CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Intrebari tip la un interviu de angajare

Rating:5Voturi: Vizualizari: 6862 Publicat la data: 2008-06-25 Autor: Saloane.ro

Intrebari tip la un interviu de angajare

In cadrul unui interviu de angajare exista mai multe tipuri de intrebari care necesita raspunsuri specifice. Cheia unui interviu de angajare este concretizata in urmatoarele actiuni:

  • sa ramai calm;
  • sa te folosesti rational de timpul care ti se pune la dispozitie;
  • sa stii cum sa iesi in evidenta in mod pozitiv la un interviu de angajare.

La un interviu de angajare intrebarile sunt puse cu un anumit scop, iar tipul acestora iti va da un indiciu cu privire la intentiile recrutorului si la specificul companiei. Citeste mai jos despre diversele tipuri de intrebari comune interviurilor de angajare.

1. Intrebari deschise la un interviu de angajare

Aceste intrebari in cadrul unui interviu de angajare sunt cele la care nu poti raspunde cu un monosilabic “da” sau “nu”. Raspunsurile la intrebarile deschise de la un interviu de angajare vor fi detaliate si pot include atat fapte, cat si atitudini sau sentimente.

Intrebarile din partea recrutorului la un interviu de angajare pot fi ca un examen, iar felul in care te prezinti si raspunzi la ele iti poate aduce jobul vanat. Continuam descrierea diverselor tipuri de intrebari la un interviu de angajare, pentru a sti cum sa faci fata cu brio intalnirii cu angajatorul.

Recrutorul isi poate forma astfel o imagine despre tine si poate explora diverse “arii tematice” de interes pentru jobul pentru care esti chemat la un interviu de angajare.

Dezavantajul unor astfel de intrebari la un interviu de angajare ar fi ca risti sa spui mai mult decat trebuie sau poti incepe sa domini intalnirea.

Exemple de intrebari deschise la un interviu de angajare:

  • Care sunt responsabilitatile tale la actualul job?
  • Ce ai invatat de la o situatie de criza?
  • De ce acest lucru a fost o problema pentru tine?
  • Ce parte a jobului ti-ar placea cel mai mult?
  • In ce fel ai beneficiat de acel training?
  • Privind la cariera ta de pana acum, ai ceva sa iti reprosezi? Ce ai fi putut face diferit?

2. Intrebari inchise la un interviu de angajare

La extrema cealalta se afla intrebarile inchise pe care recrutorul ti le poate pune in cadrul unui interviu de angajare. In mod normal, la astfel de intrebari raspunzi prin “da” sau “nu” si necesita un raspuns direct. Aceste tipuri de intrebari pot fi folosite pentru:

  • a verifica fapte descrise in CV;
  • a-ti tempera avantul intr-un moment al unui interviu de angajare;
  • a delimita partile importante intr-un interviu de angajare.

Exemple de intrebari inchise la un interviu de angajare:

  • Am observat ca ai lucrat pentru...
  • Iti place... ?
  • Lucrezi bine in echipa?

Asteapta-te, la un interviu de angajare, la putine intrebari inchise. Oricum, daca ai impresia ca sunt cam multe, schimba tactica si adauga mai multa informatie atunci cand raspunzi unor astfel de intrebari. Spune “da” sau “nu”, insa continua cu exemple care sa iti sustina pozitia. La un interviu de angajare este indicat sa comunici cat mai multe aspecte pozitive si fapte relevante despre tine.

In articolul urmator vei putea citi despre:

  • Intrebari de proba la un interviu de angajare, ce inseamna si cum trebuie sa abordezi raspunsurile la astfel de intrebari si cateva exemple de intrebari de proba, pentru a le putea recunoaste la un viitor interviu de angajare.
  • Intrebari ipotetice, care este rolul lor intr-un interviu de angajare si ce trebuie sa stii despre acest tip de intrebari.
  • Intrebari care induc raspunsul, de ce alege recrutorul sa puna astfel de intrebari la un interviu de angajare si care sunt raspunsurile adecvate.

Un interviu de angajare are ca scop cunoasterea reciproca a candidatului si a companiei angajatoare. Intrebarile din partea recrutorului la un interviu de angajare pot fi ca un examen, iar felul in care te prezinti si raspunzi la ele iti poate aduce jobul vanat. Continuam descrierea diverselor tipuri de intrebari la un interviu de angajare, pentru a sti cum sa faci fata cu brio intalnirii cu angajatorul.

3. Intrebari de proba la un interviu de angajare

Unul dintre cele mai folositoare si mai sofisticate instrumente pentru un angajator, intrebarile de proba din cadrul unui interviu de angajare sunt folosite pentru a clarifica, justifica sau revela puncte tari sau slabe.

Aceste tipuri de intrebari la un interviu de angajare tind sa fie specifice si chiar predictibile si sunt folosite, in mod normal, cand candidatul devine prea vorbaret sau cand conversatia moleseste.

Exemple de intrebari de proba la un interviu de angajare:

  • Care este motivul pentru care sustii acest lucru?
  • De ce te preocupa acest aspect?
  • Pe cine altcineva a mai afectat decizia ta?
  • Cum ai rezolvat situatia?

4. Intrebari ipotetice la un interviu de angajare

Recrutorii adesea pun intrebari la un interviu de angajare care incep cu “Ce ai face daca...”. Acest lucru poate fi motivat de dorinta lor de a te verifica inca de la un prim interviu de angajare cum ai reactiona in diverse situatii la job, ce abilitati ai si cat de repede reactionezi. Raspunde la astfel de intrebari cat mai bine si fii capabil sa iti argumentezi afirmatia.

