CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Cum sa iti scrii un CV International.

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1669 Publicat la data: 2008-04-21 Autor: Saloane.ro

Cum sa iti scrii un CV International.

Daca te gandesti la un job intr-o alta tara, este posibil sa fie nevoie sa iti modifici CV-ul pentru a te incadra in cerintele tarii unde doresti sa lucrezi. Iata, in continuare, un ghid pentru a te inscrie la joburi din 5 tari care te-ar putea interesa.

CANADA

Cautarea unui job in Canada incepe cu pregatirea unei Scrisori de Intentie de o pagina. Pentru idei in ceea ce priveste CV-urile electronice, incearca site-ul jobsearchcanada.com.

CV-ul (2 pagini sau 1 daca ai foarte putina experienta profesionala), include urmatoarele:

• Datele tale de contact, pe centru, in partea de sus a paginii.
• Educatia, lista facultatilor sau/si a universitatilor urmate, perioada in care le-ai urmat, diferite cursuri, diplome sau calificative. In cadrul aceste sectiuni, trebuie sa mentionezi cursuri facultative sau training-uri, scoli de vara, burse in strainatate. Aseaza aceste informatii in ordine invers-cronologica.
• Experienta profesionala, mentionand numele firmei, titlul jobului, perioada angajarii si responsabilitatile. Specifica daca jobul a fost temporar sau part-time. Daca nu ai un job in prezent, mentioneaza acest lucru. Inca o data, informatiile trebuie asezate in ordine invers-cronologica.
• Alte abilitati, ca de exemplu: Aptitudini legate de PC, sau Limbi straine cunoscute.
• Date personale, ca de exemplu activitati de voluntariat relevante sau hobby-uri.
• 3 persoane care pot oferi referinte, cu numele si datele de contact alea acestora.

In Canada, este ilegal pentru un viitor angajator sa te intrebe starea civila, orientarea sexuala, rasa, varsta sau sa-ti ceara o fotografie.

JAPONIA

Cand te inscrii la un job in Japonia, o poti face prin asa numitul "rirekisho", un formular standard de 2 pagini in japoneza, fara Scrisoare de motivatie, sau printr-un CV de 2 pagini, in stil american, si Scrisoare de motivatie in engleza. In companiile mai moderne sunt acceptate inscrierile prin email.

Daca iti creezi CV-ul in stil american, datele de contact si numele tau trebuie sa fie centrate in partea de sus a paginii. CV-ul trebuie sa inceapa cu un cuprins al calificarilor tale, ca de exemplu: 9 ani experienta in IT, experienta in companii internationale, abilitati de a vorbi foarte bine atat Engleza, cat si Japoneza.

In cadrul „Experientei Profesionale”, scrie numele, localitatile, si centrele tuturor fostilor angajatori, cu perioadele de angajare, denumirea joburilor si responsabilitatile lor. Nu trebuie sa descrii realizarile in cadrul firmelor respective in CV; acestea vor fi discutate la interviu.

In cadrul „Educatiei”, mentioneaza toate scolile pe care le-ai urmat, perioadele, si diplomele aferente. Adauga premii sau mentiuni primite, calitati speciale, ca de exemplu aptitudini in diferite aplicatii PC, si certificate standard pentru limbile straine cunoscute.
In incheierea CV-ului, adauga date personale: data nasterii, starea civila, nationalitatea. Nu este nevoie de alte atasamente (cu exceptia Scrisorii de Intentie) pentru CV-ul in engleza; pentru "rirekisho" trebuie sa atasezi o fotografie.

SPANIA

Cand cauti un job in Spania, trebuie sa ai pregatite o Scrisoare de Intentie si un CV.Copiile diverselor certificate, diplome si alte referinte iti vor fi cerute ulterior. Scrisoarea de Intentie trebuie sa fie in format A4, adaptata descrierii jobului – o poti trimite impreuna cu CV-ul si o poza mica si de calitate, prin email.

