CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / De ce sa renunt la jobul care imi place?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1558 Publicat la data: 2008-07-15 Autor: Saloane.ro

De ce sa renunt la jobul care imi place?

Ai norocul sa fi gasit un serviciu de care esti incantata - iti place la nebunie ce faci si te consideri norocoasa. De ce ai vrea sa-l schimbi? Din pacate pot aparea si astfel de situatii, in care te intrebi daca ar trebui totusi sa cauti un alt post.

Evident ca e important sa-ti placa serviciul tau. Lucrezi cu mai mult entuziasm, te intereseaza mai mult, esti mai eficienta. Atunci, ce ar putea fi mai important decat asta? Care ar putea fi motivele care te pot determina sa renunti la un asemenea post ideal? Iata cateva dintre ele:

1. Lipsa banilor

Din pacate, este probabil cel mai frecvent motiv pentru care suntem fortate sa renuntam la un serviciu care ne place: cand nu castigi suficient, mai devreme sau mai tarziu ajungi sa iei in calcul si aceasta varianta. Intr-adevar, depinde si ce inseamna acel "suficient"... la urma urmei, insuficient se poate referi si la faptul ca nu-ti permiti sa cinezi in fiecare seara la un restaurant de lux. Depinde de asteptarile sau aspiratiile fiecareia.

Daca totusi tii sa-ti pastrezi seriviciul, discuta cu seful tau si negociati o marire de salariu. Demonstreaza-i ca meriti, arata-i rezultatele tale si ajungeti la o intelegere. Daca nu se poate si totusi vrei sa ramai in acest post, solutia care iti mai ramane este sa incerci si un al doilea serviciu: fie colaborare, fie cu jumatate de norma, fie - daca iti permite timpul - cu norma intreaga.

2. Nu te intelegi cu seful sau colegii

Se poate intampla sa-ti placa la nebunie jobul tau, sa fii absolut incantata de ceea ce faci, dar, dintr-un motiv sau altul, pur si simplu sa nu te poti intelege cu unii colegi sau chiar cu seful direct. Motivele pot fi diverse: fie aveti mereu idei diferite si nu va puteti pune de acord, fie tu iti iei serviciul in serios, iar ei ori intarzie proiectele, ori nu-si indeplinesc bine sarcinile. Sau seful care iti da termene limita nerealiste, te verifica tot timpul, nu e de acord cu metodele tale de lucru...

Oricat de mult ti-ar placea serviciul si oricat de bine te-ai achita de sarcinile tale, pana la urma tot va ajunge sa te irite prea mult faptul ca altii iti pun in permanenta bete in roate. Un mediu de lucru atat de ostil ajunge sa te oboseasca si, mai devreme sau mai tarziu, ajungi sa doresti sa-l schimbi.

Daca totusi vrei sa eviti aceasta situatie, incearca sa discuti cu persoanele respective. Fie va impartiti altfel sarcinile, cat mai echitabil, fie le propui un termen limita mai scurt, ca sa aveti timp sa verificati amanuntit totul, pentru reusita proiectului. In cazul sefului e putin mai dificil, dar nu imposibil. Demonstreaza-i ca stii ce ai de facut, arata-i ca ii meriti increderea si ca nu trebuie sa fii permanent verificata. S-ar putea ca, vazand rezultate concrete, sa se mai linisteasca si sa aiba mai multa incredere in tine.

3. Rutina

Iti place mult ce faci, sau iti placea... Dar in timp, in mod inevitabil, intervine si un anumit grad de rutina. Cand repeti prea mult o activitate, incepi sa-ti mai pierzi din placerea pe care ti-o oferea la inceput respectiva activitate. Ai nevoie de o schimbare, sa mai faci si altceva, sa nu te plafonezi. La urma urmei, prin simpla schimbare a locului de munca se schimba de fapt aproape tot - mediul de lucru, metodele, oamenii, obiectivele.

Ce-i de facut cand totusi nu ai vrea sa pleci? Ei bine, o solutie ar fi sa cauti ceva nou si interesant in domeniul tau. Un nou proiect care iti pune la treaba imaginatia si abilitatile iti poate reinnoi interesul pentru munca ta. Daca nu e cazul, poti incerca pur si simplu sa faci unele schimbari de metoda. Fa lucrurile in alta ordine, iesi pentru a cunoaste oameni noi, pentru a intalni potentiali colaboratori sau vino cu idei noi. Te va face sa mai uiti de ideea de rutina.

