CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / 9 mituri despre îngrijirea pielii

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1504 Publicat la data: 2008-05-19 Autor: Saloane.ro

9 mituri despre îngrijirea pielii

Ideea că bronzul artificial este mai sănătos decât cel natural este greşită, iar procedurile cu laser nu sunt chiar atât de sigure.

Cremele antirid nu vă întineresc pielea, iar dacă folosiţi produse cosmetice scumpe nu înseamnă că veţi obţine „efecte miraculoase“. De cele mai multe ori, este posibil să plătiţi doar pentru ambalaj şi mirosuri. Iată câteva mituri despre îngrijirea pielii care vă pot ajuta să nu vă mai lăsaţi păcăliţi.

1. Cabinele de bronzat sunt mai sigure dacă nu emit ultraviolete de tip B.

Oamenii au aflat deja despre faptul că bronzul este nesănătos şi poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii şi chiar la cancer de piele. Cu toate acestea, specialiş tii de la saloanele de bronzat afirmă, uneori, că bronzul artificial nu le pune în pericol clienţii, deoarece ultravioletele de tip B sunt «filtrate». „Chiar şi aşa, pielea este expusă ultravioletelor de tip A, care pătrund în straturile profunde ale pielii. Şi acestea pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii şi pot declanşa cancerul de piele“, a explicat dermatologul Jenny Kim, de la şcoala de Medicină David Geffen, din cadrul Universităţii California, Los Angeles, citat de site-ul medical WebMd.

2. Cu cât e mai mare factorul de protecţie al cremelor solare, cu atât mai bine.

Există trei tipuri de ultraviolete: UVA, UVB şi UVC. Cele de tip A penetrează pielea până în straturile profunde şi pot provoca depigmentarea acesteia. Cele de tip B pot provoca modificări ale ADN-ului, pot produce schimbări ale pigmentului şi pot cauza tumori. Ultravioletele de tip C sunt absorbite de atmosferă şi nu ajung pe pământ. Unele creme solare protejează doar împotriva ultravioletelor de tip B. Însă pielea are nevoie de protecţie şi împotriva celor de tip A. Căutaţi produse cu factor de protecţie mai mare de 15 şi care să aibă următoarele ingrediente: mexoril, oxibenzon şi avobenzon (pentru protecţie contra UVA) şi dioxid de titan sau oxid de zinc (contra UVA şi UVB).

3. Nu este nevoie de cremă de protecţie solară în zilele înnorate.

Chiar şi în zilele înnorate, ultravioletele ating suprafaţa pământului. Aşadar, asiguraţi-vă că folosiţi cremă solară în fiecare zi, reaplicaţi-o din două în două ore în zilele de plajă şi folosiţi-o inclusiv după ce aţi ieşit din apă ori aţi transpirat. Nu vă bazaţi pe faptul că purtaţi fond de ten. Dacă soarele este puternic, există riscul să vi se ardă pielea. „Va trebui să puneţi de 14-15 ori mai mult fond de ten pentru a atinge nivelul de protecţie pe care îl oferă o cremă solară. Mai bine utilizaţi o astfel de cremă în combinaţie cu fondul de ten“, recomandă Leslie Bauman, specialist în cosmetică şi director în cadrul Universităţii din Miami.

4. Săpunul curăţă tenul şi vă fereşte de acnee.

Nu este bine să vă curăţaţi excesiv faţa, deoarece înlăturaţi pelicula de grăsime care o protejează. „Asta o să vă facă mai sensibili la soare“, explică dermatologul Sandy Johnson, citat de WebMd.

5. Coşurile trebuie stoarse din rădăcină.

Chiar dacă vi se pare mai eficient astfel, adevărul este că o mare parte din infecţie se răspândeşte pe piele. De aceea, în următoarele zile vă treziţi cu alte două coşuri, în apropierea celui extras. Puteţi cumpăra de la buticurile de cosmetice dispozitive pentru extragerea coşurilor, dar şi mai adecvat este să consultaţi un cosmetician.

6. Microdermabraziunea menţine tenul sănătos.

Studii recente arată că această procedură poate duce la răspândirea acneei la 80% dintre persoane. „Senzaţia e plăcută, dar nu veţi obţine niciun beneficiu în afara relaxării“, mai spune dermatologul Sandy Johnson. Potrivit specialistului, microdermabraziunea îndepă rtează straturile protectoare ale pielii.

7. Produsele cosmetice scumpe sunt cele mai bune.

Cele mai multe ingrediente găsite în produsele scumpe se găsesc şi în cele cu preţuri mai accesibile. „În cazul celor mai scumpe plătiţi pentru miros şi pentru ambalaj“, este de părere specialista în cosmetică Leslie Bauman.

8. Cremele antirid sunt eficiente.

Nu vă aşteptaţi la minuni din partea acestora! Sunt produse care hidratează pielea şi care vă ajută să arătaţi mai bine pentru scurt timp. Pentru ridurile fine pot fi eficiente produsele pe bază de retinoizi, cum este şi retinolul.

9. Laserul întinereşte pielea.

Laserele sunt din ce în ce mai performante, dar nu sunt neapărat sănătoase. Efectele lor nocive pe termen mai lung nu s-au demonstrat încă. „Unele dintre lasere pot activa colagenul din piele, dar nu vă aşteptaţi ca după tratament să fiţi o altă persoană“, sugerează dermatologul Jenny Kim.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....