CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Cea mai grea intrebare. La ce salariu va asteptati.

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1625 Publicat la data: 2008-07-28 Autor: Saloane.ro

Cea mai grea intrebare. La ce salariu va asteptati.

Amandoi stim cum e, amandoi am fost acolo... Am avut un interviu bun, se vede clar ca intervievatorul ne place, am reusit sa demonstram ca avem potential si ca putem aducem rezultate. Suntem gata sa incheiem interviul cand intrebarea loveste fara mila ”Si.... la ce salariu va asteptati?”. 

Din punctul de vedere al majoritatii clientilor mei, ca de altfel al majoritatii celor care isi cauta un loc de munca, aceasta este cea mai nesuferita intrebare pe care o poti avea intr-un interviu. Imi aduc aminte de replica unui prieten care relata o situatie similara: “Daca vroia sa ma blocheze, nu putea gasi o intrebare mai buna”. Si totusi de ce oare reactionam asa? De ce este intrebarea despre salariu considerata una incuietoare?

Parerile sunt impartite:

- Unii spun “pentru ca nu stiu ce vrea angajatorul si ce cauta cu aceasta intrebare”
- altii “pentru ca imi este frica ca nu cumva sa ma pacaleasca si sa ma angajeze intradevar pe un salariu mai mic decat intentionau intial sa plateasca, daca cifra pe care o mentionez le va permite”
- sau exista si categoria “imi este frica sa nu fiu respins daca spun o cifra prea mare”

Care este raspunsul corect? Ca intdeauna... DEPINDE. Depinde de cine are mai multa putere in interviu. Putere? Ce fel de putere? Putere de negociere. Interviul sa nu uitam, nu este nimic altceva decat un targ. Un targ in care angajtorul cumpara potentialul de munca si de obtinere a rezultatelor pe care candidatul le demonstreaza iar candidatul cumpara un loc de munca intr-o companie stabila, cu un mediu de lucru placut.

Asadar sa revenim la intrebarea “cine are mai multa putere”? De obicei angajatorul are mai multa putere. Asta-i viata.... ne place sau nu, aceasta este apa in care innotam. Daca stim si acceptam aceasta realitate devenim mult mai pregatiti mental sa acceptam faptul ca pentru noi este important sa trecem de faza de interviu si sa ajungem in faza ofertei de angajare. In situatia data nu este atat de important ce cifra dam, cat este ca ea sa fie suficient de flexibila si aproape de nivelul job-ului respectiv pe piata.

Usor de spus, mai greu de facut! Un lucru care trebuie retinut este ca inainte de a intra in orice discutie sau negociere trebuie sa stiu care este nivelul acceptabil pentru mine. Trebuie evaluati toti factorii nu numai salariul. Ma refer la mediul de lucru, posibilitatea de a invat lucruri noi, oportunitatile de promovare si chiar beneficii precum telefon sau masina. Totul trebuie luat “la pachet”. Poate un salariu mai mic este ok, daca vine insotit de alte beneficii. Oricum, trebuie sa stii pentru tine care este salariul minim sub care nu vei cobori niciodata si care este salariul pe care ti-l doresti in general. Aceasta este “marja ta de acceptare”.

Revenind acum la cum aflu informatia despre nivelul pietei vestile sunt bune pentru ca ea incepe sa fie disponibila, au aparut chiar studii destul de detaliate in diverse reviste; un rezumat poti gasi si la www.succes-pe-paine.ro/newsletter/news01.html. Daca totusi nu stiti care este un salariu potrivit atunci puteti sa raspundeti ca “sunt flexibil si stiu ca firma dumneavoastra are un nivel bun de salarizare care ma va motiva sa lucrez in conditii optime. Sau “astept sa fiu platit corespunzator cu munca mea; sunt convinsa ca daca decidem ca sunt persoana potrivita pentru job vom putea ajunge la o intelegere”. Daca totusi angajatorul insista sa stie o cifra atunci puteti raspunde foarte relaxat cu o cifra care sa fie aproape de nivelul pe piata MENTIONAND ca sunteti flexibil sa acceptati si o cifra diferita.

Acum sa vorbim putin despre asteptari. Ce faceti daca varianta asta de raspuns va aduce o oferta care nu este pe placul dumneavoastra? Aici ajungem tot la prima intrebare "Cine are puterea?" Sansele de a primi o oferta cu un salariu mai mare decat se plateste in medie pe piata sunt mari daca si numai daca aveti o experienta bogata, foarte stabila si o credibilitate castigata prin rezultatele obtinute si profilul firmelor in care ati lucrat. Daca aceasta este situatia atunci este cazul sa va pregatiti foarte bine pentru o negociere diplomata, dar dura, astfel incat sa obtineti un salariu pe masura.

Daca nu este acesta cazul atunci depinde daca salariul mentionat este in limita “marjei de acceptare” si de cum apreciati ceilalti factori mentionati anteriori, respectiv pachetul de beneficii fie ele concrete (gen telefon) sau imateriale (gen atmosfera de lucru, oportunitati de promovare).

De cele mai multe ori cand nu avem multe optiuni este de preferat sa acceptam o oferta mai mica intr-o companie buna decat sa tot tintim un salariu mai mare. Atitudinea “daca merit sunt sigur ca imi vor marii salariu ulterior sau imi voi gasi eu un job mai bine platit odata ce dobandesc mai multa experienta” este cea mai sanatoasa si aduce cele mai bune rezultate pe termen lung.

Mesajul cheie este: cunoaste-ti in permanenta valoare pe piata ca sa stii cum o poti negocia. Succes!

Sursa: www.garbo.ro

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....