4. Nu poti avansa

Chiar daca iti place, postul tau este de asa natura incat nu mai poti avansa. Pentru un numar semnificativ de persoane, acest aspect e unul dintre cele care le motiveaza sa fie tot mai bune in domeniile lor de activitate. Daca nu mai poti avansa, ai putea avea sentimentul ca ai atins un punct din care nu mai ai nicio alternativa si sa te blazezi. Intr-o alta companie s-ar putea sa ai sansa de a merge mai departe.

In cazul in care vrei totusi sa ramai unde esti, o solutie este perfectionarea. Instruieste-te si incearca sa devii cat mai buna. In plus, incearca sa-ti cauti, ca si in cazul precedent, proiecte noi, care sa-ti capteze atentia si sa-ti redea motivarea si dorinta de a lucra cat mai bine.

5. Lipsa de apreciere

O problema frecventa de altfel... faptul ca nu simti ca ai fi apreciata pentru ceea ce faci. E valabil atat in cazul celor din companie - sefi, colegi - cat si in afara ei (prieteni, familie). Fie cred ca poti mai mult, fie ca nu ti se potriveste jobul sau chiar domeniul in care lucrezi... Si adesea avem nevoie de sustinere morala din partea celor din jur; oricat de mult ti-ar placea serviciul tau, fara apreciere si incurajare, slabe sanse sa poti continua mult si sa obtii performantele pe care ti le doresti.

Daca nu vrei sa renunti la postul tau din acest motiv, incearca sa le explici celor apropiati ca tie iti place mult ceea ce faci si ca ti-ar placea sa te sustina, chiar daca ei sunt de alta parere.

6. Iti ocupa prea mult timp

E una sa-ti faci cu placere munca si cu totul altceva ca aceasta sa devina viata ta. Chiar daca esti incantat de serviciul tau si presupunand ca entuziasmul ar fi mereu la fel de mare, totusi nu trebuie sa uiti ca mai exista si alte lucruri importante: prieteni, familie, iubit sau sot, poate copii, hobby-uri... Daca esti tot timpul la birou, cand mai ai timp si pentru acestea?

Pentru a evita totusi solutia plecarii, ai putea discuta cu seful tau: sa existe termene limita mai putin scurte, sa existe cel putin o regula in privinta orelor de peste program (eventual o prima pentru rezultate) sau cere ajutor din partea celorlalti. Apoi, incearca sa-ti analizezi programul de lucru si sa gasesti un mod mai eficient de a-ti gestiona resursele si timpul. Scapa repede de sarcinile de rutina sau delega-le, scurteaza pauzele de cafea sau tigara si impune-ti sa pleci la o anumita ora. Programul de lucru exista cu un motiv - mai e si maine o zi!

7. Vrei sa lucrezi pe cont propriu

Crezi ca ai putea face mai bine ceea ce iti place, fara sefi care sa iti sufle in ceafa sau sa-ti spuna ca un lucru sau altul ar trebui facut altfel sau ca nu exista bani ori resurse. Chiar daca e mai dificil de demarat o afacere proprie, mai ales din punct de vedere financiar, totusi merita, mai ales daca preferi sa fii propriul tau sef si sa gestionezi totul asa cum crezi tu de cuviinta.

8. Stresul

Uneori, indiferent cat de mult iti place munca ta, aceasta implica un anumit nivel de stres care poate deveni prea mare, mai devreme sau mai tarziu. Iti poate afecta sanatatea, te poate face mai irascibila si mai intoleranta. Nu poti fi asa cea mai mare parte a zilei sau, mai rau, seara, dupa serviciu, cand ai timp si pentru tine si cei apropiati.

Daca nu vrei sa renunti la serviciul tau, incearca sa analizezi care sunt elementele care genereaza stresul si sa faci ceva in privinta asta. Desi e greu, fii mai obiectiva si mai diplomata, asa incat sa nu fie nevoie sa te enervezi pentru orice fleac. Invata sa te relaxezi cand ai terminat serviciul, pentru a putea face fata cat mai bine noilor provocari si noii portii de stres.

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....