Exemple de intrebari ipotetice la un interviu de angajare:

  • Ce ai face daca ai avea de tratat cu un client nervos?
  • Ce ai face daca doua persoane importante ti-ar solicita atentia in acelasi timp?
  • Daca managerul te solicita in acelasi timp cand ai o intalnire cu un client, pe cine amani si de ce?

5. Intrebari care induc raspunsul la un interviu de angajare

Per general, acest tip de intrebari la un interviu de angajare sugereaza un raspuns in continut. Prin folosirea unor astfel de intrebari la un interviu de angajare, recrutorul poate:

  • sa te auda cum il contrazici, argumentandu-ti punctul de vedere;
  • sa te avertizeze in legatura cu regulile sau asteptarile companiei.

Poti sa fii de acord sau sa contrazici recrutorul la un interviu de angajare, depinde de valoarea de adevar a raspunsului sugerat de intrebare. Alegerea iti apartine. Oricum ar fi, incearca sa aduci argumente logice, nu emotionale, care sa iti sustina punctul de vedere. Tipuri de intrebari de inducere a raspunsului te pot determina, in cadrul unui interviu de angajare, sa iei decizia finala in legatura cu jobul companiei respective.

Exemple de intrebari de inducere a raspunsului la un interviu de angajare:

  • Compania are aceasta filozofie, este de acord cu ea?
  • Eu nu as vrea sa procedez asa, tu ce ai face?
  • Presupun ca te-ai inteles bine cu seful tau de la jobul anterior, nu?

Alte tipuri de intrebari la un interviu de angajare:

  • Intrebari complicate, care il determina pe recrutor sa decida la un interviu de angajare daca esti candidatul potrivit. Afla cum trebuie sa raspunzi unor intrebari complexe.
  • Intrebari de sinteza, prin care recrutorul te determina sa punctezi in cadrul unui interviu de angajare aspecte din cariera ta sau din personalitate, prin exemple sintetizatoare.
  • Intrebari recapitulative: recrutorul te invita sa reiei in cateva cuvinte discutia de la interviul de angajare, pentru a isi clarifica pozitia in legatura cu alegerea ta pentru job.

Intrebarile puse la un interviu de angajare sunt forma prin care recrutorul incearca sa afle cat mai multe detalii despre candidat, pentru a decide ulterior daca acesta este sau nu potrivit pentru job. Am vorbit in articolele precedente despre intrebari deschise si inchise, despre intrebari de proba, ipotetice si de inducere a raspunsului, iar acum punctam ultimele tipuri de intrebari cu care te poti intalni la un interviu de angajare.

Citeste descrierea acestora si felul in care trebuie sa raspunzi si iti vei creste sansele ca la un interviu de angajare sa fii candidatul ales pentru job.

6. Intrebari complicate la un interviu de angajare

Acest tip de intrebari poate lua doua forme in cadrul unui interviu de angajare:

  • intrebare alternativa, care este in realitate o intrebare inchisa ce contine doua parti aflate in conflict, cum ar fi: “Ce joburi part time ai avut sau nu te-ai deranjat cu asa ceva din cauza studiilor?”. La o astfel de intrebare in cadrul unui interviu de angajare trebuie pur si simplu sa ignori partea care nu ti se potriveste si sa raspunzi doar la ce te intereseaza.
  • intrebare multipla, care poate duce la confuzie deoarece se poate intampla sa nu stii de unde sa incepi raspunsul. Spre exemplu: “Ai dezvoltat noi abilitati la ultimul tau job si ce ai crezut despre facilitati?”. Cel mai indicat este ca la un interviu de angajare sa raspunzi pe rand, precizand eventual: “Voi raspunde prima oara in legatura cu... si apoi voi vorbi despre...”.

7.Intrebari de sinteza la un interviu de angajare

Recrutorul foloseste la un interviu de angajare intrebari de sinteza pentru a clarifica si confirma ceea ce ai spus pana in acel moment.

Exemple de intrebari de sinteza la un interviu de angajare:

  • Deci ceea ce spui este...
  • Am inteles ca ai afirmat ca…

Aceste intrebari de sinteza la un interviu de angajare pot avea, adesea, forma unor intrebari inchise si sunt folosite adesea in joburi tehnice. Tine minte ca intrebarile de sinteza pot fi un instrument folosit si de tine pentru a clarifica eventualele nelamuriri catre finalul unui interviu de angajare.

8. Intrebari recapitulative la un interviu de angajare

Recrutorul poate sa recapituleze in timpul unui interviu de angajare ceea ce s-a discutat pana atunci mai degraba decat sa inainteze cu discutia sau sa permita candidatului sa preia rolul celui care intreaba. In acelasi timp, o astfel de tehnica este utilizata la un interviu de angajare pentru a demonstra ca recrutorul asculta, dar nu face judecati de valoare.

Exemple de intrebari recapitulative la un interviu de angajare:

  • Deci, ai invatat mult la jobul anterior?
  • Inteleg ca acest aspect ti s-a parut destul de stresant.

Oricare ar fi combinatiile de intrebari folosite de reprezentantul companiei la un interviu de angajare, incearca sa comunici cat mai multe informatii pozitive. Evita sa te lungesti prea mult cu raspunsul la o intrebare, incercand, mai degraba, sa fii atent la intrebari si la eventualele capcane.

Nu te teme niciodata sa ceri, la un interviu de angajare, sa ti se repete intrebarea sau sa fie reformulata. In plus, daca nu esti familiar cu anumiti termeni sau nu detii cunostintele necesare, nu te hazarda sa “infloresti”. Tine minte ca tot ceea ce stie recrutorul despre tine a fost cules din CV si din scrisoarea de intentie, asa ca daca abordarea la un interviu de angajare ti se pare prea dura, atunci gandeste-te ca poate ar trebui sa iti rescrii formele de prezentare.

Sursa: www.myjob.ro

 

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....