CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Cat de benefice sunt dietele de detoxifiere?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2089 Publicat la data: 2008-08-08 Autor: Saloane.ro

Cat de benefice sunt dietele de detoxifiere?

Dieta de detoxifiere cu lamaie, cea cu patrunjel sau dieta pentru detoxifierea ficatului... acestea sunt numai cateva dintre exemplele pe care le poti gasi in ceea ce priveste acest tip de regimuri alimentare. La prima vedere, suna foarte ispititor si multe dintre noi suntem tentate sa recurgem la astfel de metode.

Problema este insa ca, daca nu ne informam cu exactitate ce presupune un asemenea demers, am putea sa ne dereglam organismul. Si nu este vorba numai despre metabolism, ci si despre colon, ficat si sistem limfatic. Chiar au nevoie sa fie "curatite" si purificate radical, asa cum s-ar intampla in urma unei diete de eliminare a toxinelor? Si, in ipoteza ca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, ar trebui luat in considerare si un alt aspect: intentionezi sa urmezi aceasta dieta pentru a elimina kilogramele suplimentare?

Daca da, ar fi cazul sa renunti la idee. Specialistii americani in probleme de nutritie recomanda ca dieta de detoxifiere sa nu fie prea frecvent folosita (anual ar fi cel mai bine) si sa nu dureze mai mult de trei zile. In caz contrar, este posibil sa-ti faci mai mult rau decat bine.

In alta ordine de idei, este esential sa tii cont de ceea ce prevede regimul respectiv. Multe dintre dietele de detoxifiere au in vedere consumul numai anumitor fructe sau legume, cateodata pilule cu efect diuretic si clisme. Nu ar fi deloc indicat sa recurgi la acest gen de dieta decat sub supravegherea medicului si in situatiile recomandate de acesta. Fii cu deosebire circumspecta in cazul in care dieta cu pricina iti promite ca vei slabi, eventual intr-un timp foarte scurt.

La urma-urmei, acest din urma aspect nu este deloc iesit din comun: orice dieta care are in vedere eliminarea toxinelor este foarte saraca din punct de vedere caloric. Asa ca nu e de mirare ca slabesti si nu ar trebui sa te incante acest lucru. Pentru ca, odata cu eventualul surplus de kilograme, vei pierde atat proteine, cat si fluide importante pentru organism.

Dietele de detoxifiere sunt, de obicei, foarte restrictive. In ceea ce priveste bauturile, in afara de apa plata sunt recomandate ceaiurile neindulcite. Daca nu vrei sa-ti faci rau singura, evita ceaiurile diuretice si pe cele cu efect laxativ. Cafeaua, ceaiul verde si cel negru, precum si alcoolul, nu sunt admise pe durata acestui regim.

In esenta, o dieta scurta bazata pe fructe si legume nu este daunatoare, ba din contra. Insa majoritatea acestui tip de regimuri tinde spre extreme. Gandeste-te ca intestinul gros, de exemplu, are propriul sau mediu natural, lichid si o asemenea dieta risca sa dezechilibreze flora intestinala. Sindromul colonului iritabil este numai una dintre posibilele probleme care ar putea aparea.

Trebuie sa te supraveghezi cu atentie si sa incetezi de indata regimul daca pierzi prea multe lichide (atat prin urina, cat si prin transpiratie) intrucat unul dintre cele mai mari riscuri este deshidratarea. La aceasta se adauga migrenele si oboseala cronica.

Un alt posibil risc al acestui tip de dieta este acela ca metabolismul sa fie dereglat, iar procesul de ardere a grasimilor sa fie mult incetinit. Astfel, cand iti vei relua stilul obisnuit de alimentatie, exista posibilitatea sa nu-ti mai fie atat de usor sa-ti mentii greutatea constanta si sa elimini eventualele kilograme in plus.

Din toate aceste motive, ar fi recomandabil sa nu incerci sa tii un asemenea regim, decat la indicatiile medicului. De altfel, cel mai indicat mijloc de a-ti detoxifia organismul pe cale naturala este sa-l lasi sa-si faca treaba, ajutand prin alimentatie rinichii si ficatul - responsabili cu eliminarea toxinelor.

Pentru aceasta mananca mult pepene verde, bea suficiente lichide, evita prajelile si ciocolata, precum si alimentele de natura sa provoace constipatii. In cazul in care vrei sa elimini apa din organism, poti face acest lucru tot pe cale naturala, consumand sfecla rosie, varza, telina, morcov, ceapa si usturoi. Este bine sa le consumi proaspete, in salate sau sub forma de sucuri, pentru ca astfel isi vor pastra toate proprietatile.

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....