CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Avantajele unui job in strainatate

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2269 Publicat la data: 2008-08-04 Autor: Saloane.ro

Avantajele unui job in strainatate

Femeile avanseaza mai repede in cariera daca accepta posturi in afara tarii, potrivit unei noi carti.

“Get Ahead by Going Abroad: A Women's Guide to Fast-Track Career Success” este scrisa de doua femei de cariera, Stacie Nevadomski Berdan si C. Perry-Yeatman. Ghidul de cariera pentru femei este inspirat din experienta personala a autoarelor, potrivit Forbes.

Stacie Berdan era un junior account executive atunci cand a acceptat un post in Asia, la o zi dupa nunta sa. Efectul acestei decizii a fost remarcabil. Nu numai ca a avansat in ierarhie cu viteza vantului, dar si-a triplat si salariul in doar trei ani. La 34 de ani ajunsese partener in companie. Berdan si Yeatman si-au scris ghidul in urma a mai mult de 50 de interviuri in profunzime cu femei care au lucrat in strainatate.

Competitie mai putina pentru slujbele de top

Motivul principal al avansarii rapide este ca in afara SUA exista o competitie mai slaba pentru job-urile din managmentul de top. De asemenea, angajatii isi exerseaza aptitudinile de rezolvat probleme prin depasirea unor provocari mai mici, in fiecare zi. De asemenea, angajatii “internationali” invata la perfectie cum se fac afacerile in strainatate, o particularitate importanta in era globalizarii.

Numarul femeilor americane care lucreaza in afara SUA creste simtitor. In jur de 400 – 500 de mii de angajati americani merg sa lucrezez in afara tarii, iar din acestia, 30-35% sunt femei, cu 10% mai mult decat in urma cu 10 ani, a declarat Berdan pentru Forbes.

Femeile, mai avantajate decat barbatii

“Lucratul in afara tarii le largeste orizontul angajatelor si le ofera mai multa responsabilitate, mai devreme in cariera”, spune Berdan. “In locuri ca New York sau Chicago exista sute de absolventi de master care gandesc la fel, in corporatii si multi dintre ei au acelasi trecut. Cu cat urca mai mult, cu atat se imputineaza functiile disponibile”, a adaugat autoarea.

In opinia lui Stacie Nevadomski Berdan, femeile au mai multe atuuri care le fac potrivite pentru munca in strainatate.

In primul rand, femeile se adapteaza unei situatii noi mai usor decat barbatii. “Avem un stil fluid, care ne da voie sa apreciem diferentele locale. Intelegem ca exista mai multe moduri in care putem rezolva o problema. Multi dintre cei care au lucrat in strainatate au vazut persoane care nu s-au descurcat din cauza unei abordari rigide”, spune Berdan. In orice functie de top managment, aptitudinile de comunicare sunt vitale. “Ai nevoie de mai mult decat de vorbit si ascultat. Si interactiunea non-verbala si instinctul sunt importante. E important sa ai aceste aptitudini, mai ales intr-un loc in care nu cunosti limba”.

Femeile au tendinta de a construi echipe pe baza de relatii interpersonale. Acest lucru merge bine intr-un mediu strain, pentru ca nu ai toate raspunsurile. Gratia in momente de stres este esentiala. Lucrurile se pot intampla altfel decat cum ti-ai dori. Trebuie sa ai rabdare si sa iti cunosti subalternii, echipa si politica generala. Succesul nu vine peste noapte. Deschiderea la diversitate este ultima aptitudine necesara. Femeile sunt mai deschise la nou pentru ca multa vreme au reprezentat o minoritate.

Tarile – alese in functie de domeniul de afaceri

Exista patru tari care in prezent si in viitorul apropiat vor avea cel mai mare impact in lumea afacerilor: India, Rusia, Brazilia si China. Femeile trebuie sa isi aleaga destinatia in functie de domeniul in care isi desfasoara activitatea.

Brazilia este una din cele mai importante piete financiare, are multe resurse naturale si este si una din cele mai populate state din lume. India, de asemenea, are resurse naturale importante, iar China a devenit una din superputerile economice ale lumii, potrivit expertilor.

Cum se obtin slujbele si cat se pastreaza

Pentru a obtine o slujba in afara tarii, cel mai bine este sa va folositi de relatii, de prietenii din strainatate si de eventualele cunostinte acumulate in timpul unei calatorii de studii. Research-ul este de asemenea important, alcatuirea unei liste cu companiile multinationale si tarile in care acestea se dezvolta.

Perioada minima de petrecut intr-un job in strainatate este de trei ani, pentru a avea beneficii maxime.

Sursa: www.idieta.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....