CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Poate duce cariera la divort?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1750 Publicat la data: 2008-07-10 Autor: Saloane.ro

Poate duce cariera la divort?

Cred ca fiecare dintre noi viseaza la o cariera stralucita si la o viata de familie linistita si armonioasa. Cum se intersecteaza cele doua si cat de mult reusim (sau daca reusim!) sa ne dedicam uneia fara a o neglija pe cealalta depinde insa de foarte multi factori. In functie de disponibilitatea sufleteasca, de dorintele si visele fiecaruia, de importanta pe care o atribuim fiecareia dintre cele doua, familia si cariera pot fi imbinate acceptand proba de foc a compromisurilor ca pe o conditie esentiala a reusitei. 

De cele mai multe ori cele doua nu pot fi impacate simultan. Oare stereotipul femeii de cariera care reuseste sa fie si sotie, si mama si femeie si o buna profesionista nu se rezuma doar la simplul statut de prototip? Oare femeia independenta si capabila sa depaseasca cu fruntea sus si cu profesionalism aproape orice situatie nu are momente si ea momentele ei de cumpana si de ezitare, de slabiciune chiar?

Oare la un moment dat, nu va aparea o fisura superficiala, aparent existenta doar la suprafata care le va zgudui zdravan pe toate celelalte? Trecand dincolo de zidul de duritate si de indiferenta pe care le afisam, mai mult ca sigur ca divortul constituie o experienta dureroasa si traumatizanta. Chiar si pentru femeile de cariera... Care este reactia unei femei de cariera in momentul in care o casnicie de ani de zile inceteaza subit sa mai existe?

Cineva ma intreba cine este modelul meu in viata. Fara cea mai mica ezitare am raspuns ca sora mea. Am simtit intotdeauna cea mai mare admiratie si respect ( pe undeva poate si o urma de invidie) pentru dedicatia fata de sotul sau si pentru viata de cuplu, pentru munca colosala inchinata unei cariere de succes pe care si-o construise prin fortele proprii si pentru indrazneala de a ramane... ea insasi.

Intotdeauna ea... o persoana calda, zambitoare, prietenoasa, reusind sa transmita optimism si incredere si celor din jur. Nu stiu insa unde au disparut toate aceastea. Habar nu am incotro au zburat energia debordanta si iubirea ei fata de viata, toate visurile si sperantele. La ultima noastra intalnire nu mai ma aflam fata in fata cu un om puternic, nu mai era ea... Vedeam doar un om ranit, un om zdruncinat din temelii, un om care incerca sa puna laolalta piesele unei vieti care a fost, dar a incetat sa mai fie.

“Sotul meu nu mai este... al meu, tocmai am divortat. Profesia m-a acaparat pur si simplu, a cerut totul de la mine si i-am dat totul. I-am acordat timpul meu, ferm convinsa ca El o sa ma inteleaga. Nu a fost asa. Am fost promovata, am reusit sa ajung intr-o pozitie pe care mi-o doream de mult si pentru care am muncit enorm. Am reusit, insa cu ce pret... Cu pretul singuratatii si al unui gol imens pe care il simt acum... Cariera care inainte reprezenta aproape totul pentru mine, acum nu mai reprezinta aproape nimic. Am ajuns sa urasc ceea ce obisnuiam sa iubesc. Am ajuns sa-mi urasc cariera (si pe mine implicit pentru ca m-am transformat in sclavul ei) pentru ca m-a despartit de singurul barbat pe care l-am iubit vreodata.

Se spune ca femeile de cariera se resemneaza si suporta mai usor un divort. Se mai spune ca impactul unui divort pentru o femeie de succes nu este atat de devastator nici asupra propriei persoane si nici asupra carierei. Se trece cu usurinta peste o despartire, se varsa cateva lacrimi, se strange din dinti si se merge cu fruntea sus mai departe. Doar femeile de cariera sunt puternice, independente financiar (nu au nevoie de sprijinul material al unui barbat) si echilibrate emotional, deci apte de a se desprinde dintr-o relatie fara sa sufere. Si eventual iau totul de la inceput. O alta relatie, o noua viata... Aceeasi cariera!

Da???... Indiferent de varsta, religie sau nationalitate, divortul are un efect seismic asupra carierei si asupra propriei fiintei. Fie naruie totul, fara vreo sansa ca totul sa se mai repare, fie distruge partial, lasand in schimb loc unei reveniri totale. In fata catastrofei, fiecare dintre noi reactioneaza diferit. Unele femei se simt mai indreptatite ca niciodata sa-si indeplineasca visurile profesionale pe care le-au ingropat odata cu casnicia (acum nu-si mai permit nicio scuza). Pentru altele, divortul reprezinta impulsul de a fi intru totul independente (si spiritual si financiar), un pretext de a se dedica in totalitate profesiei. Pentru o alta parte insa, divortul semnifica o lectie de viata ce invata importanta compromisurilor si setarea a prioritatilor pe plan sentimental si profesional (chiar din clipa in care relatiei a fost spus “start”).

Este clar si firesc ca aceste planuri sa nu coexiste la modul perfect. Daca pe primul plan se afla cariera, foarte posibil ca familia sa fie usor lasata la o parte. Daca in schimb, intaietatea o detine familia, este posibil ca munca sa aiba de suferit. Cine spune insa ca balanta trebuie sa se incline neaparat intr-una dintre directii? Oare insa prin comunicare si prin acord bazat pe cedari reciproce viata personala si cariera nu pot fi aduse la acelasi nivel?...

Sursa: www.garbo.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....