Daca ai o pregatire profesionala scurta, scrie-ti realizarile in ordine cronologica in CV. Totusi, retine ca un angajator prefera ordinea invers-cronologica daca ai experienta profesionala, deoarece acest format incepe cu detaliile celui mai recent loc de munca.

In partea de sus a CV-ului, trece datele personale: numele, localitatea si data nasterii, starea civila, adresa si alte date de contact.

In cadrul sectiunii „Educatie”, scrie institutiile pe care le-ai urmat, impreuna cu localitatea, nivelul universitar, diplome, certificate si perioadele in care le-ai urmat. De asemenea, mentioneaza orice premii obtinute, nivelele limbilor straine cunoscute, aptitudinile PC, burse sau studii in strainatate. Include detalii despre joburi part-time, sau stagii de practica.

Pentru categoria „Experienta profesionala”, scrie numele companiilor in care ai lucrat, localitatile, si centrele tuturor fostilor angajatori, cu perioadele de angajare, denumirea joburilor, responsabilitatile si realizarile aferente lor. Nu uita sa incepi cu cel mai recent loc de munca.

Incheie-ti CV-ul cu fraza: „Referinte disponibile la cerere”.

MAREA BRITANIE (ANGLIA)

Pe langa CV-ul de rigoare pentru inscrierea la un job, trebuie sa ai si o Scrisoare de Intentie, de o pagina, stil business, imprimata pe o hartie de buna calitate, alba sau ivorie, adresata unei anumite persoane.

Intregul tau CV poate fi de 2 sau chiar 3 pagini, in functie de experienta profesionala. Incepe cu numele, adresa, datele de contact, data nasterii, starea civila si nationalitatea. Daca esti cetatean non-UE, clarifica-ti situatia permisului de munca. In sectiunea numita „Profil”, trebuie sa treci obiectivul profesional pe termen lung si cel pe termen scurt; in continuare, insira calitati relevante si cateva din realizarile profesionale.

Incepe descrierea Experientei Profesionale cu actuala pozitie. Mentioneaza numele firmei, localitatea, titlul jobului si responsabilitatile. Daca nu ai Experienta Profesionala, poti include in aceasta sectiune locuri de munca part-time sau temporare.

Ultima sectiune importanta este „Educatia”. In ordine invers-cronologica trece institutiile urmate, localitatile, profilurile si diplomele sau certificatele. Mentioneaza cursurile facultative si training-urile, si alte abilitati ca de exemplu limbile straine vorbite in mod fluent, si aptitudinile tale in diverse aplicatii pe computer.

In incheiere, este suficient sa spui: „Referinte disponibile la cerere”.

FRANTA

Inscrierea la un job din Franta trebuie sa inceapa cu o Scrisoare de Intentie, scrisa de mana, de o pagina (Atentie! Scrisul tau poate fi folosit de catre angajatori pentru a-ti analiza caracterul). Ataseaza CV-ului tau doar o fotografie.

CV-ul in sine trebuie sa fie relativ scurt, maxim o pagina sau 2. Daca nu ai experienta profesionala, poate fi chiar mai scurt. Incepe cu datele personale: numele, adresa, telefonul si adresa de email. Data nasterii si starea civila sunt optionale.

Incepe sectiunea „Educatie” cu cea mai recenta institutie urmata, iar in continuare, insira scolile urmate, sfarsind cu liceul. Pentru fiecare dintre acestea specifica numele si localitatea, domeniul de studiu, diploma primita si perioadele in care le-ai urmat. De asemenea, mentioneaza orice curs facultativ, stagiu de practica sau training de specializare.

In cadrul sectiunii „Experienta Profesionala”, mentioneaza pentru fiecare loc de munca numele companiei, localitatea, marimea si tipul companiei, titlul jobului si responsabilitatile.

Daca ai mai multi ani de experienta, educatia va fi trecuta dupa istoricul locurilor de munca.

La sfarsitul CV-ului, trebuie sa treci abilitati si competente (ca de exemplu nivelul de vorbire al limbilor straine, aptitudinile PC), experienta de voluntariat, etc. Mentioneaza ca referintele sunt „disponibile la cerere”.

Sursa: www.ejobs.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....