mai practicate tratamente:

Masajul anticelulitic

- Nu ezita sa efectuezi zilnic masaj anticelulitic pentru ca acesta are un rol important in imbunatatirea circulatiei sangelui de la nivelul capilarelor, stimuland eliminarea toxinelor. In plus, amelioreaza fluxul limfatic si favorizeaza in acelasi timp producerea de colagen. Maseaza zonele afectate sau pe cele susceptibile celulitei cu gelurile si cremele de remodelare corporala care se gasesc in comert sau cu o solutie obtinuta in casa prin amestecul a 100 ml de mere, 30 ml de alcool si 10 picaturi de ulei de catina.

De asemenea, rezultate multumitoare pot fi obtinute si prin frictionarea stimulanta a zonelor afectate cu uleiuri volatile sau tincura de grepfruit. In cazul celulitei, se recomanda consumarea sucului natural de grepfruit si pe cale interna, deoarece acesta are un rol purificator si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Fiecare zona trebuie masata pentru 20 de minute, incepand usor si crescand gradual in intensitate. Pielea este prinsa intre degetul mare si aratator, astfel incat pliul format sa fie in forma literei S. Deoarece pielea celulitica are tendinta de a se invineti repede, masajul trebuie sa fie unul energic, insa nu exagerat.

Comprese anticelulitice

- Pentru eliminarea celulitei, in “Frumusete, o realitate la indemana”, Rodica Manole ne sfatuieste sa efectuam comprese anticelulitice cu decoct de iedera (2 linguri la o cana- se fierb timp de 10 minute), infuzie de cretusca (1 lingura la cana) sau infuzie de vita de vie (1 lingura la cana).

Exercitii fizice combinate cu exercitii de respiratie

- Cu siguranta stii ca sedentarismul si fumatul favorizeaza aparitia celulitei asa ca nu ezita sa faci cat mai multa miscare fizica sau sa renunti la viciul fumatului. Urca scarile, fa plimbari cat mai lungi, fa exercitii de fitness, inoata, practica un sport care iti place, alearga! In combinatie cu anumite exercitii fizice, exercitiile de respiratie pot da rezultate pozitiva in combatarea celulitei. Intinsa pe spate, cu bratele de-a lungul soldurilor, tine genunchii indoiti si talpile sprijinite in podea. Ridica-te in sezut, sprijinindu-te pe brate, umeri si talpi si inspira adanc. Intoarce-te la pozitia initiala, de data aceasta expirand. Repeta procedura de 12 ori.

Dusuri alternative

- Alternarea jeturilor calde cu cele reci in cadrul aceluiasi dus actioneaza pozitiv asupra pielii predispuse la celulita, dinamizand circulatia sangelui.

Alimentatie fara grasimi si bogata in lichide

- Daca stilul tau alimentar include consumarea unor cantitati considerabile de carne, grasimi animale, prajeli, uleiuri hidrogenate, zahar, alcool, sare, bauturi acidulate, incearca pe cat posibil sa il schimbi. Inlocuieste aceste alimente prin fructe (banane, capsuni), legume (in special broccoli), cereale, nuci, alune deoarece au un continut ridicat de potasiu. Pentru a impulsiona producerea de colagen, medicii specialisti recomanda vitamina C. Ocazional, poti face o cura de siliciu sau poti consuma ceai de ghimbir. Evita sa faci treceri bruste de la perioade de abstinenta alimentara la perioade de satisfacere a poftelor culinare.

In centrele moderne destinate frumusetii si ingrijirii corporale se practica proceduri speciale ce au ca obiectiv indepartarea celulitei. Acestea vizeaza tratamente prin reflexoterapie (aceasta presupune masarea zonelor reflexe responsabile pentru aparitia inflamatiilor si masarea zonelor corespunzatoare partilor din corp afectate de celulita), electrostimulare musculara (pe zonele afectate sunt aplicati anumiti electrozi ce provoaca contractii ale muschilor), tratamente cu ultrasunete, impachetari cu parafango, iontoforeza cu substante anticelulitice (un aplicator bipolar induce un curent electric, tonifiind tesutul si inlesnind patrunderea in piele a substantelor active anticelulitice), tratamente interne pe baza de pilule anticelulitice si chiar cromoterapie. Metoda din urma presupune expunerea zonelor respective unui fascicol de lumina colorata, prin patrunderea undelor de lumina in piele avand loc o activare a metabolismului si a circulatiei limfatice.

Sursa: www.garbo.ro

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....