CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Injecţia cu botox – leac pentru transpiraţia excesivă

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1751 Publicat la data: 2008-07-31 Autor: Saloane.ro

Injecţia cu botox – leac pentru transpiraţia excesivă

Atunci când transpiraţia este anormal de abundentă, o igienă riguroasă nu poate rezolva problema. Creşterea secreţiei sudorale- hiperhidroza se vindecă prin tratament medicamentos sau chirurgical şi numai după o investigare medicală amănunţită. În cazul unei hiperhidroze uşoare, medicii recomandă loţiuni, pudre sau spray-uri, aplicate local, care atenuează transpiraţia şi neplăcerile provocate de aceasta. Însă, atunci când boala este severă, cea mai eficientă metodă este injectarea cu toxină botulinică, în zonele cu problemă.

„Aceste zone trebuie identificate exact de un medic specialist. Toxina botulinică blochează transmiterea impulsului nervos către glandele sudoripare şi opreşte pentru o perioadă de şase luni transpiraţia, în zona injectată. Acest tratament este cel mai eficient şi lipsit de efecte secundare. În plus, în ultimii ani s-a dezvoltat şi o metodă chirurgicală, asemănătoare lipoaspiraţiei, care poate reduce definitiv transpiraţia de la subraţ. Procedura se face în anestezie locală, este nedureroasă şi distruge glandele sudoripare mărite în volum, care ies din relieful pielii, lăsându-le intacte pe cele fine, din structura pielii”, explică Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

Boala poate fi locală sau generalizată

Dr. Leventer spune că hiperhidroza se manifestă atât tactil, cât şi olfactiv, însă fiecare pacient transpiră într-un anume fel şi are un miros specific. Afecţiunea se manifestă atât local, cât şi generalizat, fiind întâlnită la toate categoriile de vârstă.

„Persoanele care suferă de această boală se confruntă cu o sudoare care pătează hainele, care picură de pe mâini sau picioare. Cel mai adesea, transpiraţia aceasta este localizată simetric, în zona feţei, a axilelor, palmelor şi tălpilor. Atunci când este asimetrică, putem vorbi de o tulburare organică, cel mai adesea neurologică”, explică Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.Hiperhidroza apare în cazul unor emoţii puternice, în perioadele de stres, la menopauză sau atunci când consumăm prea multe lichide şi excitante.

Boala poate fi asociată şi unor afecţiuni grave, cum ar fi diabetul, hipertiroidismul, tuberculoza sau obezitatea. „Hiperhidroza locală este cea mai frecventă formă de transpiraţie care apare, în special, în perioada pubertăţii şi se poate atenua spre vârsta matură. Hiperhidroza generalizată se manifestă pe toată suprafaţa corpului şi poate fi cauza obezităţii, a unor tulburări nervoase sau a unui tratament medicamentos îndelung”, susţine dr. Leventer.

Deodorantul, ineficient pentru persoanele care transpiră excesiv

Totuşi, antiperspirantul nu poate face faţă în cazul unei transpiraţii excesive, la efort fizic sau când persoana stă într-un mediu cald. „În mod normal, sărurile din compoziţia antiperspirantelor formeză complexe precipitate cu anumiţi compuşi din canalul excretor, închizând astfel orificiul şi reducând eliminarea transpiraţiei pentru un timp.

Eficienţa acestor produse diferă de la o persoană la alta, ele fiind fabricate în diferite baze, găsindu-se pe piaţă sub diferite forme. Folosirea lor este sigură, neavând contraindicaţii, însă fiecare trebuie să-şi găsească produsul potrivit”, susţine dr. Leventer.

Apoi, pentru a evita mirosurile neplăcute, persoanele sănătoase trebuie să se spele frecvent, să folosească pulberi absorbante sau talonete din carbon, să evite ciorapii din fibre sintetice şi încălţămintea din înlocuitori de piele, care împiedică evaporarea.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....